vismut

Uppsittning på racern i december

Publicerad 2013-12-30 09:52:59 i Allmänt

Det sägs att man inte ska träna för träningsdagboken men det var just precis vad jag gjorde igår. Det saknades endast 40min på cykeln för att nå upp till 100 cyklade timmar under 2013 och när vädret ändå tillåter så...
 
Men frågan är om det var värt det. Skitig cykel och hel tom på energi utan tillgång till nödproviant. Men men. 100 timmar och 55min under 2013 ser ju bättre ut än 99h 20min!

Mellandagsblogg - nytt försök

Publicerad 2013-12-29 10:47:00 i Allmänt

Julveckan inleddes med några timmars jobb på min lediga (klämdag) måndag. Jag ska skriva ett bokkapitel som inte har ett dugg att göra med det jag gör nu så därför måste jag ta annan tid att skriva det på.
Efter det kunde jag inleda min julledighet och åkte till Motala för att fira dubbel jul.
 
På julafton var det "vanlig" jul med mat, gran och julklappar. Jag sprang en runda också men hade svårt att få upp tempot - kanske kan det ha varit något i kroppen för på natten sen hade jag ont i halsen och så blev jag seg i kroppen under 2-3 dagar. Jaja, jul var det ja:
 
 
Istället för köttbullemacka på juldagsmorgonen firades det Australisk jul med champagne, mango, annanas och baugetter. Dessutom grillades det lammstek på eftermiddagen.
 
 
Kvällen gick i spelandets tecken:
 
På söndagen stod det skridskor på schemat och eftersom Ida och Sasha skulle komma var det bäst att klippa klorna på Dino (onödigt jobb - Dino gömde sig hela tiden Sasha var på besök...).
 
Med nyslipade skridskor efter 10-års skridsko-inaktivitet tog så den fd. bandyspelaren sina första skär. Det tog sig väldigt bra och det var nog tur för mig att det inte fanns isyta att ikapp-köra på.
 
Själv var jag (inte) snyggast klädd på isstadion...
 
Solen skiner och det känns som vår. Dags för våraktivitet!

Bortskämd i juletid

Publicerad 2013-12-23 20:07:00 i Allmänt

Igår var vi på Konsert och Kongress för att titta på en julshow. Den var ganska så lång och efter några inledande låtar undrade jag hur jag skulle orka med hela men den tog sig och jag tyckte att den var riktigt bra, faktiskt.
 
Efter konserten bjöds det på skinkmacka och svampsoppa hos syrran. John hade köpt torkade grisöron som Sasha fick. Två åts upp på plats och resten togs med hem. När påsen innehållandes grisöron-påsen låg i hallen hemma var Sasha där och nosade. Elaka Ida tyckte att det fick räcka nu, inga fler öron ikväll för vi vill inte ha en fisande hund igen.
En tuggpinne, som Sasha normalt älskar, kunde hon väl dock få. Det är ju trots allt jul (snart).
 
Men...
 
 
Sen symboliserar lördagskvällens Sasha söndagskvällens Sasha ganska så bra:

Trappa upp men ändå ner

Publicerad 2013-12-22 13:37:00 i How do you always manage?

Som jag skrev tidigare i höstas fick jag problem med en muskel som gjorde så att jag fick ont i ett knä efter mitt triathlon i somras. Det var så illa så att jag så sent som för 13 veckor sedan inte kunde springa 8km utan att få ont.
För 12 veckor sedan började så stegen tillbaka mot, ehh..., toppen igen.
Den 10e oktober sprang jag 11km på 64min. Efter det har jag hållt samma tempo (~5.50/km) men ökat med 5min varje pass.
Tanken är att när jag kommit upp i två timmars löptur ska jag gå ner i tid till 90min igen men öka i medelhastighet till typ 5.40 för att sedan under sex veckor öka upp till två timmar igen.
 
Egentligen skulle två-timmarspasset komma först nästa vecka men då jag inte ville hänga tre timmar i stallet innan lördagsmiddag i Örtomta igår tog jag och sprang, efter tips från Jonas, en liten annorlunda väg dit.
 
O ja, nog blev den annorlunda alltid! Det var en riktigt trevlig och fin runda, på vissa ställen var det bara en stig att springa på. Men så, när jag skulle springa en liten sväng för att undvika Björsätersvägen, gick något fel. Men men, det visste ju inte jag utan jag sprang på i mörkret genom kohagar men någonstans här fattade jag att jag missat att ta höger men spelar roll, jag kommer ju rätt ändå.
 
Njaaaaaaae. På håll såg jag "Askeby" och slogs av att de har en byggnad som liknar den där stora silon (?) de har i Linghem - den har jag aldrig tänkt på tidigare. När jag så kom ut på asfalt igen började jag sätta fart med kurs "Askeby" men som tur var vände jag mig om och såg en vägskylt som pekade åt motsatt håll: 'Askeby 5'
 
Ja, här svor jag. Men men, väl framme i Askeby (som inte har någon Linghem-silo. Jag var bara 1km från Linghem...) hade jag kommit upp i mina två timmar (21km) och hade inte lust att fortsätta springa de sista 5 kilometrarna till Örtomta. Följaktligen ställde jag mig vid vägkanten och liftade för första gången i mitt liv :-)
 
Medeltempot blev 5.41 men alla kilometrar fram till 'Askeby 5' gick på ganska så exakt 5.50. Sen blev jag nog lite less för enligt klockan sprang jag därefter på 5.20, 5.20, 5.28, 5.23, 5.36 och 5.29... Hur som helst så var det en jätterolig tur!
Min runda:
 

Hur Jonas sprang för att komma ut på Björsätersvägen:

Sviten är bruten

Publicerad 2013-12-17 20:27:00 i Arbete

Den traditionella jultävlingen vid Cellbiologens julfika ha ju plan 13 vunnit alla de år tävlingen funnits, d.v.s 2011 och 2012.
I år var det upplagt för oss igen då det var vi som arrangerade det hela men...
Vinnaren:
Tvåan:
 
Plan 12 gick verkligen in för det (mer än Exp pat i alla fall...):

Plan 11 hade en Alien på en narval:
 

Och vi hade en Flygande nakenråtta som inte kan få cancer:
 
 

Bättring nästa år helt enkelt!

Sen sist

Publicerad 2013-12-16 19:57:00 i Allmänt

I fredags bröt jag min tradition och var inte på tandläkarbesök på Lucia. Istället såg jag ett luciatåg på jobbet - mycket bra i år.
 
Sen var det disputation och efterföljande disputationsfest för en gammal gymnasiekompis, Sven.
 
Alltså blev lördagsmorgonen lite seg (och kall! Det var något fel med värmen i huset) men på eftermiddagen var det dags att ta in hö i Idas stall (då blev man varm). Tyvärr stilade jag lite för mycket och överarbetade så att jag fick ajaj i ryggen men nu är det hyfsat igen.
 
På kvällen firades det en 25åring i Gistad och även fast jag var chaufför så blev söndagen lite seg. Men lite hann vi med i alla fall - som t.ex. att bygga pepparkakshus.
Ingen behöver vara avundssjuk på mitt hus den här gången heller - suck så uselt det gick. Jag skyller på att det saknades florsocker hemma och att googles alternativa recept inte gav speciellt bra hållfasthet...
 
 
 
 
Men Sasha tyckte nog att det var fint i alla fall:
 
Ida och jag dekorerade varsin halva. Jag skulle säga att det blev 1-1 (om det nu hade varit en tävling alltså :-P )
 
 

Mer Prnt Scr

Publicerad 2013-12-12 19:27:52 i Allmänt

Såg den här posten på LinkedIn:
 
 
 
Bara att fortsätta lite till då...
 
Sen har jag också sett det här på Vätterntriathlons hemsida:
 
För den som inte orkar läsa kommer här sammanfattningen: Triathlonet som går i Motala fungerar som kval till VM 2015. På VM körs många olika klasser (age groups) och för att knipa en plats måste man (jag) komma topp 18 på SM i sin klass. På SM finns inga klasser i min åldersgrupp utan det är senior. I hela seniorklassen i år var det 38st som fullföljde och min tid i motionsklassen hade räckt till en 34e plats. Hur många i åldern 30-34 jag hade före mig har jag inte en aning om men om det inte var mer än hälften så...
 
Får nog ta mig en funderare på om jag inte ska gå med i en klubb och tävla "på riktigt" trots allt!

Men jag vill ju bara ha en försäkring

Publicerad 2013-12-09 22:00:29 i Allmänt

Folksam säljer startklar-försäkringar som gör att man, i händelse av skada, får tillbaka sin startavgift i motionslopp. Försäkringen kostar 140kr och jag funderar på om det kan vara en bra idé att teckna den. Kolla in försäkringsvilkoren. Det gäller att vara på den säkra sidan...
 
 
 
Kul att Folksam definerar terrorhandling!

"Lätt snöfall"

Publicerad 2013-12-08 21:09:00 i Allmänt

Mia frågade i fredags om julstämningen infunnit sig. Njae, men den här helgen har i alla fall varit ett steg i rätt riktning.
Först ägnades en timme i fredags åt att se ikapp alla Julkalenderavsnitt. Lördagen gick i saffranens tecken; lussekatter, saffransbiscotti och paella. Mums!
 
En promenad i ett vintrigt Tinnerö i sällskap med en snöälskande hund hanns också med.
 
 
Idag gjorde jag i ordning skidorna för framtida bruk och klämde in en löptur innan det var dags för kalas. Jag har bloggat om det förr och det är inget nytt under solen - min stackars vänsterfotknöl får utstå en hel del misshandel från den högra.
 
Sen var det ju som sagt dags för kalas - Axel har fyllt 30 och det var mat ute i Kråkorp. Eftersom det var klass 1-varning utfärdad och snöandet började så smått vid kl. 12 messade jag Axel om vädret där ute men fick som svar "det är lätt snöfall". Well, det lätta snöadet tilltog och det var ganska så rejält med snö när det var dags för hemfärd. Axeln fick ta ut sin Caddy och spåra upp till stora vägen :-)
På väg TILL Axel. Hem var det inte så här bra väglag...
 
Vi kom trots allt hem och då aktiverade vi den snöälskande hunden lite innan det var dags för simskola.
 
Nu lever inte frisbeen längre (det kan man se på Idas blogg).

Nya pjucken

Publicerad 2013-12-07 16:42:00 i Träning

För er som inte redan har upptäckt SJ-prio så tycker jag att ni ska skaffa er ett kort. Massor med bra erbjudanden och rabatter på de mest oväntade ställen. Som t.ex. 30% rabatt på Löplabbet.
 
Det utnyttjade jag idag så ett par 1600kr skor blev således helt plötsligt billiga.
 
Jag fick veta att jag hade väldigt fina fötter. Inte breda, inte smala, inte höga - helt normala och fina med andra ord (tur jag rengjort naglarna och smörjt mina hälar, annars hade de nog bara fått omdömet 'normala'...).
Jag fick också veta att jag bara pronerar lite och att de skor jag använt de senaste åren var för sådana som pronerar väldigt mycket vilket inte är bra då jag kan få ont i höft och knä (vilket jag haft innan jag fick tillgång till massör). Tack för det Intersport. Nu när det springs >100 mil per år känns det extra viktigt med bra grejer på fötterna.
 
Idag fick jag jättebra hjälp men hon var skapligt stressad med fem kunder som hon hjälpte samtidigt (eller, fyra, den femte fick vänta till en hade gått) samtidigt som hennes kollega var hemma och sov. Han kom precis när jag skulle gå och man kan väl gissa vad han gjorde igår kväll/natt.

I form för tidigt?

Publicerad 2013-12-05 21:20:00 i Träning

Vissa dagar känner man redan efter några få löpsteg att det kommer bli en tung löptur. Som tur är existerar även motsatsen och igår hade jag en sådan dag. Jag bara sprang och sprang på lätta ben under hela mitt långpass - jag fick ofta se till så att jag inte sprang snabbare än planerat.
 
Senaste månaden har träningen trappats upp även om det är några timmar upp till i våras - det är framförallt cykling/spinning som fått stryka på foten. Kroppen känns dock jäkligt fräsch (vilket förmodligen beror på två vilodagar/vecka istället för en...).
 
Bra så för snart är det dags igen:

Årets vinterljus

Publicerad 2013-12-03 19:49:28 i Allmänt

Ida och Åsa ställde in dagens träning och istället blev det mat och Vinterljuspromenad. Årets favoriter för min del var Duploklossarna och flaskorna i träden.
 
 
Ida briljerade på balansgången.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela