vismut

1 april närmar sig...

Publicerad 2009-03-30 22:19:33 i Allmänt

I helgen blev det inte mycket gjort. Några timmars jobb på lördagen och en flammanutgång. Eftersom det blev sommartid så stängde de klockan 2 (som alltså var tre). Det kändes som Flamman förr när de stängde klockan 2 på fredagarna. Jag gillade det, sista timmen är jag kvar bara-för-att ändå.
På söndagen gjorde jag ännu mindre. En timmes jobb, skidskytte tornby och tvätt var väl det jag hann med. Lite plockande på balkongen blev det också. Nu kommer de snart och gjuter om plattan så jag var tvungen att ta hand om allt skit jag hade där.

Kom och tänka på hur skönt det är att inte plugga och låna pengar utan att faktiskt jobba och tjäna pengar. Jag fick deklarationspapper från Skatteverket idag och insåg att jag förra året tjänat nästan (typ 10 000 mindre) lika mycket efter skatt som jag har tagit studielån under 5år...

Nu ska det bli jätteskönt att få labba 100% igen. Vad jag ska göra efter jobbet får ni läsa om på onsdag. Jag säger bara - Pierre och SofiA: Be aware!

Vita läppar och svarta ögon

Publicerad 2009-03-26 19:51:47 i Allmänt

Oj! Jag tror att jag just skrämde en man från hyresgästföreningen. Men han var värd det. Jag städade i akvariet när det ringer på dörren "Kul! Umesh!", tänkte jag. Näpp, det var från hyresgästföreningen och han började småprata om vilket bra läge min lägenhet har och hur de var duktiga på att förhandla ner hyrorna. Jag, lätt stressad, försöker få honom att komma till saken. Drar min line om att jag aldrig köper något via telefon och vid dörren så ge mig information jag kan läsa.

Nej, det hade han inte. Och "hur ska vi nå till dig då? Det är så här vi värvar." Jaha, och så fortsätter han att tjata. Det är då mitt tålamod tryter och jag blir irriterad på honom.
Han ryggar bakåt och säger något i stil med "oj då" visar sitt leg för mig (?) och börjar gräva i sin väska. Ser man på, han hade läsbar information trots allt ("för den 1 på 1000 som är som mig") och ville att jag skulle ringa honom när jag ville skriva på.
Yea right. Hade jag haft en privat hyresvärd så hade jag lätt gått med men har man Stångåstaden så känns det som att det kvittar. Aja, hoppas han inte drömmer mardrömmar om mina svarta ögon inatt...

Linköping - Där det händer

Publicerad 2009-03-25 21:52:14 i Allmänt

Dagens absolut roligaste läsning fanns i Extra Östergötland - ett reportage om att vara ung i Mjölby. För det första så slängde sig journalisten med uttryck som 'käkat' och 'sticka' (dra alltså) men gymnasieungdomarna var också roliga. Killarna gillade inte att det inte fanns någon skateboardhall i Mjölby så de åkte till Mantorp och "hojade" (enligt Pontus slåss dom på tågstationen också). Tjejerna då? Ja, på fritiden i veckorna så fanns det väl lite och göra i Mjölby - hästar och så.

(citat direkt ur minnet)
- Men hur ser en typisk fredagskväll ut?
- Man hänger hemma hos någon. Hänger bara. Det finns inte så mycket att göra. Men ibland åker vi in till Linköping. Det är där det händer, om vi säger så.


Idag har jag gjort slut med Försäkringskassan - 3687:- för 2007 sen var bostadsbidragstoryn över.


Har åkt på en åkomma vissa läsare med fotfobi inte vill läsa om. Hur jag ställde diagnos? Via google - första bilden man får fram kunde ha varit ett fotografi på mig. Jobbigt dock att Apoteket hade 20 (minst!) olika produkter för behandling. Priserna varierade från 43:- upp till typ 120:- men de fungerade tydligen på samma sätt så då måste det väl bara vara placebo som den dyrare lever på? Jag slapp välja för den snälla apotekaren valde åt mig.

Drip Drop Svettdrop

Publicerad 2009-03-23 20:48:55 i Allmänt

I lördagskväll var det god mat, Robinson och film (Valkyria) hemma hos Åsa och Johan. Marie och jag fightades om bäst (ligg-)postition i soffan och om vem som ska ta hand om Sator nästa gång det behövs. Jag kan ärligt säga att jag saknade Sator förra måndagen. Det är mysigt med en katt som kommer och hoppar upp i sängen och spinner på morgonen - efter att jag har släppt ut henne från toan alltså...

Igår fick jag inte mycket gjort. Tre timmar på labb. Som tur var så var vi många där (Hanna, Rille, Åsa, Marie) för en TV blev snodd så nu har de många misstänkta. Väl hemma tänkte jag fortsätta lite med min tisdagsföreläsning men skidor/skidskytte/hockey i soffan lockade ännu mer. Tvättning blev det också. Men ingen löpning.

Idag var det BodyAttack igen. Kan bara påminna mig en enda gång som jag svettats mer än jag gör nu med den nya koreografin och det var back in the summer of -06 när jag väntade på en buss som aldrig kom på Cypern. Ofyy! Men det är kul. Kenneth skulle hem och slappa i soffan. Själv ska jag äta middag #2 (hmm, borde jag det? Kändes som om tutt.., ehh, bröstmusklerna, hoppade lite mycket idag) och fundera på ungefär vad jag ska säga sista halvan av min föreläsning imorgon.

Snart kan jag börja labba igen och jag har ett experiment som jag så gärna vill göra nu meddetsamma men det får väl vänta till fredag. Suck.

Förresten så luktar inte mitt nya schampo hallon - det stinker. Men samtidigt så stinker det ganska gott och jag sniffar mer än gärna på flaskan.

Hallonlukt is the shit

Publicerad 2009-03-21 12:44:53 i Allmänt

Det är farligt att leva och speciellt om man rör sig bland massa folk. På jobbet finns det mesta: Spysjuka, halsfluss, antibiotikaätare för streptococinfektion och vanliga förkylda. Dessutom har jag varit en sväng vid stora entrén på sjukhuset och där kan man väl få både det ena och det andra. Vaknade natten till torsdag med jätteont i ena halsmandeln men jag är nästan övertygad om att det var ett popcornskal som satt och skar lite...

Igår var det HälsoUniversitetets Research Symposium (HURS) på HU. Tyvärr kunde jag inte gå på någon föreläsning då jag hade fullt upp med annat men jag gick på banketten på Quality Hotel Exoxen på kvällen. Jag var lite osäker på om det skulle bli kul för det var bara Eva och Lotta från vår avdelning som skulle gå och hela Plan12-gänget var upptagna med disputationsfest men det blev skitkul. Vi var väl runt 40pers och jag insåg att jag faktiskt kände massor med folk. I alla fall var det många som pratade och dansade med mig. Och de som inte kände mig sen tidigare känner mig nu som "luftmadrass" efter en reklamfilm som mitt bord spelade inför alla.
Det blev inte så sent men jag lyckades inte somna förrän efter 2h för jag var helt speedad efter en RedBull-drink. En annan otäck sak som hände skedde inne på toaletten. Kaklet hade ett visst mönster så stirrade man (jag) på det så kändes det efter ett tag som att man (jag) låg ner och pissade. Och nej, det var före RedBull-drinken och nej, ingen annan vågade erkänna att de upplevde samma sak.

Idag har jag handlat frön till årets balkongodling (tomat, physalis, minimajs) och så nytt schampo:

Någon som vill följa med på Pettsson och Findus?

This is Arwen

Publicerad 2009-03-16 21:22:09 i Allmänt

Eftersom bilden på Arwen i förra inlägget är rejält missvisande kommer här en annan bild på monstret:
:-)

Ur led är tummen

Publicerad 2009-03-15 22:06:49 i Allmänt

Typ, jag vet inte. Nåt skit är det i alla fall för den är inte som den ska.

I helgen har jag varit med om brandlarm och tvingats stå ute i kylan i en kortärmad skjorta i väntan på brandkåren. Som tur var lyckades vi smuggla ut våra öl förbi vakten. Sen har jag också insett att första intryck kan bedra rätt rejält. Jag har också mekat cykel (växlarna var inte 100%iga efter förra meken), joggat (jobbigt!) tittat på melodifestivalröstningen varvat med skidskytte hos Christian och suttit kattvakt åt Sator. Hon var väldigt kelig den här gången men hon tog rejäla tuggor i min hand i fredags fast jag tror att det var befogat - hon träffade förmodligen någon nerv för handen domnade bort i en halvminut...

Idag har Sator fått leka med lill-Hästen (aka Arwen). Det gick ganska bra men Sator kände sig nog lite uttittad när 4 personer följde varje steg de båda katterna tog och låg mest och övervakade. En smäll på nosen delade hon ut till Arwen också.

Nyss var Johan och Åsa här och hämtade Sator och bjöd på smörgåstårta. Mums!

Imorgon är det ny release på Body Attacken. Nu kommer jag att vara ur takt igen. Om jag får vara med, jag är visst bara reserv.

Min nya favoritkemikalie är Ta Bort. Den räddade min kostymskjorta!

Imorgon är också sjunde och avgörande kvartsfinalen mellan LHC och Skellefteå. Usch, jag har inga höga förväntningar. Som tur är så har i alla fall jag sett den här säsongen som en mellansäsong. Det är nästa år SM-guldet ska vinnas när Mårtensson, Weinhandel och Johansson är tillbaka. Men att åka ut mot Skellefteå? Nä fy!

Med galler mellan gick det bra.


Sen blev det lite mer spänt och Arwen blev dessutom 4 gånger större

Gääääääääsp!

Publicerad 2009-03-11 21:58:45 i Allmänt

Zzzzzzzz

Så kan man sammanfatta min kväll i Cloetta Center. Så fruktansvärt tråkig match! Om man räknar bortr matcherna i Nordic Trophy som jag av någon anledning såg i höstas så var det här den sämsta hockeymatch jag sett live - ever. Inte det att LHC förlorade, det har de gjort förr, men den var så seeeeeeeeeg.

Bäst att hålla sig vän med björnen - den ryska

Publicerad 2009-03-10 20:03:48 i Allmänt

Ok, man ska vara källkritisk till allt man läser och speciellt sådant som är länkat från en kvällstidning men dagens roligaste artikel är publicerad i elekroniska ekonomitidningen e24. En rysk professor uttalar sig om att USA kommer att splittras nästa år. Orsaken är flera: "okontrollerad massimmigration, den rådande ekonomiska härdsmältan samt moraliskt förfall"

Rysslands roll i det hela? Jo, Alaska ska återigen bli ryskt och  "Ryssland har en självklar plats i den nya världsordningen".

Men: "– Det enda som kan stoppa den pågående krisen i Ryssland är om rubeln blir den nya reservvalutan i Europa och Asien, vilket skulle medföra att Moskva blir det nya finanscentret på den eurasiska kontinenten."

Where have all the young men gone?

Publicerad 2009-03-08 11:37:18 i Allmänt

I helgen har Åsa haft besök i Linköping av Sofia, Sofia och Ulrika och förla sin fest till mig. När jag skulle bjuda mitt "gäng" upptäckte jag att alla utom Umesh skulle till Budapest i helgen. Och Umesh skulle bort han också men vi blev ändå lite folk. Och kul hade vi på NH fastän det var väldigt lite folk där. Det är skillnad på fester där majoriteten är tjejer för se vad som låg i min säng när jag kom hem i natt (ingen toaborste här inte)!


Sofia och Sofias verk?

Och alla var så ordentliga. Nästan inget alls att städa. Fast samtidigt väldigt mycket. De håller på att isolera om parkeringsdäcket utanför och jag kan ju säga att jag har isoleringsskit (bös...) överallt....


Ljusblå konfetti

Kan det vara mina 9mm eller min odeffade kropp?

Publicerad 2009-03-06 22:16:43 i Allmänt

Vad var det första professorn i den andra växtgruppen sa idag när hon mötte mig?

Hej? - Nej

Hur är det? - Nej

Vad du ser manlig ut Björn? - Ja, typ. Kommer inte ihåg ordagrant men man fattade att hon inte sett mig så förut.


Nu är ju frågan vad hon sett mig som innan. Kvinnlig eller pojkaktig?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 - Pust!

Publicerad 2009-03-04 21:53:36 i Allmänt

Spontanitet är ju inte riktigt jag så efter jobbet var kvällen planerad in i minsta detalj: 17.30-19 Matlagning, äta, diska. 19-19.10 Ladda tvättmaskiner. 19.10-19.40 Handla potatis och skala potatis, ta hand om kycklingen i ugnen. 19.40-19.50 Tömma tvättmaskinerna. 19.50 Åka till Åsa för klippning

Sen skulle jag ju så klart ta hand om tvätten och koka potatisen men nej, allt sket sig när jag 19.50 hoppade på cykeln och upptäckte att däcket var helt tomt på luft. Och med 'däcket' så förstår väl alla att jag menar bakdäcket. Har någon någonsin åkt på punka på framdäcket?!?!? Jaja. Jag hade ingen ny slang så det blev till att laga och det gick jättebra - BPE (best punkalagning ever).
MEN, hjulet ska ju dit igen och den här gången hade alla (alla tre...) delarna till växlarna ramlat bort och eftersom jag inte kan anklagas för att vara världens händigaste person så tog det sin lilla tid att få dit skiten. Men, vad är väl en timme av ens liv - kedjan fick sig ju dessutom en smörjning också så helt bortkastat var det inte.

Nä, dags att koka potatis och vika tvätt. Spontan kväll va?!

Sportlov på två dagar

Publicerad 2009-03-03 17:26:01 i Allmänt

Efter att ha skyndat mig ifrån jobbet vid kvart i 12 i fredags hamnade jag på hockey i Leksand på kvällen med Johan, Åsa, Johans familj och Åsas pappa. Leksand vs. Malmö. Där satt jag med min Malmö-halsduk i handen, omringad av Leksandssupportrar, och försökte synas så lite som möjligt. I andra perioden ändrades läget och jag blev mer och mer stolt över att vara Malmö-supporter. Det var dock en lite konstig känsla att sitta ner samtidigt som nästan alla andra står upp och jublar när Leksand gör mål. Men inte alls lika konstigt som det var att fara upp och skrika i princip ensam när Malmö gjorde mål... Tyvärr torskade Mif efter straffläggning och säsongen är över.
Jag har en likadan - på röven

Lördagen var intensiv. 7km skidor i Borlänge följt av 11km skridskor i Falun innan klockan ens var 14. Sen skulle Åsa och jag åka till Johan i Leksand för släktfika. På vägen ägnade vi oss åt turbo-shopping på någon outlet. Jag fick beröm av Åsa för min shopping (tröja, skor och strumpor) och jag måste ge beröm till henne för att vi lyckades ta oss igenom affären så snabbt!

Sen var det alltså släktkalas hos Johan. Ryktet om en utböling som hejar på Malmö och som dricker the hade spritt sig och ja, jag hann bara sätta en fot utanför bilen innan jag hörde en första kommentar om gårdagsmatchen och sen fortsatte det likadant. Jag hälsade att jag hör av mig senare i vår när det som räknas, SM-guldet, hamnar i Linköping.

Träningslägret fortsatte på söndagen med runt 11-12km skidåkning. Jag kan ju säga att min teknik bör förbättras oerhört under de följande 12 månaderna om jag vill klara mer än första kilometern av Vasaloppet 2010. I alla fall diagonalåkning. Arm- och magmuskler för stakning har jag och det bevisade jag i en sprint mot Åsa. Jag vill skryta om det för det var jobbigt att se Åsas rosa rygg försvinna bort mellan träden medan jag själv kämpade med teknik, stavar, skidor, kondition(!!!) och otäcka nedförsbackar när det var normal skidåkning...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela