vismut

25årspresent en vecka i förväg!

Publicerad 2008-04-20 20:45:22 i Allmänt

Här är den fina Grisekon som jag fick i födelsedagspresent av mina snälla kompisar. Den ser ut som en ko men har grisknorr och man kan lägga pengar i den. 'Rosa' står det på kartongen men jag kallar den Grisekoen. Jag visade upp den för alla gäster på festen igår. Den har typ ett handtag så den går nästan att använda som en handväska. Tydligen är meningen att jag ska spara pengar i den så att jag kan följa med och äta lunch på Napoli. De fattar visst inte att de lätt skulle få med mig om de gick till matsalen på sjukhuset och käkade istället för Napoli. Jag har aldrig varit riktigt nöjd där. Fast dom tror att jag är snål...

image89

Dagens I-landsproblem

Publicerad 2008-04-20 11:22:26 i Allmänt

Hur kommer det sig att ordet 'valen' kommer före ordet 'vaken' med T9-inmatning på mobiltelefonen. Jag vet inte hur det är med alla andra men jag har fortfarande inte behövt använda 'valen' i något av mina sms. 'Vaken' skriver jag nog däremot iaf en gång i veckan.

Uppdatering
Just ja. Valen som i val när man röstar. Jag tänkte på en val. Jaja. Jag har ändå inte skrivit det tror jag.

"Det är ju i alla fall inte alla som har arenans sämsta platser"

Publicerad 2008-04-18 23:48:23 i Allmänt

Sagt av Christian. Nä, den hade nog Axel följt av mig, Christian och Annica. Ikväll var vi på den sjätte, och tyvärr sista, finalmatchen i hockeyslutspelet mellan LHC och HV. När Christian bokade biljetter fanns det bara platser kvar på rad 1 så där hamnade vi. Det är säkert hyffsade platser i omgång 37 när tv inte sänder och spelarna (och materialförvaltarna) sitter ner i båset. Nu stog allihopa som en mur framför oss. Värst var HVs materialare och Djurgårdens och Kanal5's Thomas Johansson. Suck. Christian sa att han nog såg 90% av matchen på skärmen (den stora) och jag gjorde nog något liknande. Det var faktiskt hopplöst. Man missade väldigt mycket av spelet och upplevelsen. Jag vet inte ens om det var en bra match eller inte. Fast skoj var det. Rejält med tryck på publiken ibland och då studsade ljudet mot plexit framför mig o in i mina stackars öron. Det var lätt att ryckas med i buandet och hejandet. Dock var det inte mitt snus eller mina pengar som kastades in på isen...
image79
Bröderna bus - Ledin och Jämtin

image80
Mitt vänstra synfält.

image81
Här såg jag pucken ibland

image84
Thomas Johansson skymde åt höger (och var inte han där stod reservmålisen ivägen istället).

image86
Här kunde vi se kanal5's repriser! (om inte Johansson var ivägen förstås)

image83
350:- för att kolla på storbildsskärm

image87
Johan Davidsson firar HV's guld

image88
Någon föreslog promenad ner till CC efter mat på stan. Mina fötter gillade inte mina nya skor :-(

E=mc2

Publicerad 2008-04-17 21:20:36 i Allmänt

Här tänkte jag skriva ett inlägg om energi som inte kan skapas eller förstöras men det blev så filosofiskt så det blir inget inlägg. Tacka vet jag saker som man kan ta på!

Björndjur (eng. water bears)

Publicerad 2008-04-17 21:11:16 i Allmänt

När jag gick på gymnasiet var vi väldigt faschinerade av björndjur. Ni vet, dessa små, tåliga djur som pallar typ allt. Enligt wikipedia är de mellan 0.1 och 1.5mm långa, överlever temperaturer ner till absoluta nollpunkten, temperaturer upp till 150°C. Extremt låga tryck (typ vakuum) klarar de och detsamma gäller för motsatsen (6000 gånger atmosfäriskt tryck).
De klarar sig även 10 år i uttorkat tillstånd (även de som klarat 120 år men de dog 2-3min efter att de väcktes...) och de klarar dessutom stark radioaktiv strålning.
Allt det där kommer från wikipedia men nu kommer färska nyheter om björndjuret: På Hjärnkontoret berättade de att man nyligen skickat upp björndjur i rymden där de har blivit uttsatta för kosmisk strålning. Väl nere på jorden igen kunde man konstatera att de verkar överleva det också. Sen var det någon som sa att björndjuren skulle kunna följa med en komet runt solsystemet. Tufft! Och tänk, tänk om det är så att björndjuren egentligen är marsmänniskor!
image77

Partyparty!

Publicerad 2008-04-13 20:24:43 i Allmänt

Igår var det fest med so-you-think-you-can-dance-tema hemma hos Åsa. Jag var lite nervös inför att titta på inspelningen av min dans men det var inte så farligt. Jag är nöjd så när som på några små felsteg. Innan festen så bjöd jag Umesh på kvällsmat. Köttfärssås. Köttfärssås kanske inte är den ultiMATa maten att inta när man är klädd för fest men som ni ser så löste vi det problemen så Umesh slapp fläckar på sin skjorta!

image76

Uppdatering från Stora stan

Publicerad 2008-04-13 20:19:09 i Allmänt

Det var förresten två småroliga saker till som hände i Stockholm vid sidan av mitt magkurrande. När Rikard stog på trappen utanför Kungliga Vetenskapsakademin och pratade med sin kompis i telefon frågade kompisen om Rikard sett till Horace Engdahl men nä, det hade han inte. Fast direkt när Rikard lägger på samtalet möter han Horace i trappen...
Jag tycker som ni kanske vet att Linköping på en lördag är ganska jobbigt för att det är så mycket folk överallt. I Stockholm är det ju typ så hela tiden och kommer man från Motala så är man inte van med det. Därför frågade jag Bossen om han drogs med i stressen när han bodde i Stockholm. Han bara log till svar. Sen kom jag på att han bott i både Moskva och Paris. Stockholm är kanske inte så stort i jämförelse då.

image75

SJ

Publicerad 2008-04-08 20:16:53 i Allmänt

Sen tycker jag också att det är dåligt att jag inte kunde få in SR P4 på x2000 så jag kunde lyssna på LHCs finalmatch.

Does look a thing like Jesus

Publicerad 2008-04-08 20:14:40 i Allmänt

Blä. Jag har blivit förkyld! Jag kan inte komma på någon i min närhet som äär förkyld så jag har säkert blivit påhoppad av ett virus i någon folksamling.
Igår var dock inte förkylningen mitt största problem. Till frukost började jag äta av ett ägg men när hjärnan registrerade att vitan trots att det kokat i 4min fortfarande var hyffsat lös och det kanske inte smakade riktigt som det brukar slutade jag att äta. Men det var nog försent... Igår var jag på en masspektrometrikonferens i Stockholm och när vi närmade oss Centralen började jag känna de första tecknen på att något inte stod rätt till i min mage. Sen blev det bara värre och värre. Ibland hade jag ont i magen och ibland var jag bara som en stor balong. Hanna som satt bredvid mig på alla föreläsningar hade roligt åt att min mage pratade men Bossen som satt på andra sidan kommenterade det inte. Jaja, efter sista fikapausen så blev jag av någon anledning (...) lite bättre och efter ett hamburgare på centralen var den (nästan) normal igen.

Vad menas med rubriken? Jo, på väg hem från Flamman i lördags så ser jag en tjej som cyklar omkull. Sen berättar hon att hon bott i Valla sen augusti men att hon fortfarande inte hittar hem ifrån NH. Om hon bara fick en vägbeskrivning till Malmslättsvägen skulle hon hitta. Ni anar inte hur svårt det var att förklara för henne. Trots att vi stod typ 100m därifrån på Skolgatan... Jaja, när hon förstod var hon skulle cykla sa hon iaf att jag måste vara Jesus för att jag var så god. Yep...

Dr Björn

Publicerad 2008-04-05 16:07:21 i Allmänt

Igår var det dags för den andra Björn på labb att försvara sin avhandling. Allt gick bra även om han fick en del tuffa frågor av opponenten.
På kvällen var det fest med indisk mat, spex och singstar. Nästa gång jag ska anordna fest ska jag göra som Björn. Festen skulle börja 18.30 men Rikard, jag, Hanna och Åsa var där betydligt tidigare för att fixa med dator och projektor inför vårt spex och dricka öl. När klockan var kvart över 18 och borden fortfarande var odukade och allt annat inte heller var iordning samtidigt som Björn inte hade dykt upp ännu fick vi som de duktiga gäster vi är duka själva. Även om starten på partyt kanske inte var den bästa så blev det en lyckad kväll ändå. Det finns en hel del bilder som jag skulle kunna lägga upp här (Hanna med en cigarett i handen(!), Åsa som disktant och en video med en singstarande Rikard) men då jag med säkerhet vet att det finns en bild på mig ätandes salta pinnar i Åsas kamera, vågar jag inte lägga upp dem här pga risken för moteld i hennes blogg...

Just ja...

Publicerad 2008-04-03 20:52:30 i Allmänt

I förra veckan var det ett år sedan jag började på mitt jobb. Jag firade det idag med att att byta labbrock för första gången. Den hade ganska många gröna fläckar men jag har varit dålig på att använda den. Nu har jag bättrat mig och använder den typ nästan jämt.
Idag fick jag dessutom ett postfack! Japp, mest pga att jag fick post för första (eller andra kanske) gången och de insåg att det inte fanns någonstans att lägga min post. Med andra ord så är jag accepterad på avdelningen nu.

Now I'm confused

Publicerad 2008-04-03 20:26:27 i Allmänt

Idag vid klockan 12 blev det helg. På eftermiddagen var jag på Campus Valla och lyssnade på morgondagens opponent när han pratade om proteaser. Jag måste säga att jag var väldigt imponerad av hans handslag. Förmodligen det mest stabila/hårda jag stött på. Imorgon är det alltså disputation på förmiddagen och sen blir det inte mycket gjort förrän vi börjar förbereda festen vid 16 tiden.

Som jag skrev så började helgen vid 12. Grrr! Jag har fått ett underligt resultat som visar 100% tvärtopm mot vad jag såg i februari. Att man ska repetera sina försök får ju sin orsak där. Jag fattar att jag har blandat ihop mina prover någon gång. Antingen igår eller den där gången i februari. För att undersöka vilket så har jag ett konrollexperiment jag kan göra men eftersom helgen börjar redan nu och jag är i Stockholm på måndag så dröjer det ända till onsdag innan jag får reda på vad som är rätt. Jag tänker INTE berätta för bossen innan jag vet vad som är sant . Är han på bra humör kommer han att skratta och säga typ 'that's life' men har han en dålig dag så.... Hanna sa i alla fall att hon inte vill vara med mig på mitt möte då, hahaha. Nä, så farligt är det inte. Det här experimentet var ju till för att kontrollera det förra.

Det var något som jag skulle blogga om men nu kommer jag inte på det. Får väl göra ett nytt inlägg när jag kommer på .

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela