vismut

Allt finns på Internet

Publicerad 2014-01-18 13:27:12 i Träning

Träningen går sådär faktiskt. Även om jag inte har som mål att komma upp i samma mängd som förra våren så skulle jag i alla fall vilja öka några mer timmar/vecka än jag gör just nu. Jag ställer in fler pass varje vecka än jag gjorde på hela förra våren - sammanlagt...
Den här veckans tränande slutade med ett gympass på fredagen där pulsen steg och halsen började klia. Kvällens planerade backlöpning hoppades över och det var synd om mig. Idag är det också lite synd om mig men som alla andra "förkylningar" jag haft det senaste året är den här av den lindriga sorten och jag kommer nog vara igång och träna inom någon dag igen. Sist jag var ordentligt förkyld var våren 2012...
 
Så, vad göra istället? Fixa med träningsutrustningen så klart! Målet för förmiddagen var att sätta ihop trainern och, framför allt, byta till mina gamla däck på cykeln.
De gamla är så sjukt hårda att kränga på men eftersom jag vet att det går var det bara att kämpa på men det blev aldrig bättre än så här:
 
Jag försökte med "allt". Börja vid ventilen, avsluta vid ventilen, använda däckavkrängarna, svära mm mm men tillslut använde jag google.
 
Tredje träffen:
"Varför ser det så löjligt enkelt ut när folk byter däck på youtube?"
Jag håller med! Jag antar att de har lättare däck än vad de här är - mina andra är betydligt lättare.
 
Som svar får tråd-startaren:
"Varför ser det lätt ut!? Jo, för att det är lätt." "Kränga däck är enkelt, när man gör rätt."
 
Suck.
 
Men sen kom det tips i tråden också:
"Försök trycka ner den redan påkrängda sidan av däcket lite till så den kommer till ett område på fälgen med något mindre diameter."
 
Jag fnös åt svaret, tryckte ner däcket lite och..... och mitt stenhårda däck bara glider på utan att jag tryckte något alls??!!
 
Bara 20minuter, onda tummar (ja, jag vet att man ska använda hela händerna) och två blodiga knogar senare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela