vismut

36,8

Publicerad 2014-01-26 20:29:51 i Allmänt

Helgen började dåligt när jag fick ställa in fredagens pizzaätarkväll hos Masha då jag började känna mig än mer dålig under eftermiddagen. Lördagen blev det inte heller mycket med av samma anledning. Fast, enligt Ida har jag inte varit sjuk då min kroppstemperatur aldrig överstigit 36,8grader...
 
Idag däremot lämnade jag soffan. Idas ridklubb, i samarbete med Sisu, arrangerade en HLR-kurs under 5h. Mycket nyttigt!
 
Efter det tog vi på skridskorna och hittade en spolad skolgård. Tyvärr var iskvalitén rätt kass med inslag av asfaltsisberg men lite kunde vi slå med klubba och boll.
 
När mörkret kom hamnade jag i soffan igen med mat och Bones. Ofta verkligen dålig TV för samtida matintag -äckliga scener är mer regel än undantag...

Ångrar ett, eller två, löppass

Publicerad 2014-01-24 07:23:00 i Träning

När det är fredag efter jobbet - när Ida kryper under en filt med en kopp te och ska titta på Bones - när det står "långpass" på träningsschemat - det är då som uttrycket "man har aldrig ångrat ett löppass" tas till.
 
Fast. Nu gör jag nog faktiskt just det.
 
Så här en vecka efter att jag började känna mig lite småförkyld ångrar jag hela två stycken. Jag vilade på lördagen men på söndagen kände jag mig helt ok ("en sån där 24h-förkylning igen") så jag joggade mina 1h 45min och det kändes bra. Trots det vilade jag måndag och tisdag för helt ok var jag väl inte.
 
Onsdag sen. Björn för bara ett litet tag sen var superfeg och vilade en, två, tre extra dagar för att inte riskera något. Nya, koola, Björn som känner sig lite stressad över den låga träningsmängden börjar tydligen hellre en dag för tidigt. Efter ett riktigt bra simpass på 61min kom jag hem och snörade på mig löparskorna. Tänkte att det är ju dumt med ett intervallpass så här nära inpå men ett snabbdistanspass kan väl inte skada.
 
Nope, det kändes riktigt bra, under passet. 1+6km med en snittpuls runt 90% av max. Men så fort jag klev in genom dörren insåg jag att det nog inte var så smart.
 
Nej. Det är därför jag nu sitter här en vecka efter min lätta förkylnings början med en näsa som är snorigare än på över ett år...
 

Instagrambild, typ

Publicerad 2014-01-21 20:03:07 i Vardagsbekymmer

 
Jag hade ingen matlåda till igår så jag tog en tur till sjukhusets matsal (plan 11). När jag kom till trapphuset på plan 9 såg jag att det var en massa folk som köade en halvtrappa upp så istället för att pressa mig förbi tog jag hissen upp till plan 11.....bara för att konstatera att det var matkön som började där nere i källaren!!! Har aldrig sett något liknande men det verkade som att alla hälsouniversitetets studenter kommit överens om att äta i matsalen första dagen på terminen.
 
Istället tog jag mig till pizzeria Empoli och tog, hör och häpna, en sallad! Lugn bara lugn. Den var stor (och god) så jag fick allt i mig mina kcal ändå - även om jag fick tugga lite extra...

Redan onsdag imorgon

Publicerad 2014-01-21 19:52:31 i Allmänt

Oj va' tiden går fort. Helgen som sprang förbi tillbringades till största delen utomhus. B.la. korvgrillades det i Tinnerö både lördag och söndag.
 
På lördagen var det bara jag, Ida och Sasha då Åsas och min kommunikation fortfarande inte är den bästa.
 
Utöver korv grillades det även marshmallows.
 
På söndagen var det rejält blåsigt så efter lite korv...
 
...och lite lek...
 
...åkte vi hem och spelade Rummy. Fy f*n så dåligt det gick!

New fashion

Publicerad 2014-01-19 22:29:17 i Allmänt

Visst är det jobbigt när man löper och de enda trosorna man har är nytvättade. Tur att husse har ett par kallingar med taskig resår som han kunde låna ut.
 

Allt finns på Internet

Publicerad 2014-01-18 13:27:12 i Träning

Träningen går sådär faktiskt. Även om jag inte har som mål att komma upp i samma mängd som förra våren så skulle jag i alla fall vilja öka några mer timmar/vecka än jag gör just nu. Jag ställer in fler pass varje vecka än jag gjorde på hela förra våren - sammanlagt...
Den här veckans tränande slutade med ett gympass på fredagen där pulsen steg och halsen började klia. Kvällens planerade backlöpning hoppades över och det var synd om mig. Idag är det också lite synd om mig men som alla andra "förkylningar" jag haft det senaste året är den här av den lindriga sorten och jag kommer nog vara igång och träna inom någon dag igen. Sist jag var ordentligt förkyld var våren 2012...
 
Så, vad göra istället? Fixa med träningsutrustningen så klart! Målet för förmiddagen var att sätta ihop trainern och, framför allt, byta till mina gamla däck på cykeln.
De gamla är så sjukt hårda att kränga på men eftersom jag vet att det går var det bara att kämpa på men det blev aldrig bättre än så här:
 
Jag försökte med "allt". Börja vid ventilen, avsluta vid ventilen, använda däckavkrängarna, svära mm mm men tillslut använde jag google.
 
Tredje träffen:
"Varför ser det så löjligt enkelt ut när folk byter däck på youtube?"
Jag håller med! Jag antar att de har lättare däck än vad de här är - mina andra är betydligt lättare.
 
Som svar får tråd-startaren:
"Varför ser det lätt ut!? Jo, för att det är lätt." "Kränga däck är enkelt, när man gör rätt."
 
Suck.
 
Men sen kom det tips i tråden också:
"Försök trycka ner den redan påkrängda sidan av däcket lite till så den kommer till ett område på fälgen med något mindre diameter."
 
Jag fnös åt svaret, tryckte ner däcket lite och..... och mitt stenhårda däck bara glider på utan att jag tryckte något alls??!!
 
Bara 20minuter, onda tummar (ja, jag vet att man ska använda hela händerna) och två blodiga knogar senare...

Frukost

Publicerad 2014-01-15 06:48:19 i Allmänt

Samma gamla mat i matskålen hade hon inte tittat två gånger på men är den i riskastrullen/salladsskålen/gröttallriken så går det bra!
 

Vardagsrutiner

Publicerad 2014-01-09 17:35:22 i Allmänt

Jag tror aldrig att jag, i vuxen ålder, vänt på dygnet lika mycket som jag gjort under årets "jullov". Eller, jag har inte varit någon speciell nattuggla utan somnat straxt innan/efter 00 men jag har sovit länge på morgonen. Som exempel kan jag ta när jag visste att Ida hade alarmet på kl. 9 och jag trodde det var mitt i natten när den ringde och fick som svar: Bara så du vet så ställde jag fram alarmet till 9:40...
 

Alltså blev dagarna ganska korta och då kvällarna ofta var inplanerade har det inte hunnits med så mycket. Hmm, eller? Bäst att kolla bilderna på mobilen från sista veckan:
Torsdag: Är uppe en svämg på jobbet och får beröm för min påsk-pyntning av Annelies skrivbord. En intern grej då jag tycker att Annelie sätter upp sin adventsljusstake alldeles för tidigt och nu när julen är slut är det väl dags för påskpyntet?
 
Vi var även bjudna på middag hemma hos Henrik, Linda och Stina. Stina tyckte att jag var en utmärkt, snäll, häst som hon kunde sadla, kratsa hovar och rida på...
 
Fredag: Firande av Johns födelsedag på Yellow Fellow och vidare på Mörners.
 
Lördag: Ändrade planer då mina två älsklingar inte mådde bra. Den ena med feber och den andra löpte. Jag var dock ute och lekte nästan hela dagen.
 
Söndag: Fix inför lägenhetsbesiktning. Två TVupphängningshål fixade (kan ni se dem?) - två kvar.
 
Måndag: Skridskor med en premiärande Sigge...

... och ljusshow på slottet.
Tisdag: Åter på jobbet. Inga bilder - bara en massa svordomar...
 
Onsdag: Häng med Oscar och mat på Sol&Ris. Undrar om citronen i fönstret är fejk?
 
Om jag bättrar mig på bloggfronten kanske det blir mer skrivet om var och en av framtida aktiviteter i fortsättingen...

Sista timmarna

Publicerad 2014-01-03 11:25:56 i Allmänt

Nyår i år firades med två barnfamiljer, god mat (älg, hjort & lamm) och en trött hund.
 
 
Kocken och Sasha hittade man i köket:
 
 
Söndagens inköp på Netonnet - chokladfontän!
När gästerna gått hem och Ida&jag fixade i ordning var det någon som tyckte att det varit läggdags för läääääänge sen:
01:49
Och det var någon som tyckte att det var uppstigning alldeles för tidigt:
09:45
Fast visst fanns det spring i benen. Det visade sig senare ute i Tinnerö.
Posé med pinne

Lättskrivet inlägg

Publicerad 2014-01-01 11:47:30 i Allmänt

Vad hände under sista dagarna av 2013 då? Jo, jag fick ett pussel av Ida i julklapp...
1h
2h
3h
4h
5h
6h. Alla kantbitar på plats.
7h
8h
9h
10h. Sasha börjad tröttna.
10h 30min. Klart!

(Tränings-)året 2013

Publicerad 2014-01-01 11:23:00 i Träning

De senaste åren har jag ju sammanfattat året som gått i termer av träning och det måste jag väl göra efter 2013 eftersom det året handlade väldigt mycket om träning - i alla fall den första halvan.
 
420h 2min 52s eller typ 17,5 dagar av 2013 utgjordes av träning fördelat enligt följande:
 
Inte alls lika stor variation som tidigare år men inte heller så konstigt när fokus legat på att prestera (klara av) ett långdistanstriathlon.
 
Träningstiden över året fördelades så här:
Vad hände i juli? Well, kombinationen motivationsproblem efter uppnått mål och "Ida-effekten" är väl ganska tydligt... Dock, nu har jag återigen lärt mig massor om mig själv, min kropp och träning så jag behöver inte träna lika många timmar för att nå dit jag vill. Bara ha fokus på det som måste tränas och hoppa över de där slitsamma icke-triathlonrelaterade passen.
 
En notering bara. Jag har inte varit så här lite skadad över huvud taget de senaste åren. Ont under fötterna (borde ta hand om dem bättre) och en överansträngning efter genomfört triathlon är nog det enda jag haft. Helt otroligt med tanke på vilken belastning jag hade i våras.
 
Sen tre bilder jag tar med mig från 2013, saker som jag verkligen har uppskattat mycket:
Playitas
Vätterntriathlon. Typ årets bästa dag!
Ida och Sasha

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela