vismut

Ööchööötska

Publicerad 2008-02-23 10:18:45 i Allmänt

Om ni råkade missa det för några veckor sedan så har en Motalabo blivit framröstad att ha Sveriges skönaste dialekt. Inget konstigt med det kanske, men östgötskan är lite speciell. Jag har hört ett gyckel någon gång där en stackars östgöte hade svårt att imponera på tjejer pga sin dialekt. Likväl har jag i någon humorserie hört att en östgöte aldrig skulle kunna bli någon stor maffialedare (tänk själv 'jag ska slå ihjäl dig' på bred östgötska). I torsdags stog det i Corren att en man från något konkurshotat företag i Linköping ringt och hotat correns reporter. Corren har en länk till det inspelade samtalet på sin webb och det är underhållande att lyssna på hoten framförda på östgötska. Fast jag antar att reporten inte tyckte att det var lika roligt.
( http://www.corren.se/archive/2008/2/21/jll5zdxauv8qwyq.xml )

Igår förlorade jag i SingStar med bara 50p mot en tjej. Illa, jag måste ha fått en tupp i halsen sista raderna för då satte jag inte en ton (eller vad det nu är som räknas) och hon smet förbi. Oavgjort hade kännts lite bättre :-)

Jimmie Dean verkar spelas ofta på uteställen...

-Hip Hip Hooray, for....Alex!

Publicerad 2008-02-17 11:09:24 i Allmänt

Jag har haft en jätterolig helg även om jag inte fått så mycket gjort. I fredags lyckades bara Umesh och jag att komma tillräckligt tidigt till Flamman för att komma in men vi tror att vi regerade dansgolvet hela kvällen. Bra musik (2xGyllene Tider och Jimmie Dean :-P) och mycket folk.
Igår började jag scanna av marknaden efter en ny kostym. Efter att fått höra "sträck på dig!" i nästan varje affär så gick jag omkring på stan med Linköpings rakaste hållning. Det kan också bero på att jag var med om en högtidsstund på Hemköp. Japp, det är nämligen där som jag fick kvittera ut min examen. Lite konstigt...

På lördagskvällen var det 50-årskalas hos Bossen. När alla barn var som mest livliga blev jag otroligt trött men eftersom jag ville visa mig vuxen (somliga hade roligt åt att jag som 24-åring var yngst efter barnen) så stannade jag. När barnen tystnat så piggnade jag till igen även om det var långt ifrån tyst på kalaset. Bossen mummlade förresten något i form av "my best group ever" så det var väl ett ganska gott betyg!
När alla som fyllt 30 och inte fyllt 10 gav upp fortsatte festen lite till hemma hos Rikard för att titta på hans grodor. Tyvärr var inte grodorna så sugna på att visa upp sig så jag såg ingen. Inte heller blev det något dansande men det kanske var lika bra.

För er som inte har hört låtarna som skulle vinna eurovisionsschalgerfestivalen bara de ställde upp så kommer länkarna här. Men VARNING! De är som virus som infiltrerar din hjärna så att du vaknar mitt i nätterna och nynnar på refrängen...

http://www.youtube.com/watch?v=lKjUAlb799M

http://www.youtube.com/watch?v=PIvn7b4LbMc&feature=related

Grönt är skönt

Publicerad 2008-02-13 21:57:16 i Allmänt

Jag har verkligen hur mycket som helst att göra på jobbet den här och de kommande veckorna. Saker som jag borde göra får skjutas på morgondagen och städa på skrivbordet hinner jag inte. Fika glömde jag att göra också idag...

Saker som gör mig arg: Att glömma min matlåda UTANFÖR kylskåpet över natten. Det har redan hänt två gånger bara i år, samt att saker som jag behöver hjälp med ska ta oproportioneligt lång tid så att jag själv inte kan göra nästa steg i arbetet.

En ironisk sak med tanke på att jag forskar inom fotosyntesen: När Jag var 11-12 (10?) år var jag med i ett lag i någonting som kallades Skolfiket. En radiosänd frågesporttävling a la Vi i femman. Förrutom att jag svor (vet inte om det gick ut i radion men "men för helvete, man ska ju gå på vänster sida!") så gjorde vi bort oss på sista frågan - utslagsfrågan: Vilken färg har klorofyll?
Mitt lag förväxlade nog klorofyll med klorin (efter att ha sett Robert Gustavsson dricka det sistnämnda i "I manegen med Glenn Killing") och svarade blå - motståndarna svarade rätt...

Tjock? - Nä då!

Publicerad 2008-02-06 19:14:08 i Allmänt

Idag var det en kvinna på jobbet som undrade om jag gått ner mer i vikt för hon tyckte att jag blivit smalare i ansiktet. Konstigt att ens fråga. De ser ju mina portioner vid lunchen varje dag. Åtminstånde 2 gånger i veckan är det någon som kommenterar att jag har mycket mat.

"- Åhhh Gud! Ska han äta allt det där?!"
"-Vi måste snart köpa större tallrikar." etc etc.

Så extrem är jag inte men damer/kvinnor/tjejer äter ju typ ingenting och är man då ensam man på avdelningen så sticker man ju ut.

Fast igår var jag lite extrem. Stor frukost, stor lunch, semla 14.30, spiktårta (två bitar) 15.00, lite pytt innan gymmet o sen kyckling med ris. Plus frukter och proteindrink också.
Jag berättade det här för kvinnan som tyckte att jag såg smal ut och hon bara skakade på huvudet och sa att hon var avundssjuk...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela