vismut

Blåbärsplockning

Publicerad 2007-07-27 09:27:08 i Allmänt

Igår åkte jag och Charlotta ut för att plocka blåbär och kom hem med nästan en liter skogshallon! Vi sprang på värsta buskaget med hallonbuskar och hade det inte varit för alla mygg hade vi nog kommit hem med ännu mer. Mygg kan verkligen förstöra. Idag har mina händer ett antal röda fläcker som kliar. Jaja. För att få äta vildhallonpaj får man väl offra sig lite.

Räkna ord

Publicerad 2007-07-25 14:42:51 i Allmänt

Det har inte hänt speciellt mycket senaste tiden. I helgen var jag i Motala och b.la. så letade jag svamp. Plockade gjorde jag nästan inte alls...

Den här veckan är jag ensam på mitt labb. Är man inte i Moskva så är man i Glasgow och då är det stipendiaten som får se efter växterna. Jag har iåfs labbat på ganska bra senaste dagarna men jag lyder såklart min boss som skickade följande mening i lördags: "... Björn, take care and be cool. Do not overwork".
Jag tar honom på orden och har tagit sovmorgon två dagar den här veckan. Fast vad hjälpte det när jag som straff fick vara kvar längre på kvällen och avsluta det jag höll på med. Njae. Det var det värt.

Just nu håller jag på med att räkna ord. Ryssens lilla "artikel" som ska vara inlämnad på fredag (?) får ha max 1800 ord. När jag fick hans utkast innehöll den närmare 2050 ord. Det är faktiskt inte så lätt att ta bort så mycket. Första 70 var väl lätt men nu har jag 26 (lika många som det understrukna motsvarar) kvar att sudda ut. Som belöning (+ att jag gjort lite labbande) får jag mitt namn på "artikeln" (alltså, det är ingen riktig artikel utan mer en arbetsbeskrivning på vad vi håller på med just nu så att han kan visa upp på konferrensen - men ändå).

Det här inlägget innehåller 243 st ord plus rubriken.

Slapp

Publicerad 2007-07-20 14:44:33 i Allmänt

Jag sitter på jobbet och känner mig lat. Jag har ett försök igång men det är mest vänta. Undertiden skulle man kunna göra massor med nyttiga saker. Jag har plockat pipettspetsar och läst lite men mest har jag slösurfat. Nästa vecka ska jag bättra mig. Då är jag helt ensam i min labbgrupp för alla andra är i Glasgow.

Lambohov...

Publicerad 2007-07-16 11:27:29 i Allmänt

Buskörning, tonårsgäng, stullen grill, vandalism, skum i fontän, brand i container och nu http://www.corren.se/archive/2007/7/15/jaep9lo0zhij7aj.xml ...

Grill, båtfärd, bad, bruten tå och Harry

Publicerad 2007-07-15 12:51:42 i Allmänt

Idag tog jag en rejäl sovmorgon. Helgen so far har varit intensiv. I fredags var det grillning med efterföljande tvspelande hemma hos mig. Nu visade det sig att TV-spelskungen Sebbe kan slås även han. I alla fall i Super Bomberman.
Lördag morgon var det uppstigning innan klockan 7 för båtutflykt på vättern. På utfärden blåste det ganska så mycket och från precis motsatt håll som vi skulle så någon segling blev det inte. På hemfärden var det nästan ingen vind alls men lite segling blev det och jag fiskade lite under tiden men ingen lycka.
På Stora Röknen, som ön hette, var de fina sandstränderna väldigt små pga mycket vatten men det var förvånansvärt varmt i vattnet! Ett dopp blev det. Tyvärr sparkade jag i en sten med mina tår så jag tror att jag har en spricka i en av dem - i år igen. Skönt att marathonplanerna är skrotade.
image20
image19
Hemfärden gick via en pizzeria i Motala via Lambo och Ryd för snabba klädbyten ner till stan för Harry Potter. Jag var väl inte allt för laddad ens på förhand och efter att ha varit på sjön en hel dag så var jag ganska så trött också. Tillslut insåg jag att det inte var värt att kämpa emot så jag somnade. Tydligen var det ganska uppenbart att jag sov bort mittdelen av filmen för efteråt fick jag höra av Christian och Annica att jag sovit ganska tungt . Man kan ha betydligt roligare för 100 spänn... Jag vaknade en gång av att hela salongen skrattade annars så var biostolen riktigt skön att sova i.

Idag ska jag ta det lungt...

Vad hände egentligen?

Publicerad 2007-07-12 14:16:15 i Allmänt

Igår så skulle Charlotta och jag spela minigolf. Minigolf är "min" sport och efter att ha inlett säsongen med 44 slag och Charlotta säger sig alltid få runt 70 slag kunde det väl bara gå på ett sätt. Eller? Jag spelade väldigt stabilt tycker jag själv. Många tvåor och några treor och så nån 5a 6a. Jag är inte ens nervös att förlora när jag slår 4 på sista hålet och Charlotta spikar. Men sen börjar jag räkna: 52 slag?! Oj, det var mycket. Charlotta får 50. Va? Räkna igen: 52 vs. 49. Och igen: 52 vs 50. Och igen: 52 vs 50.
Har jag förlorat mot någon som inte kan bestämma sig för vilken sida hon ska hålla klubban på? Mm. Tydligen.

Av det här har jag lärt mig två saker: 1. Jag är en tävlingsmänniska när det ligger stor prestige bakom en seger (mot Oscar och Per etc.) men inte annars (Charlotta m.fl).
2. Att man ligger stadigt på 2 -3 slag spelar inte så stor roll om man slår 4 5 och 6 på tre banor för det gör 5 slag i snitt per bana och det ökar på ens score massor.

Jaja. Charlotta tröstade mig med att det var mina tips som gjorde det samt att jag förmodligen kommer vinna alla andra gånger. Men ändå. Vad var det som hände egentligen?

Spännande!

Publicerad 2007-07-11 17:11:57 i Allmänt

Idag blir det lite längre arbetsdag. Om ca. 1h kommer ett första delsvar på om vi har lyckats få fram någon dubbelmutant. Annars när man tittar på geler så vill man se streck. Nu så kommer ett streck betyda "skit" och inget streck betyda "tjhoooohooooo!". Typ.

Av 25 testade prover bör 1,6st vara dubbelmutanter. Vi har över 200st att leta bland men idag kommer första analysen...

Klassträff

Publicerad 2007-07-08 16:09:24 i Allmänt

I lördags var jag i Motala för att träffa mina klasskamrater från gymnasiet. I år är det 5 år sedan som vi slutade. Jag hade varit med och planera och planen var att vi skulle träffas och grilla på en plats nära vatten. Ja, nu hade vi ju inte planerat med regn men som tur var kunde vi åka hem till Markus föräldrar och invadera deras stora altan istället. Kvällen var lyckad även om de flesta av oss var ganska så trötta sista timmen (bara det att våra två chaufförer var hur pigga som helst och pratade med varandra och ville absolut inte åka hem).

Igår brann det i Lambohov och idag var det badskum i en fontän i utkanten av Lambo. Har hänt mycket här sista veckan. Min stulna grill, sönderslitna stuprör och nu brand i en container. Tur att jag inte bor kvar här så jättelänge till.

image16

Långkallingar o mössa

Publicerad 2007-07-06 10:14:53 i Allmänt

Idag är det en halvdag i kylrummet igen. Ryssen tycker att det är lite ironiskt att det är fint väder ute idag och att vi står fullt påklädda.

För några år sedan köpte jag en skrivare som kunde kopplas in till datorn med usb-kontakt. Jag cyklade och köpte den på tornby. Väl hemma, när jag ska installera skrivaren, så ser jag i manualen att någon kabel (usb) att koppla in skrivaren med medföljer inte. Inte ett ord om det utanpå kartongen och inte sa försäljaren något.

Igår var det dags igen. Charlotta är på väg in i TV-åldern och vi åkte till MAXI för att köpa en digitaltv-box. Vi frågade om man behövde köpa till en antennkabel och ja, det behövde man. Hem för installation - första punkten: Anslut boxen till TVn med hjälp utav en scartkontakt (medföljes ej).

Alltså, kan man införa någon lag på att det måste stå på kartongen vad som medföljer och inte?! Det medföljde batterier till fjärrkontrollen och det var ju snällt. Men hur stor nytta har man av en fjärrkontroll om man inte har någon scartkabel?
Blir väl MAXI snart igen - på cykel.

Bloggen 2/7 -2007

Publicerad 2007-07-05 11:47:04 i Allmänt

"Många intressanta djur stötte vi också på. STORA skräddare (låt vara att det visade sig vara två som parade sig), värsta konstiga spindeln, ormvråk och en äcklig snigel som slemmade ner min vad var några av bekantskaperna."

Appropå intressanta djur på utflykten så nämnde jag inte djuret som jag tänkt mest på sen i söndags. BROMS!!!

Fick ett bett på magen och det är stort, rött och kliar som ... - Fortfarande!

Bloggen 27/3-2007

Publicerad 2007-07-05 11:41:17 i Allmänt

"Tisdag 27/3 2007
222529-1
Så här ser det ut från min plats. Kommer bli varmt i sommar när solen gassar in..."

Lägg speciellt märke till de sista orden " Kommer bli varmt i sommar när solen gassar in..." Nu är det sommar (5 juli iaf) och jag sitter här med jeans, tröja och med lampan tänd. Det är 18 grader ute och molnmolnmolnmoln. Jag kan iaf vara glad för att jag slipper svettas!

Regn, minigolf och "bad"

Publicerad 2007-07-02 17:05:27 i Allmänt

I lördags åkte jag till Motala för att hänga med Oscar som var på besök från Lund. Minigolf stod på schemat men när jag kommer till Motala ÖSER regnet ner. Golfen blev uppskjuten till eftermiddagen där det var fint väder. Fint var också mitt resultat: 44slag (en sexa på otäcka hål 10...) på årets första runda. Slog Oscar med 1 slag. Vi bestämde oss för att ta en runda till på nästa golfbana men tydligen hade den stängts av och banorna ska flyttas till Linköping så det blev kubb istället. Oscar fick fortsätta att jaga revansch i pilkastning. Typ 15 minuters pilkastning har gett mig en grym träningsvärk i armbågsleden! Kanske dags att ta upp gymmandet nu...

Söndagen började med att jag bråkade med windows och min videobandspelare. Jag ville försöka spela av VHSband till DVDskivor och jag hade en guide how to do. Efter 1h insåg jag att det inte var möjligt eftersom jag saknade video-ingång på datorn.......

Eftermiddagen ägnades åt utflykt. Cyklade till en sjö söder om Sturefors, Stora Rängen, och badade. Med felcykling och smultronplockande längs vägen tog ditresan ca. 2h medan hemresan klarades av på halva den tiden. Det var ganska kallt i vattnet så något längre bad blev det inte. Många intressanta djur stötte vi också på. STORA skräddare (låt vara att det visade sig vara två som parade sig), värsta konstiga spindeln, ormvråk och en äcklig snigel som slemmade ner min vad var några av bekantskaperna. Jag hittade också en fin vobbler i eldstaden.
image15


Det är tråkigt att behöva gå och jobba igen. Väl där är det inte så tråkigt men just att släpa sig upp ur sängen en måndag i början på juli när man vet hur kul man kan ha genom att göra annat än att jobba är inte lätt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela