vismut

I stöten

Publicerad 2009-01-29 21:35:30 i Allmänt

Dålig dag som blev ännu sämre när jag kom hem så nu sitter jag med huvudvärk. Och det är inte labbandets fel. En av dåliga saker är att min ursprungliga favorithockeyklubb riskerar konkurs. Och inte blir det bättre av att vissa riktigt gnider in det i ansiktet på en. Men kanske det är bra? Nu kan jag heja på LHC utan att bli kallad medgångssupporter!

Bästa saken på hela dagen är att jag ÄNTLIGEN (första gången någonsin) får varmvatten i kranen direkt utan att behöva spola 4min först.

Trots huvudvärken gick jag och spelade biljard. Jag stod för hela turneringens absolut sämsta stöt när jag hur enkelt som helst hade kunnat vinna över Jonas och sluta tvåa, missade och slutade fyra. Den här gången har jag bevis på att vi bara var pojkar så ingen behöver tolka 1+1 som att jag var på date och springa och skvallra för Åsa som har ett tvådagarsförhör med mig om vem hon är. Det har förresten inte hunnit sluta från förra veckan än. Det här kom precis på msn: Åsa säger: tänkte bara säga att du är välkommen på hemkörningspizza och film imornkväll om du inte ska på date.


Mange kör avancerade stötar

Tankar

Publicerad 2009-01-28 18:37:57 i Allmänt

Om en vecka har jag varit anställd som doktorand i ett helt år. Bara tre år kvar och nu går tiden alldeles för fort i förhållande till hur mitt forskande går. Just nu känns det som att forskning suger. Det som slog undan benen för mig helt idag var när ytterligare en av mina eminenta teorier sprack. Vad kan man göra? Igår visade jag ett av mina senaste experiment för Bossen: "Very nice looking gel, Björn! Too bad it doesn't show anything" ... Sen drog han dessutom en parallell mellan döende växter och människor som jag har tänkt på i två dagar nu. Brrr.

Jag tror jag är vuxen nu. Första åren rakade jag mig bara-för-att. Sen kanske en gång i veckan. Sen kanske var tredje dag. Sen kom förra året då jag sket i hur jag såg ut i veckorna och bara rakade mig på fredagarna. I år vill jag inte se lika sluskig ut så jag kör varannan dag. Dock har jag insett att mot slutet av dag 2 kan jag räknas som små-sluskig så nu lutar det åt rakning varje dag. Suck.

Är inte det ett tecken på vuxenhet (och det är det väl inte) så kanske det tillsammans med inbetalningskort från CSN är det. Jag fick en väldigt liten summa att betala in i år så i den här takten kommer jag att betala tillbaka lika många år som antalet månader jag tagit lån. Äh, jag betalar nog in tredubbla summan i år. Räntan på banken är ju ändå nästan ingen.


Tackade nej till stickningskväll ikväll. Mm, jag behöver ingen ny mössa så det blir gym istället.

9mm

Publicerad 2009-01-26 20:35:01 i Allmänt

... är längden på mitt hår numera. Jag åkte till Åsa för klippning men kom på att jag litade mer på Johan än på Åsa. Fast när det "roliga" var slut (dvs. skala av allt hår) överlät Johan det tråkiga (finputsning och raka kanter) till Åsa. Bra blev det i alla fall.

Nu har jag varit på body attack utan hänglås, Rikard och vattenflaska. Dessutom var Madde tuff idag. Pust. Nu kommer min vinst från maratonet (sportdryck) till nytta.

Hur kan ett krigsförande land som Israel få ge sina soldater immunitet som skyddar dom mot ev. åtal för krigsbrott? Det är så sjukt så jag mår illa.

Nä, dags för middag #2 och sen ska jag däcka i soffan

Party Boys

Publicerad 2009-01-25 11:35:22 i Allmänt

Fredagen skulle bli en lugn kväll med mat, film och sällskap i form av Umesh för att vila upp oss inför en Flamman-lördag. Istället blev det utgång både fredag och lördag. Umesh blev bortprioriterad när jag blev bjuden på fest med en massa kognitionsvetare i grannhuset. Men han blev nog inte allt för ledsen för han mötte upp vid NH han också. Två liveband och riktigt bra dansgolvsmusik. Runt två bestämde vi att vi skulle gå vid nästa dåliga låt vilket innebar att vi blev kvar till stängningsdags. Jag var på väg av dansgolvet en gång men då tog Umesh tag i mig och sa 'Lyssna, hör du inte ? Det är ju den här!' Och så blev vi kvar :-)

Igår tittade vi på handboll och åt mat från Saigon tillsammans med Åsa och Johan. Johan hade bestämt att det var Åsa som körde bilen så hon fick bara dricka the och sprite (Umesh erbjöd henne iaf Oboy när vi andra drack Baileys). Sen bröt ju såklart inte Umesh och jag vårt löfte om Flamman (ingen kö!) så tillsammans med Magnus så hamnade vi där. Tyvärr var det inte alls lika hög nivå på musiken så det var inga problem att hitta en dålig låt så vi kunde gå hem tidigare.

Idag blir det:
  • Skidor på TV
  • Bakning av bananmuffins (smörj formen den här gången!)
  • Gjutning av gel på labb
  • Tornby följt av modifiering av badrummet
  • Tvättning (om jag har bokat tvättstugan)
  • Och kanske en tur till Åsa för klippning

421.8 1106.2 599.9 605.3 735.7 412.8 1235.6

Publicerad 2009-01-22 17:41:16 i Allmänt

Om man är en, i alla fall ibland, social person så är det extremt tråkigt att sitta vid en masspektrometer två hela dagar alldeles för sig själv och bara ha surret från en annan masspek och torkade linser att irritera sig på. Igår var jag på riktigt kasst humör men idag har jag gjort utflykter och pratat med Åsa och retat/drygat mig med Hanna&Rikard. Jag får abstinens på sånt ibland. Dessutom satt jag med Bossen och gick igenom hur han tolkar spektran. Han är så otroligt pedagogisk så jag blir avundsjuk.

Igår och idag har jag varit naken igen men nu när jag kom hem hittade jag min halskedja (igen) - bland smutsstrumporna (don't ask).

Nu ska jag ner och titta på/köpa skidor. Sen blir det mat på stan och bowling.


Ok Åsa, jag vet att du tillbringat MASSOR mer tid än jag ensam med Q-star men jag vill klaga ändå!

Dagens träningstips

Publicerad 2009-01-19 21:26:21 i Allmänt

Använd inte kodlås till skåpet på gymmet

Vid en första tanke kan idén vara lockande då man slipper hålla reda på en nyckel. MEN det kan hända att låsjäveln byter kod på sig självt (om den ligger olåst i en väska t.ex.) och då kommer du inte in i skåpet efter träning. Om du trots tipset använder kodlås, gör som jag och lås in din träningskompis kläder i samma skåp så är ni två som måste hitta/vänta på en vaktmästare med bultsax!

Idag fick Rille o jag beröm av de två passledarna efter bodyattacken. Antingen ville de bara vara snälla för de ser att vi försöker (Rockstep!?!? Funky?!?!?!) eller så flörtar de med oss. Jaja, det är i alla fall ett kul pass och svetten sprutar och triceps, min i förhållande starkaste muskel, skriker om att få sluta. Kul var ordet.


Kodlås från biltema går att få upp - med bultsax

Hehe, det här får mig att minnas ett Power-citat från dipp.tk-tiden när Umesh får klippa upp sitt hänglås på Campushallen: Det här är det manligaste jag gjort idag!
Tyvärr klippte den här vaktisen upp låset själv...

Johann Olav Koss

Publicerad 2009-01-18 10:22:35 i Allmänt

Först skulle vi. Sen skulle vi inte. Sen skulle vi åka och då var det dags för mig att köpa ett par långfärdsskridskor. Igår var jag på utflykt med Åsa och Johan och två doktorander till från HU - långfärdsskridskor på Stora Rängen. Det var skoj så det blir fler gånger. Jag hade dock lite för mycket hockey-rörteknik så tre gånger slog jag i isen var av två av dom hade förstört min utflykt om inte Sebastian med starka nypor kunnat laga mina bindningar. Idag har jag dock ett blått och lite stelt knä. Korvgrillnig och åka i medvind var bäst. Åka i motvind var svårt men Åsa var snäll och lånade ut sina stavar till mig.


Åsa och Johan


Pernilla och Sebastian. Sebbe lagar mina bindningar med sina klätter-fingrar.


Vissa hade braständare med sig - en rosa sådan


Andra (Sebastian) hade med sig tändstål och svedde sina ögonfransar

Vi var inte direkt ensama på sjön. Siri och Daniel var också där.

På kvällen gick jag 5min försent till HG så istället för att gå direkt in fick jag köa i nästan en hel timme! Umesh och Mange var snälla nog att komma ut och påpeka det faktum några gånger under tiden också...

Highschool stalker

Publicerad 2009-01-16 19:54:57 i Allmänt

Som många redan vet är jag grym på att hitta folk via internet. Jag är så duktig så att andra tom ber mig hitta folk åt dem.
Du vet smeknamnet på person #1 (den du letar efter) och förnamnet på person #2 som möjligen kanske skulle kunna ha person #1 som facebook-vän. Du vet även var den personen jobbar. Du vet inte efternamnet men någon i din omgivning kanske känner igen efternamnet om den får se det.

Steg 1. Skriv in namn på person #2 + var hon jobbar på google (du har förstås redan testan med #1 utan att lyckas)
Första träffen ger efternamnet.


Steg 2. Kolla personens vänner på facebook
Jepp, där är personen du letar efter


Steg 3 Kolla hur gammal personen är på birthday.se
Check.


Sen skulle man rent teoretiskt kunna gå vidare till eniro.se för att ta reda på telefonnummer men den här gången gällde uppdraget att ta reda på personens ålder (så alltså, inget messande den här gången Åsa ;-) Fast man kan ju ändra sig...).



Som ni förstår så är inte det här något jag håller på med eftersom jag inte har facebook, men det hindrar mig inte för att lägga upp strategin för andra stalkers!

Inte naken längre!

Publicerad 2009-01-15 21:21:41 i Allmänt

Det här inlägget skulle handla om hur förbannat trött jag är på att höra hur mycket jag äter men nej. Jag fick för mig att återigen fråga efter min förlorade halskedja på gymmet och YES! Den fanns där!


Smörgåstårta imorgon lunch. Min favvo som bjuder... Mums!

"Hur kan någon som gillar Gyllene Tider vara så snygg?!"

Publicerad 2009-01-12 17:32:35 i Allmänt

Idag fyller Per Gessle 50år. Jag vågade inte ha Roxette/Gyllene Tider/PG-medley hela dagen på labb för att fira det men här kommer en lista över de bästa låtarna. För att det ska bli fair så får jag ta med 10 Roxettelåtar, 5 GT och 2 när Gessle är själv. Hårt. På Roxette-listen vill jag i alla fall ha minst 5 till och på GT tre-fyra till. Gessle själv vet jag inte om det finns fler bra än de två jag listar :-)

Ingen inbördes ranking

Roxette
Vulnerable
Spending my time
Almost unreal
It takes you no time to get here
Jefferson
A thing about you
Salvation
How do you do
June afternoon
Looking for Jane

Gyllene Tider
Det är över nu
Chrissie hur mår du?
Flickan i en Cole Porter sång
Kung av sand
Juni, Juli, Augusti

Per Gessle
Jo-Anna says
Tycker om när du tar på mig

O ja, det är mig rubriken syftar på...


Igår när jag bokade tvättid blev jag inlåst i cykelförrådet för låset var paj. Fick ringa Axel för att bli utsläppt...

Nu ska jag på Body Attack på gymmet med Rille. Det kommer bli svettigt värre!

Have you seen any great tits recently or have you been busy watching birds?

Publicerad 2009-01-11 17:15:00 i Allmänt

På Arrendegatan-tiden kom alltid Jonas m.fl. och festade med Axel medan jag och de andra höll oss undan knäppgökarna bäst vi kunde. Jonas skulle alltid förhöra mig på vilka fåglar jag sett och inte sett när han var full. Med åren har förhören blivit färre och färre men igår var det dags igen och det slutade med att Jonas och jag gav oss ut på en timmes fågelskådning idag. Det gick väl sådär. En död häger (som jag petade på för att se om den var ringmärkt) och en rödhake (vårtecken!?) var väl det mest upphetsande.


Jonas vid Nykvarn

Man är ju i alla fall inte ensam

Publicerad 2009-01-11 12:30:44 i Allmänt

Klockan 18 en lördagskväll. Jag åker upp till labb för att 1. Starta ett experiment. 2. Kolla resultatet av en masspec-körning. Ensam var jag sorgligt nog inte. Rikard sitter vid sin dator och skriver på sin halvtidsrapport. Båda konstaterade att det var lite varningsklockor på att vara där klockan 18 en lördag. Nä, det är dags att gå hem. Vid cyklarna möter vi Karin som också hon varit på labb och häver ut sig att vi alla är sorgliga människor.

För att kompensera blev det utgång för både Karin och mig medan Rille åkte till Motala...

Seg

Publicerad 2009-01-08 19:18:16 i Allmänt

En enda gång har jag varit nykter när jag gått från Bossen och den gången hade jag ändå druckit tre glas vin till maten. Igår blev alltså inget undantag så idag har varit en seg dag. Jag har varit så ofokuserad så jag har fått leta upp uppgifter där jag fått vara lite kreativ. Sitta och läsa gick inte alls.

Öl och sushi-party alltså. Sushi har jag inte ätit sen en inflyttningsfest i Lund i oktober 2006. Det var första gången jag provade sushi och tyvärr råkade det sammanfalla med något annat jag gjorde för första gången den kvällen. Förmodligen kopplar min hjärna fortfarande ihop sushi med något oätligt för jag kunde bara inte äta. Först tog jag en bit och den växte i munnen. Då tog jag en annan variant och pillade bort algerna men det fungerade inte heller. Det är något med kryddningen av riset tror jag. Sen tog jag en bit till bara för att tvinga mig men sen var det stopp. Jag åt nötter istället. Alex såg väl att Björn (the big eater) inte åt och sa "Pass him the nuts. He is hungry! Mm, jag skämdes lite men men.

Rikard och jag fick ett par superfina, helt oanvända, slalomskidor med bindningar, stavar och pjäxor av Alex att dela på. Han hade köpt dem för några år sen men hade tyvärr aldrig hunnit börja använda dem.

Alexey vill att vi ska komma ner till Schweiz och hälsa på. Det kanske blir en tripp i sommar med vandring i de Schweiziska/Franska bergen!

Lake Geneva
(från www.ayashbasu.com
)

Första dagen på resten av året

Publicerad 2009-01-07 14:20:00 i Allmänt

Back to work alltså. Det gick ganska bra att gå upp i morse ändå fast 20min snoozing blev det trots allt. Work o work vet jag förresten inte. Det är det här som kallas mjukstart. Lite plantering, ett seminarie och sen ner på stan för att handla till "sushi and beer party" som äger rum nu klockan 15 hemma hos Bossen. Det kanske blir jobbigare att gå upp imorgon...

Jag har bara skrivit datum 08.... två gånger på saker idag. Fast det är väl egentligen en ganska hög procent av antalet gånger jag skrivit datum.

Jag ska få ny ytterdörr igen. ASSA-lås. Fast det skulle visst inte gå att dyrka upp men vem vet?

På egen Risk

Publicerad 2009-01-06 10:37:42 i Allmänt

Igår spelade jag spel hemma hos Christian och Annica. Umesh och Axel var också med. Annica hade ringt runt till alla affärer i stan (utom MAXI) som säljer spel men Settlers var slut överallt så istället spelade vi mitt nya julklappsspel - Bet your brain - jag kom näst sist. Antagligen för att jag överskattar andras (och min egen - hur ska jag veta att Mel B och Eddie Murphy är (har varit) ett par?) förmåga. Men det var roligt.
Spel 2 borde ha varit Monopol för jag vill aldrig spela Risk med Christian men nu övertalade de mig om att det  var dags för Risk igen efter 5 års uppehåll. Kul. Jag kommer ALDRIG spela Risk med Christian igen. Aja, det var inte så farligt den här gången men, mja. Nej, det är slutspelat.



Nu ska jag upp till labb och hälsa på Alexey. Sista lediga dagen och det känns både bra och dåligt. Bra för att jag är så rastlös när jag inte har något att göra och dåligt för att jag har vänt på dygnet. Orka gå upp runt 7 imorgon!


Update:
Jag gav mig på att baka Hannas bananmuffins igen för det var ett bra tag sen sist. Tyvärr sket det sig rejält för de fastnadei formen och ser ruskigt fula ut. De går inte att bjuda på så jag får nog äta alla själv...!

Lördag med boysen

Publicerad 2009-01-03 16:23:14 i Allmänt

Istället för att dega i soffan som jag hade tänkt så hamnade jag på Platens igår. Grymt bra musik! Först indipop/rock (Popsicle, Mando Diao, the Strokes mfl) sen ska (två Chickenpox!) och reggae. Sen kom visserligen lite sämre musik men då kunde man ju gå hem.

Idag har jag, Umesh och Jonas lunchat med finbesöket från Tyskland (Sebbe) och spelat biljard. Det har tagit hela dagen (iaf sen jag vaknade) så nu är det slappa och lite upp till labb som gäller. Fast man vet ju aldrig, det kanske blir ändrade planer?

Gott&Ont

Publicerad 2009-01-01 17:58:30 i Allmänt

Det blev ett gott slut på 2008 - kanske lite för gott. Efter maten igår fick jag magknip som inte gav med sig (med några minuters undantag) förrän efter tolvslaget nån gång så så jättekul var det tyvärr inte igår:-(
Det var tom så att jag och Umesh gick hem först av alla. Dåligt av oss. Det får vi ta igen nästa år!



Party


Snart dags för eldgivning. Lådan på marken väger 15kg. Det mesta är (var) nog krut...



I Säkert!'s-Ditt kvarter har jag en textrad som jag brottats lite med. Jag tycker hon sjunger "Jag har en eld i min väska" alternativt "jag har en älg i min väska". Jag uteslöt tidigt älgen men den där elden har jag aldrig fattat vad den ska symbolisera. Dessutom har hon köpt varje nummer sen -96. Nu vet jag. Hon har en Elle i sin väska!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela