vismut

Don't stop believin'

Publicerad 2012-01-31 22:14:57 i Allmänt

Det tog tre besök hos min farbror innan jag fick hans nya digital-TVbox att funka. Igår fick vi bild men inget ljud. Jag ringer support. Det första han säger: Kolla scartsladdens inkoppling. (Inget händer). Det andra: Testa med en annan scartsladd (hade ingen då).
Åkte dit idag igen med en ny och då funkade det. Jag MISSTÄNKER att Telia haft problem med de medskickade scartkablarna tidigare........

Abrupt avbrott i avhandlingsskrivandet. Fick tillbaka mitt inskickade manuskript och de ville ha några extra experiment för att publicera. Bara att göra men det var inget jag önskade direkt.


SVT har kört en miniserie som heter Hitlåtens historia. Jag har sett två och ett halvt avsnitt och jag undrar varför jag inte sett alla. Riktigt bra. I alla fall kvällens om Journey. Hoppas alla finns på SVTplay för då vet jag vad jag gör i helgen.

Bl.a. visade de följande klipp ikväll. Fantastiskt roligt!



Jag har grym träningsvärk i övre delen av ryggen, axlarna och triceps. Armdraget vid dagens simning var lite kortare och kraftlösare än vanligt men skitsamma. Träningsvärk är skönt!

D-vitamintillverkning

Publicerad 2012-01-29 14:54:23 i Allmänt

Vilken underbar (vår?)dag! Jag gav mig ut på en promenad och knatade runt i nästan två timmar!

Letade strömstare vid Glyttingebäcken utan att hitta någon


Detvar riktigt skönt att komma ut efter två partykvällar. Fredagens disputationsfest var, som nästan alla andra disputationsfester är, lyckad. Umesh frågade om jag kom på några idéer för min egna fest och jo då:

Samla inte in porslinet i plastbackar som botten riskerar att gå ur...

Lördagens fest var Lenas födelsedagsfest och för andra kvällen i rad fanns det en chokladfontän på plats. Mums!

 

Det fanns en tid då jag fanns på Lenas nattduksbord men sen något år tillbaka har jag försvunnit därifrån så jag tyckte att det var dags för comeback.

 

Lena verkade uppskatta sin present. Stefan och till viss del Liket finns med på kortet som bonus.

Vi var alldeles för lata för att köa i den långa kön in till Harrys så vi hamnade på Platens för första gången på länge istället. Hehe, Umesh påminde mig om att vi kände oss gamla där redan 2007...

 

Skidorientering på TV är verkligen lite annorlunda TVsport.

 

Återstår av helgen gör mat, box&kick samt CX med Fanny och tvättstuga. Bara 5 arbetsdagar till nästa helg!

Dressed for success?

Publicerad 2012-01-26 21:14:40 i Allmänt

Klädkoden för morgondagens disputationsfest: Kavaj (medtag gärna hatt!)

Hmm. Äger bara en hatt.

 

Myggmedelskladdig är den också...

 

DN goes Aftonbladet

Publicerad 2012-01-26 13:22:08 i Allmänt

Här har jag bojkottat Aftonbladet sen i maj och Expressen sen i augusti men inte slipper man kvällstidnings"artiklar" i DN heller.

http://www.dn.se/sthlm/tomatens-hemlighet-avslojad

Allvarligt? What is this shit?!

Nähe, kanske borde läsa refereegranskade artiklar relaterade till avhandlingen istället men lite rast måste man ha ibland. Om inte annat för att resa på sig för min rumpa gör ont av allt sittande.

Halv-7-sovare

Publicerad 2012-01-24 07:52:20 i Allmänt

Det är svårt att hinna med och träna allt jag vill och skulle det bli någon simning den här veckan så var tisdagsmorgonen tiden när det skulle ske.

Men.

Jag ogillar generellt morgonträning och framförallt morgonsimning så när klockan ringde stannade jag kvar 40min under mitt varma och sköna täcke istället.

Får bli nästa tisdag istället... Not.

Måndagskväll i köket

Publicerad 2012-01-23 21:32:39 i Allmänt

Kom på att det är min (o)tur att ha fikavecka på jobbet den här veckan och eftersom jag inte är hemma imorgon kväll var jag tvungen att både fixa fikat till onsdagen och laga veckans matlådor ikväll. Blev klar lagom till CSI. Brabra.

Onsdagen bjuder på apelsinmuffins (som tyvärr smakar väldigt lite apelsin men de är i alla fall fina) och den som är glutenintolerant får en apelsinpannacotta. Tänkte jag skulle vara extra snäll nu när det är hennes sista vecka hos oss.

Barnvaktsmaterial

Publicerad 2012-01-22 10:16:03 i Allmänt

Efter en förmiddag på sporthallen/simhallen och en tupplur i soffan efter maten cyklade jag igår ut till Åsa&Johan. Där blandades fotbollsspelande på Xboxen, försök till att sätta dit den av Sator bortslitna 'O-tangenten' på laptopen, matning av Sigge, mat, välling-matande av Sigge, Yatzy, blöjbyte (premiär!), facebook hmm -kollande, P3 Guld (tittande och lyssnande eftersom vi (Åsa&jag) inte fick prata/sjunga med) följt av en mycket ovillig hemcykling.

Skön lördag som följs av en skön söndag. "Kan man hoppa över en vilodag har man inte tränat tillräckligt hårt". Mm, jag tar två i rad nu...

Lördagen försöktes dokumenteras med mobilen vilket gav blandat resultat:

Sängfösare

Lek

Yatzy. Måste väl erkänna att jag mött min överkvinna. Åsa "jag-kan-inte-räkna" vann 2 av 2.

"Vi kanske ska stänga av ljudet. Vi hör ju ändå ingenting"

Dagens te-problem

Publicerad 2012-01-20 16:15:30 i Allmänt

Den här veckan har jag på allvar startat skrivandet av min avhandling. Måndag, tisdag, onsdag och torsdag har det gått förvånansvärt lätt. Men idag. Inte kunde jag läsa. Inte kunde jag skriva. Eller, det kändes som det i alla fall men några rader blev det trots allt.

Annars är dricka te det roligaste jag gör på jobbet och det är väl bara att konstatera att denna superdupervecka vad gäller träning har gett resultat - jag är stark som en Björn!

Tack snälla fotograf-Hanna för att ha arrangerat bilden så bra att min gigantiska finne mellan ögonen inte syns!

Härligt

Publicerad 2012-01-17 19:39:04 i Allmänt

Söndagen var årets hittills bästa söndag. Inte trött. Inte bakis. Flera träningspass. Gött.

Igår körde jag ett riktigt hårt benpass och jag var allt lite besviken när det gick så lätt att hoppa ur sängen imorse - jag hade förväntat mig träningsvärk. Well, ju längre dagen har gått desto mer har den kommit. Vi får väl se hur tvådagarsträningsvärken känns imorgon...

Dagens I-landsproblem:

En läckande tekula.

Ta i trä...

Publicerad 2012-01-14 17:11:03 i Allmänt

Kul med så många, positiva, kommentarer på gårdagens inlägg. Nu är inte Älg-inlägget med dess mobbingkommentarer det mest kommenterade längre...


Nytt personligt rekord: 365 friska dagar. 14 januari 2011 gjorde jag träningscomeback efter 9 dagars förkylning men efter det har det bara rört sig om 1-2 dagars kli i halsen efter Visby samt allergi i maj och en oförklarlig nästäppa i december. Inget som direkt stoppat mig och som jag räknar till sjukdom med andra ord.

Imponerande att jag klarat hösten så bra med tanke på att att Hanna drar med sitt dagismykoplasmaskit till kontoret.


Idag tog jag tag i mitt vindsförråd. Står så mycket skit där så jag faktiskt inte får in båda fötterna. Nu är det lite bättre och jag konstaterade att det mesta av "skiten" trots allt är kartonger som kommer vara bra att ha vid en ev. flytt.

Före...

Den populära idésprutan

Publicerad 2012-01-13 15:51:18 i Allmänt

Roade mig med att göra ett mini-personlighetstest. Tycker att det föll ganska bra ut faktiskt. Speciellt det där med tålamod... Fast sen skulle jag ju verkligen inte se mig själv som mer impulsiv än eftertänksam. Eller kanske förresten. Det får inte vara något likhetstecken mellan impulsiv och spontan i så fall. Nog har jag en tanke bakom det jag gör även om steget tanke-handling är väldigt kort ibland.

 

Mottot är i alla fall fel.

En timme av mitt liv

Publicerad 2012-01-11 21:43:23 i Allmänt

Min nya lampa kom upp över köksbordet idag. Och ja. Jag vet att jag kommer tröttna på den men den kan få sitta där ett tag i alla fall.

 

Men varför kan inget gå lätt för?? Eller, jag är nöjd med hur lätt det gick att förlänga lampsladden men de där förbannade takkåporna alltså. Den som följde den här lampan hade inte ens nån sån där grej så man kunde spänna fast den i taket ordentligt. Nu sitter den i alla fall acceptabelt men installation av dimmer, lampans höjd och takkåpan får justeras nästa gång pappa är på besök - jag rör den inte igen...

 

Att vara doktorand=att vara problemlösare. Gummisnoddar är bra att ha

 

Pappa ja. Han är nog nöjd att han slapp borra i mitt tak igen. Nu var det jag själv som körde fast borret i taket och brände tummen och pekfingret utav bara he... när jag tog tag i det med fingrarna. Finns risk att det blir lite spackling också när jag flyttar härifrån.

 

Man kan pruta på SIBA, bara så ni vet. Jag frågade varför popcornmaskinen var 109kr dyrare i deras butik än på webben och då drog han bort 50:- så att jag fick köpa den för priset motsvarande webbpriset+frakt.

Kan behövas snåla lite nu - fick reda på att min anställning går ut 31 maj. Det hade jag inte riktigt räknat med. Jaja, det känns bra faktiskt. Antingen har jag ett annat jobb eller så kommer jag ha två månader ledigt i sommar. Känns bra vilket som!

16 maj - disputation. 1 juni - ???

 

Nu ska jag i alla fall försöka sova. Hade ytterligare en sådan där sömnlös natt inatt. Suck. Har tagit med en artikel hem för den sövde mig skönt på jobbet idag när jag läste den så den åker fram om jag får problem inatt igen :-)

Bilddagboken

Publicerad 2012-01-09 22:06:55 i Allmänt

Hanna hittar en femkrona:


H: "Kolla! En femkrona! Vad ska jag köpa för gott godis för den tro?"

Jag: "Brudar alltså!"

Sen fick jag ju förklara mig men faktum är att om jag hittade en femkrona skulle inte "vad-ska-jag-köpa-för-godis" vara min första tanke.

Och för att bevisa det öppnade jag min översta låda och visade en orörd dubbelbrejk som legat där sen jag fick den som tack-för-hjälpen av Cissi i slutet på november/början av december...

 

Vad skulle då min första tanke vara?

Praktisk som jag är hade jag funderat på var jag skulle lägga den eftersom min fina Kina-plånbok saknar myntfack. Troligtvis hade den sen hamnat i byxfickan och vid nästa byxtvätt vandrat vidare till min spargris-ko.

Once you pop

Publicerad 2012-01-08 18:19:24 i Allmänt

Igår var attackgänget bjudna till Attack-Jörgen och hans systers Fest som inte firade deras födelsedagar eller hur det nu var. Det var familj, släkt, arbetskamrater, träningskamrater och massor med blandat folk. Trevlig kväll som bjöd på mingel, lufthockey, tipspromenad, flipper och, så klart, dansgolv.

 

Fredagskvällens popcornspoppande blev en stor besvikelse när jag insåg att en viktig grej till maskinen var trasig. Det visade sig att det som tur var fanns reservdel (som var billigare än frakten) men hur skulle jag kunna byta den? Well, nu behöver jag inte tänka på det eftersom jag måste köpa en helt ny maskin. Fast - till nästa gång vet jag hur man byter. Lite pinsamt. Skyller på att jag är trött. Hamnar under kontot läropengar som är ett betydligt bättre konto än resekontot. Ofy så jobbigt det är att titta på en tickande taxameter...

 

 

Trött ja. Kom hem kl. 2. Somnade kl. 9. Vaknade 9.45. Hur är det möjligt!?! Jag vet att jag sov lite i alla fall för jag drömde om några fula apor som jag ägnade mitt liv åt att rädda.

Minusgrader!

Publicerad 2012-01-06 13:11:10 i Allmänt

Min förvaringsplats var dammig. Åsas&Johans var möglig. Efter två år på hyllan togs i alla fall långfärdsskridskorna ut på en åktur idag på den uthägnade (internt skämt...) friidrottsarenans konstis. Tittade man rakt ner i isen och låtsades som att man inte såg banmarkeringarna kunde det lika gärna varit en sjö man åkte på. Dock fick ju höger skinka mer träning p.g.a det obligatoriska vänstervarvet.

"Men du kan ju inte göra samma pose som mig!"


40min skridskor.
20min Sigge-passning(gull).
20min fika.

Bra förmiddag som fortsätter i eftermiddag med CX och BodyAttack.

Härliga blå-vita IFK

Publicerad 2012-01-04 21:59:09 i Allmänt

Jag ser att jag samma dag som IFK Motala åkte ur elitserien i bandy efter 30 år i högsta serien skrev att de förmodligen aldrig skulle ta sig upp igen men nu, nu ser det väl ändå grymt bra ut?! Gripen förlorade idag och är tre vinster efter. Det MÅSTE gå. Tre säsonger i allsvenskan får räcka så Bollnäs kan få lite konkurrens i elitserien nästa säsong. Gripen borta nästa lördag - go go go!

Följ ljuset till.... bobutiken?

Publicerad 2012-01-01 18:32:56 i Allmänt

Harrys i Motala har haft en stor spotlight som svept över himlen och då kört med sloganen följ ljuset till Harrys. Senaste tiden har ett liknande sken funnits över himlen här i Linköping men följer man det ljuset blir man nog lite besviken då spotlighten sitter på taket till NCC's bobutik i Södra Ekkällan.

 

Det här är däremot roligt: Jag googlade 'ljus över Linköping'


Första träffen: Vinterljus; Andra träffen: Vinterljus; Tredje träffen: wikipedia; Fjärde träffen: Något om diodljus; Femte träffen: Min pressrelease 'Enzymfynd kastar ljus över fotosyntesen'!

8% alkohol är också alkohol

Publicerad 2012-01-01 10:10:08 i Allmänt

Oj då. När Linköpings mest lättpåverkade kille, när det gäller alkohol alltså, inser att han sitter och dricker av sitt vin klockan 03.20 förstår han att kvällen gått fort, varit trevlig och att morgondagen blir lite tuff.

Bröt en 5-6årig nyårstradition i år i och med att jag inte ville åka till Stockholm för att fira in det nya året. Istället blev det trerättersmiddag och vin till halv 4 med träningsvännerna.

 

Men innan maten träffades vi på borggården och deltog i Linköpings kommuns firande. Inget regn detta nyår utan minusgrader gav kalla fötter men som tur var kunde man dansa till Abba-musik.

 

 

Ni som har möjlighet MÅSTE kolla in ljusshowen de har på slottet den här veckan. Riktigt häftigt!

 

Madelene (also known as Leila) och jag var ansvariga för efterrätten. Den fixade vi i fredags kväll men det var inte helt utan problem så just i det här ögonblicket var i alla fall Leila nervös för hur kakan egentligen blivit.

Självklart blev den f**kin' perfect

Kvällens outfit: Vit skjorta, väst och slips samt glasögon som accessoar. På kortet syns även ett diadem som satt där ett tag tills den som satt dit det tyckte att det såg för feminint ut.

 

En ynka raket såg jag från balkongen vid 12-slaget. Har en (stark) känsla av att jag sett fler i Stockholm. Förra årets skjutande blev ju inställt pga av regn och blåst så i år skulle det visst tas igen dubbelt upp. Axel rapporterade : "Det är heeeeeeeelt sjukt. Ser ut som en hel affär"


Får se hur dagens planerade rullskidtur går. Måste i alla fall upp till jobbet i två omgångar - det kanske får räcka som motion idag.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela