vismut

Felvallat

Publicerad 2012-11-30 18:02:00 i Allmänt

Är på väg till en disputationsfest. Finskor är inte lämpliga skor vid halt väglag. Snacka om bakhalt!
 

Return of the Grinch

Publicerad 2012-11-27 20:51:32 i Allmänt

Jahopp. Så är jag kallad Grinchen igen. Bara för att jag tycker att adventsljusstaken i fönstret inte ska tändas innan advent.
De senaste åren är det Hanna som fått vänta med tändningen men i år får jag tjata på Annelie.
 
Före Grinchen:
 
Efter Grinchen:

Ses i juli...

Publicerad 2012-11-25 21:21:00 i Träning

Vad har jag gjort!?!?!?
 
Efter ett dygns funderande är det nu spikat:

Motala sökte, och fick, långdistans VM i triathlon 2015 och för att nöta in organisationen så fick de även SM 2013 och 2014. Förutom tävlingsklasserna finns det även en öppen klass där vem som helst får delta.
Det var mamma som kom med idén och som uppmuntrade mig att anmäla mig.
 
Herregud.
4km simning (I Vättern. I juni. Lätt kallare än Vansbro. I know.)
120km cykling (Inga problem. Mitt första depåstopp på VR förra året var efter just 120km.)
30km löpning (Kommer nog göra lite ont.)
 
Ja, jag kommer inte ha sysselsättningsproblem i vår. Jag kommer nog inte vara speciellt social dock... Jag tänkte ha 10h som mål när jag först började räkna splittider. Jo tack. Det måste jag ha då jag insett att maxtiden är just 10 timmar.
 
Många funderingar i min hjärna just nu. Hur ska jag köra Vätternrundan två veckor tidigare? Kan jag fortfarande satsa mot 10h där eller ska jag bara cykla igenom (dvs, åka ihop med Christian)? Hinner jag ladda energidepåerna igen på så få dagar?
 
Tur i alla fall att jag har en syster som vid den tidpunkten är massageutbildad!

Vaktbjörn

Publicerad 2012-11-25 20:46:52 i Allmänt

Jepp. Jag är en välanlitad vaktare.
 
Innan hemgång från jobbet i fredags passade jag Siggis en timme. Vi fördrev tiden på jobbet genom att tejpa oss i ansiktet, leka med häftapparaten och kasta saker från ett högt skåp.
Mina arbetskamrater var väldigt imponerade av mitt och Sigges förhållande när han sprang fram till mig och började kramas&kyssas (munnas...) när Åsa&Johan kom för att lämna honom. Mm, känns bra att vara omtyckt!
 
 
 
Men jag vill ju in på labb och pipettera!!
 
Sen tog jag bussen till Motala för att vakta katter. Mamma fyller idag så jag hade ju planerat en tur till Motala men när jag fick reda på att mamma&pappa skulle till Köpenhamn för att hämta min morbrors grejer erbjöd jag mig att följa med och bära.
Mja, de uppskattade mer att jag åkte till Motala och passade katterna...
 
 
Så det var mycket fredagsmys i fredags.
Det började ju med Sigge men om man spelat 'Hur fan visste du det?'' med Sebastian så har man ju en helt annan bild av vad fredagsmys innebär.
Man skulle i så fall kunna säga att mitt fredagsmys (om än en REJÄL lightversion) började redan vid lunch då jag såg en tjej från gymmet jag varit på date med stå och hänga i trappan. Jag såg att hon inte såg mig så jag tänkte gå fram, klappa henne på AXELN och ge henne ett gott råd. Det var bara det att när jag var så nära att det var dags för klappen såg hon mig och vände sig mot mig. Mm, jag träffade inte axeln, nej.
 
Mitt upp i allt kom en annan tjej från gymmet och avbröt oss för att prata med mig. Skum minut minst sagt!

The (-) problem

Publicerad 2012-11-22 21:20:00 i Vardagsbekymmer

I brist på te får man dricka - te.
 
Observera skålen till vänster. Av någon anledning blir det bara Rosehip&Raspberry kvar i varje kartong...
 
Ang. te. Fika.
Jag som mest äter fikabröd på jobbet för att vara artig har haft en artig vecka:
Måndag: Måndagsfika på plan 12. Åsa hade bakat supergoda kakor.
Tisdag: Anita bjöd på tack-kaka. God citron"paj".
Onsdag: Onsdagsfika på plan 13. Liza hade gjort en utmärkt cheesecake med lingon.
Torsdag: Emelie spikade - spiktårta (jag lovar härmed att aldrig äta pärontårta innan ett boxpass igen...).
Fredag: Lääär finnas rester i kylen men jag avstår nog. Kan ju inte spränga 80kg-vallen redan till helgen.

Gårdagen

Publicerad 2012-11-21 21:28:00 i Allmänt

Nej, min önskan om lång tid till nästa begravning föll inte in. Redan innan solen gick upp igår stod det klart att det skulle vara mörker resten av dagen då jag fick reda på att min handledare under doktorandtiden avlidit.
 
Hur väntat det än var så var det oväntat. Hade envishet kunnat besegra en av de vidrigaste sjukdomar som finns hade Alex grejat det. Under sex år, sakta, sakta, tog sjukdomen över mer och mer samtidigt som han envist kämpade på.
Självklart var han på jobbet även i måndags.
 
Inte en enda gång mellan 1997 och 2007 grät jag men den här hösten har jag fått träna på det alldeles för mycket (igår började det efter två minuter när jag pratade med Åsa samt nästan omedelbart när jag kom hem på kvällen).
 
 
OM det nu skulle finnas någon skäggig gubbe/gumma som sitter på ett moln och bestämmer över vad som sker här nere på jorden kommer den nu få lite mer att tänka på. Kan se framför mig hur Alex brer på sitt kluriga leende och säger: - In my understanding... (och lyssnar h*n inte då kommer vitläppen och då blir det som Alex vill ändå!).

Klart som 1l korvspad på hallgolvet

Publicerad 2012-11-18 18:38:00 i How do you always manage?

Nu har besöksantalet droppat från 30 besökare till 13 sedan senaste inlägget och då är det nog hög tid att komma med en uppdatering. Om det finns någon.
Som jag nyss sa till mamma: Den största skillnaden mellan veckorna just nu är vart lördagsutflykten går. Igår var det Tinnerö.
Sigge spanar efter gäddor. Fåglarna i Rosenkällasjön är inte lika många just nu när de tömmer sjön (för att fånga gäddorna som äter upp fåglarna...)

På tal om fåglar så har det pågått ett 'kommunrally' i östergötland i helgen. Dvs, vilken kommun kan rapportera in flest sedda fågelarter. Då Norrköpingslaget såg starka ut försökte Linköpings hårdskådare värva fler Linköpingsögon och jag tog på mig att försöka hitta lappuggla i Malmslätt. Så idag i gråvädret traskade jag och Annelie runt i Malmslätts skog och tittade på varenda (hmm?) träd utan resultat. Tror dock Linköping vinner ändå, trots mitt misslyckande.
 
Igår fick vinterjackan åka på för första gången i höst - jag tinade aldrig efter utflykten. Inte ens bastu hjälpte så vid kvällsaktiviteten fick vinterjackan följa med. Jag har en liten tradition att stoppa i pengar i fickan när jag hänger in jackan i garderoben vid slutet av säsongen så att jag blir lite glad när det är dags att ta fram den igen. Den här gången hittade jag en enkrona (!) i fickan så nu undrar jag om jag glömde att stoppa i pengar i fickan eller om jag spelade mig själv ett practical joke i våras. Hur som helst så asgarvade jag när jag hittade pengen :-)
 
Övrigt:
1. Har det varit tyst om FIXA på bloggen nu ett tag? Jo, jag och Lotta har bytt nummer.
2. Handlarn i Marstrand har ringt igen och frågat varför jag inte dök upp och tittade på hans butik.
3. Jag väger mig typ 1ggr/halvår så jag kan inte veta exakt men jag tror jag bara vägt mer än nu en enda gång tidigare. Jag har dock aldrig varit så här 'fit' samtidigt så mitt träningsupplägg verkar fungera bra.

Jo, jag är bitter

Publicerad 2012-11-12 20:35:00 i Arbete

Idag har jag jobbat på mitt nya jobb i tre månader och hade det inte varit för att min anställning förlängdes hade jag varit arbetslös imorgon.
Under hösten har det inte funnits många kemistjobb ute alls och ännu färre jobb som passat mig. Jag har sökt två. För det ena är hela anställningsprocessen klar och den som fick det hade 16 års arbetslivserfarenhet - från Astra. Jo, det är sådana jag konkurrerar med.
 
Jag har inget riktigt drömjobb men jag vet vad jag vill jobba med och till det senaste jobbet jag sökte kunde jag i princip ha skickat in mitt spontan-CV då det snudd på exakt handlade om det jag vill jobba med. Även när jag ringde och pratade med driftschefen fick jag bra vibbar men sen kommer jag inte ens till intervju. Det är nog inget fel på CVt/personliga brevet då det tog mig på 2 intervjuer i våras - innan jag ens var klar.
 
Nej, felet är nog att 1000 andra som fått lämna Astra letar jobb samtidigt som mig. Deras CV innehåller dessutom a r b e t s l i v s e r f a r e n h e t.
 
Skit. Jag ville verkligen ha det här senaste jobbet.

Under jord

Publicerad 2012-11-10 16:54:00 i Allmänt

Östergötlands utflyktsmål betas av ett efter ett och idag fick sig Trollegaters grottsystem ett besök. Jag har varit där förr men för mamma och pappa var det första besöket. Bra också att mamma bestämde sig för att följa med ner i grottorna annars hade det varit en lång biltur bara för att grilla korv (och titta på en "sevärd" gran. Vi vet dock inte vilken av alla som var den sevärda).
 
Mamma och pappa
 
Mamma i smalaste passagen
 
Trollens vardagsrum
 
 
Pappa hittar ut i ljuset
Hunden Jix är sugen på korv. Han minns nog korvgrillningen i vintras...
 
Haha. Kom just på att ett av de fulaste kort som någonsin tagits på mig togs vid Trollegater förra gången jag var där. Tur att Åsas blogg numera är lösenordsskyddad :-)

I get the point...

Publicerad 2012-11-09 17:35:00 i Allmänt

Inom en radie av ca. 5m där jag parkerar min cykel varje dag möts man av hela tre skyltar med samma uppmaning. Fattar inte. Borde inte skyltarna göra bättre nytta på annan plats än just vid cykelställen?
 

Inte pappa. Inte mamma. Björn!

Publicerad 2012-11-07 21:47:00 i Allmänt

Så har jag gjort dagisdebut.
Dagisfröken var mest orolig för att Sigge inte skulle vilja följa med mig hem medan jag själv fruktade alla barnsäkra grindar som skulle passeras. Frökens känslor var obefogade medan mina var det motsatta - vid sista grinden, inför vittnen, tog det stopp...
 
Möttes av en nöjd, kramig Sigge som gav mig en rejäl kyss (pussad av ett dagisbarn på dagis, kan det bli värre???) som gärna följde med hem.
 
Soffmys (om det nu inte vore för den där jobbiga blixten)
 
Under två timmar hann vi äta, leka samt ligga i soffan och kramas. Även om han inte kan säga 'Björn' så är jag glad att han förstår NEJ!!! för annars hade jag haft ett traktoravtryck i min platt-tv nu.
 
Styrketräning
 
AAAAAAAAH! Med båda händerna går det bra att bära sparkossan
 
Allt gick helt problemfritt, tyckte jag, tills hans mamma kom och skrattandes konstaterade att Sigges skor var lite större än de var i morse. Hmm, där var förklaringen till varför de var så lätta att få på. Haha, undrar om det gick lika lätt för den förälder som fick kämpa med ett par Kavat-skor modell mindre!

12st

Publicerad 2012-11-06 17:23:00 i Allmänt

...skor använde jag totalt under lördag och söndag.
 
 
+ mina ulltofflor så klart men de står ju inte i hallen när jag är hemma.

Sova sova sova

Publicerad 2012-11-03 18:55:52 i Allmänt

Oj vad jag sover mycket. Flera dagar denna vecka har jag tuppat av innan kl. 22 och sovit till mellan 05.30 och 06.00. Stor kontrast mot förra hösten då jag var glad om jag fick sova i alla fall en timme vissa dagar i veckan...
 
Nu har jag legat i soffan (och sovit) någon timme men tidigare idag var jag, Sigge, Åsa, Johan och Meenu på Ombergsutflykt. Först stannade vi vid Rökstenen. Johan var mycket imponerad - av den stora skylten som visade vägen till stenen...
 
 
Fika på hjässan, mat i Stocklycke hamn och Vätternskådning vid Västra Väggar fick bli de resterande stoppen.
 
 
Sigge utforskade sin andra höst i livet:
Tränar på snöänglar i grusen inför den stundande vintern
 
Sparkar i löv
 
Ramlar man brukar det ju vara någon som är snabbt framme och får en på fötter igen. Inte om elaka Björn är med. Då är han snabbt framme och täcker en med löv samtidigt som fyra vuxna fotograferar...
 
 
 
 

En fredag per år

Publicerad 2012-11-02 16:24:38 i Allmänt

Numera räknas jag till teknisk personal och de har halvdag dag innan helgdag så idag gick jag hem efter lunch, tre timmar innan jag egentligen skulle gå hem. Dock. Teknisk personal jobbar inte helg men jag har insett att om jag jobbar 40min på söndag så kan jag se resultatet på måndag istället för att vänta till onsdag så så får det (nog) bli.
 
Firade min lediga eftermiddag med lite lek i Trädgårdsföreningen och en tupplur i soffan. Jaja, leta uggla i Malmslätt kan jag göra någon annan gång.
 
 
Charmören-Sören sen då (har ni väntat?).
Pappa och jag hade platserna 37 och 38 på tåget hem från Köpenhamn. På Kastrup gick det på en stilig man som satte sig framför pappa (34). Lite senare, kanske i Lund, kom det på en kvinna vars biljett sa att hon hade plats 34. Mannen flög upp från sätet och tittade på sin biljett. Nog hade han också 34, jo oj så konstigt men hon kunde sitta på 34 så flyttade han till 33 tills någon kom och skulle ha den.
Hur som helst så satt Charmören Sören kvar på 34, hon på 33, och han hämtade kaffe till henne och vin till sig. Sen satt de och småpratade (om vad vet jag inte - tack för Spotify i mobilen) ett ganska bra tag innan det kom på någon som hade 33. Då flög Mytomanen Sören upp och sa att det var han som satt på fel plats men att han egentligen skulle ha plats 37 (min!) men där satt ju han (jag!)!
 
C/M S: För du har inte 37 va?
Jag: - Jo.
C/M S: Men va' konstigt. Den har ju jag. Nej men va' lustigt.
C/M S: Nej men titta. Jag har visst nummer 64!
 
...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela