vismut

Fullt upp

Publicerad 2013-09-30 19:24:05 i Allmänt

Helgen som gick inleddes med kulturkväll/natt: Hamlet på Östgötateatern. Det var lite roligt att göra något annat än att gå på bio och det blir säkert fler gånger. Dock var tre timmar och femton minuter i längsta laget en fredagskväll efter en hel arbetsvecka.
Smygfoto. Man fick inte fota under föreställningen men under pausen måste det väl ha varit ok?
 
Sen inleddes en intensiv lördag. Upp och målartvättade väggarna i hallen. Frukost. Start av tvättmaskin. Målning. Fix med tvätt. Dusch. Iväg för smörgåstårta och tårta hos världens sötaste Ellen.
Grön goes himmelsblå. Slutresultatet i ett annat inlägg.
 
Sen aktiverades Sasha i underbara Tinnerö. Vi tänkte att vi skulle ha grillat korv också men nej, en annan gång.
Jäklar villken kyss jag fick av elstängslet när jag tog kortet. Nuddade med armen och det smällde till i knävecket.
 
Rosenkällasjön.
 
Favorittjejerna.
 
Jag hoppar efter äpplen (på order vänd mot kameran så att inte "flinten"(?) syntes på kortet...).
 
Sasha hoppar efter äpple.
 
Sen åkte vi hem och målade lite till för att sedan återvända ut till Tinnerö för frukost på söndagen.
Björn=världens sämsta skådespelare...

Inte en dag för tidigt

Publicerad 2013-09-27 12:36:44 i Allmänt

Kolla vilken superbra funktion som finns i gmail numera:
 
 
Hur många gånger är man inte för snabb att skicka i väg ett mail utan att bifoga det man ska? De dagarna är förbi nu!
 

Tystnaden är det bästa hånet

Publicerad 2013-09-25 20:46:00 i Allmänt

Ja nu var det ett tag sen det bloggades. Jag har varit upptagen. Frågar ni Ida har jag varit upptagen med min nya telefon spelandes Quizkampen (Bjoin57) (det blev tillslut Google Nexus 4). Jag lovade ju Åsa ett inlägg om irriterande försäljare men det är skitsamma. Mitt råd om man ska köpa telefon är att bestämma sig för abonnemang först - hemma i lugnan ro innan man beger sig ner till affärerna för att diskutera med säljarna. Bara så ni vet så ljuger dom väldigt mycket...
Helgen som gick tillbringades i Lidköping med lika delar fika och fix av hästtransport.
 
Kolla vad jag hittade i mormors jordkällare. Ett ludet ventilationsrör!
 
Väl hemma vaknade jag kl. 03:00 av att mina fötter låg utanför sängen - utputtade av en hund som tar sig fler och fler friheter.
Hon som låg och sov på den andra 90-madrassen (och sålunda inte påverkades av Sashas sovställning) var dock måttligt road av att det började att blixtra sådär mitt i natten. Äh, sånt där måste ju dokumenteras!

Labbjörn

Publicerad 2013-09-18 19:22:39 i Allmänt

Experimenten skiter sig hela tiden och tillgången på material är begränsad. Idag var det två andra personer som behövde mitt blod för sin forskning. Som tur var behövde de inte de celler som jag är intresserad av så jag fick dem. Således forskar jag nu på mig själv!
 
 

Inte lättlurad

Publicerad 2013-09-17 22:12:00 i Allmänt

Det är ju skitsvårt att bestämma sig för vilken mobiltelefon man "ska ha". Inte bara telefon, abonnemang också. När jag var nere på MediaMarkt pratade jag i alla fall med en försäljare. Det jag inte gillar är att man kommer därifrån med dyrare/bättre än man tänkt sig - det var flera där samtidigt som råkade ut för det (ja, jag tjuvlyssnade). Själv tackade jag för mig när han sa att han INTE trodde att jag kunde ha min googlekalender synkad till en Xperia med Android. Jo, tack. Nog för att jag är okunnig om mobiler men jag vet allt att android+google =sant.
 
Dessförinnan skulle han ha mig att byta till Telenor som mobilopperatör och jag insåg hur jävig han var när han fick ta fram ett handskrivet papper för att ta reda på vad Tele2 hade att erbjuda. Nä, fy för säljare.
 
Nu står det mellan dessa två:
Bilder från Prisjakt.se
 
Christian menar att den till höger (Google Nexus 4) är den jag ska ha och den får absolut toppbetyg på nätet. Däremot så har jag känt på den vänstra (Nokia Lumia 925) i butik och jag gillar den verkligen. Den har fått nästan lika bra betyg som Nexusen så det är ett svårt val.

Tillbaka i stan

Publicerad 2013-09-15 16:56:53 i Allmänt

Dagarna i huset tickade på rätt snabbt även om jag blev lite rastlös då jag varken fick igång internet eller TVn och gick och la mig supertidigt två kvällar istället för att göra som sambon och läsa istället. Jaja, sova är ju också skönt (11h fredag-lördag!).
Det är ju inte bara att gå till affären och köpa det som man glömt när man bor ute på landet. Snälla som vi är så skulle vi fylla på toapappersförrådet innan vi åkte hem (vi trodde det var helt slut men vi hade bara inte hittat lagret...) så jag kombinerade cykling med handling i Björsäter. Det var en hel del cyklister vid affären och de fick sig ett gott skratt.
 
 
I övrigt inte mycket att notera från veckan. Dock har jag haft två gymnasieelever som gör projektarbete hos mig.
 
Idag har jag tittat på Ida när hon tränat terräng med hästen (och tuggat gräs efter absolut sista hoppet...) och själv sprungit tillbaka till stallet.
 
Jag MÅSTE ha en ny mobiltelefon men det finns ingen jag vill ha (jag vill ha med tangentbord igen) och jag vill inte betala en massa pengar heller. Tips mottages gärna.

Krampaktigt

Publicerad 2013-09-11 19:37:21 i Allmänt

Om någon undrar varför det är så lite skriverier om min träning just nu så är det för attt jag tränar väldigt dåligt. Jag kom igång bra i augusti men sen kom det en uppbokad vecka följt av en förkylning så det blev inte så mycket utslaget på hela månaden. Speciellt de långa passen har fått stryka på foten. Brist på motivation och andra orsaker är boven i dramat.

Jag är dock på gymmet två ggr/vecka och gör min axelrehab. Idag var jag där på ett bonuspass och körde lite ben för första gången på evigheters evighet. Jajamen, när det var dags för tredje setet av utfallssteg kände jag hur benen småkrampade redan när jag lyfte upp vikten. Ujujuj, vikten på axlarna var tyvärr föga imponerande, typ uppvärmningsvikt, så jag känner mig rejält otränad.

Huslivet går bra. Jobbigt bara att min sambo vill att vi ska vara på jobbet 06.30 varje dag så att vi får bra parkeringsplats. Fast man får ju gå hem tidigt då i alla fall!
I måndags kom Jufvas-familjen ut och Åsa lånade ihop kläder (b.la. Johans strumpor!) och satt upp på Spirith.


Fast Spirith gjorde lite som han ville, lite busig och ostimulerad när han för andra dagen i rad bara får lufsa runt i paddocken med en nybörjare? Här vandrar han i alla fall ut från banan och fram till pallen Åsa använde för att kliva upp på honom. Undrar vad han ville ha sagt med det...

Rika barn leka bäst

Publicerad 2013-09-08 18:33:00 i Allmänt

Det blir en snabblogg nu eftersom jag snart ska iväg på simskola och sen har begränsade möjligheter att blogga senare i veckan - Ida och jag har nämligen flyttat till hus!
 
Eller ja, vi har ju fortfarande kvar våra två våningar i innerstan men vi har också en hästgård (den här veckan i alla fall...)!
 
Som ett hotell!
 
 
Fast existerar det hotell som kan ge så här schysst morgonutsikt?
 

Min "lätta" förkylning har nu, typ, försvunnit helt men stackars Ida drabbades betydligt hårdare och ställde in flera ridpass. Men vad gör det när jag finns? - Inget. Spirith (fyraåringen!) fick röra sig lite (ja, lite) ändå.
Iklädd Idas ridbyxor (nej, ingen perfekt passform (på mig alltså)) kändes det redan på direkten betydligt bättre än sist då jag halkade omkring på sadeln i mina löpartights. När jag började att trava lite (Ida höll dock i longeringslinan och jag fick inte ha tyglar) kändes det väl lite sådär men några steg framåt vid varje tillfälle så kan jag nog följa med ut på längre turer om ett....par år.
 
Förresten. Det var inget fel på solnedgången heller:

Som en reklamfilm

Publicerad 2013-09-04 17:10:18 i Allmänt

Trots några timmars springande i "svamp"skogen var inte Sasha redo för natten när vi andra var det.
Snäääääääälla Björn, kan inte du leka med mig nu när Matte läser bok?
 
 
Hon inledde dock natten på golvet (eller i soffan - inte i sängen i alla fall) men under natten tog hon sig friheter hon inte gjort tidigare med mig i sängen. Vaknade till och kunde inte dra upp täcket då det låg något tungt på det. Aja, vid fötterna har hon legat tidigare. När klockan ringde hade hon dock lämnat fotregionen och jag möttes av en hårig brunett när jag skulle säga godmorgon till blondinen...
 
 
Mer film. Sasha känner inte igen sig själv när hon tittar på en gammal film när hon busade med en annan hund.
 

Bokbar

Publicerad 2013-09-03 19:53:00 i Allmänt

Efter gårdagskvällens kräftkvällsmat hemma hos chefen är nu nästa inbokade datum världens sötaste Ellens inbjudning i slutet av månaden. Skönt! Nog för att alla tillställningar den senaste månaden har varit roliga men det hade varit ännu roligare om de varit lite mer utspridda under hösten. Som ett exempel kan sägas att den gångna helgens festligheter har satt sina spår i form av en, lättare, förkylning.
I väntan på båten till Fjäderholmarna
 
Bröllopet var i alla fall en trevlig tillställning. Det bjöds på riktigt god huvudrätt (oxfilé som serverades med syrat fläsk, ostronskivling, bondbönor och rostad potatis) och när middagen var över var det skoj att hänga med de vänner man inte träffar så ofta nu när de bor i huvudstaden (övriga vänner också så klart!).
 
Toastmasters Jonas Di Leva och Jakob
 
Väl hemma började halsen bråka och bristen på sömn de senaste nätterna gjorde sig påmind. Men men, eftersom det kl. 19 var dags för första lektionen i min simskola så var det bara till att hoppa i simbyxorna.
Jag var anmäld till fortsättningsgruppen i frisim då den skulle ha mycket fokus på teknik. Hmm, jag blev dock lite orolig när jag insåg att en kvinna i min grupp är en av de som JAG gett tips i simhallen under våren då de knappt har styrfart framåt. Att sedan (inte du Mikaela (även om du kanske också kan räknas dit :-) )) inse att folk som diskuterade sina 58minuter på Vansbro (att jämföra med mina 43:35) befann sig i tävlingsgruppen fick mig att tvivla rejält på mitt val av grupp.
 
Vi får väl se. Förmodligen flyttas jag vidare till tävlingsgruppen men jag hoppas jag blir kvar då vi får betyligt mer coachning (i alla fall igår). Dessutom ser jag till att simma först vilket innebär att jag får extra tid med tränaren efter varje övning.
 
"Hemma" igen efter simningen hade favorittjejerna (i alla fall den blonda av dem) fixat trerätters kvällsmat. Mums! Har sagt att jag tycker det ska bli en tradition efter varje simskola men hon såg lite tveksam ut.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela