vismut

P&L

Publicerad 2012-06-29 12:46:18 i Allmänt

Nu återstår det två dagar av Peace&Love men för mig är den nästan slut. Alla mina "måste ses" har redan varit! I tisdags var det inte så mycket, vi hämtade ut våra armband och kollade runt lite.
 
Onsdagen däremot... Pelle och jag har i flera år sagt att var än Roxette har sin nästa spelning i Sverige så skulle vi vara där. Tss. Han såg dem UTAN mig i Halmstad för något år sedan. Det här berättade jag under årets Valborgsfirande och då slöts en ny pakt. Sagt och gjort. Madelene gjorde ett 26-timmarsbesök i Borlänge för att kunna se Roxette. Jag hade inte en aning om att hon också hade varit ett så stort fan av Roxette och kunde lika många texter som jag!
Svettiga&förväntansfulla
 
Det var väldigt roligt att dela upplevelsen med en av sina bästa vänner även om nu inte själva spelningen var super. Det var ett parti med ganska lugna, något okända, ballader som sänker betyget. Dessutom en gittarist (inte PG!) som trodde att det var han hela showen handlade om.
 
 
I tidningen dagen efter fick de inte speciellt bra kritik:
Johan njuter. Han får just vatten på sin kvarn...
 
Ölhäng.
 
 
Madelene skötte sin egna hamburgegrillning.
 
Jag har även gjort mål på Leksands IF...
Två i krysset!

... och sett Regina Spektor.
Jag får nästan tårar i ögonen när Spektor spelar. Vet inte riktigt vad det är med de texterna.
 

Mitt tredje måste var Veronica Maggio och hennes show igår var grym! Tyvärr stod jag ensam där (ja, ingen som jag kände var där i alla fall) och det blir inte riktigt samma sak då.
 
Åsa och jag har suttit själva och druckit öl med alla andra ståendes under ett tak i skydd mot regnet. Vi resonerade mer att lämnar vi platserna blir vi ju blöta i baken när det slutat regna igen.
Ölhäng.
 
Igår hann jag också att måla mig en egen fin Dalahäst tillsammans med barnen...
 
Annars tar vi det lugnt här i Borlänge.

Dagens fråga:

Publicerad 2012-06-25 23:37:44 i Allmänt

Efter massor med stress är jag så nu i Borlänge och har lagt mig till rätta i mitt hem de närmaste dagarna. En husvagn uppställd på Åsas föräldrars tomt.

Jag blir väl omhändertagen här med mat och spel. Men sen är jag ju lite mobbad. Både för Roxette och min östgötska men även för ... Ja vad?

Vad svarade Åsas mamma på förklaringen "alla har det utom Björn" när vi spelade Med andra ord?

Svaret kommer i kommentarerna om 24h.

En midsommarhelgsdröm

Publicerad 2012-06-25 13:12:35 i Allmänt

Midsommar tillbringades alltså i en stuga några mil söder om Västervik ihop med några Attackare.

Självaste midsommarafton inleddes med stångklädning och kransbindande.

Ministång

Här är min krans på men den användes inte så mycket p.g.a väldigt ledsna blommor och väldigt många myror.


Sen var det dags för lunch och då det fanns en sill-vägrare bland oss gjorde vi även en fin&god paj.

 

Tyvärr blev den rejält rinnig (svampens fel?)






Madelene hade lakritsshots som snaps till sillen...

Sen skulle vi ge oss iväg för dans runt en riktig midsommarstång men när fem cyklar blev till fyra och fyra cyklar blev till tre och tre cyklar efter 200m blev till två gav vi upp och åt jordgubbar på en brygga istället...

 

På kvällen blev det grill...

 

... samt spel och mer lakritsshotssnapsande.

 

 

Lördagen var av förklarliga skäl seg men vi hann med en fikautflykt till ett fik mitt ute i ingenstans och jag tog mig en cykeltur när jag blev allt för rastlös av att inte göra någonting alls. Hittade den läskigaste bron jag sett!

 

På kvällen inledde jag "bad"säsongen och så gick två rastlösa själar till Folkets Park i Solstaström för att titta på folk. Vi betalade dock inte in oss för det kändes som att vi var nyktrast i hela Småland. Haha så roligt det var!

 

 

Det bästa med helgen var att jag, med minsta möjliga marginal, äntligen lyckades vinna en omgång Othello mot Blondinen. Det sämsta var att jag bara lyckades se döda ekoxar. Nästa år måste jag vara i den här stugan två veckor tidigare!

 

Hane t.v och hona t.h

Efter den härliga helgen ska jag nu iväg till Borlänge. Borde packa och betala räkningar istället för att blogga så nu har jag faktiskt riktigt bråttom. Hörs!


Pass på!

Publicerad 2012-06-21 17:24:10 i Allmänt

Nu kommer uppdateringsfrekvensen på bloggen att gå ner något. Alldeles strax åker jag iväg på midsommarfirande i samma stuga där det julmystes och sen hinner jag bara hem och tvätta innan det är dags för Borlänge och Peace&Love.

Hur som helst så kanske det inte drabbar så många läsare då det bara varit 11st som varit inne på vismut.blogg.se hittills idag. Det är det lägsta antalet på hur länge som helst. Tror även Julafton hade fler...


Igår fixade jag nytt pass och efter fjärde försöket att göra en OK namnteckning med den skumma pennan gav jag upp och accepterade misslyckandet. Istället åkte jag ut och brände mina axlar vid Svartåmynningen.

Coola-Zigge

Björn

Publicerad 2012-06-18 13:31:04 i Allmänt

Tog mig till Norrköping för en golfrunda med Christian. Tyvärr vann han med 1 slag över mig. Vi var väl jämndåliga men det är bara tre slag som jag är mycket missnöjd med (trots 18 slag över par på 9 hål...). Lite träning så kommer det gå riktigt bra tror jag. Lär jag mig också att använda pitchern och inte konstant slå 15-20m längre än jag vill med den så sänks scoren rätt snabbt.
Christian och jag skulle annars göra bra ifrån oss i lagspel - han spelar fram till green och jag puttar.


Bunker eller vattenhinder?


Vinnaren

Bar-&magtömning

Publicerad 2012-06-17 17:38:39 i Allmänt

Vilket perfekt cykelväder det var fredag och lördag! Ja, men jag är riktigt glad att jag inte cyklade på natten som de flesta Vätternrundacyklisterna gjorde för det var tydligen ett riktigt skitväder. Nytt rekord i antalet brutna: 2250st!

Nä, jag var nöjd med att bara cykla Linköping-Motala t.o.r över två dagar.


Jag vet med mig att jag som vanligt drack lite dåligt med vatten under hemfärden - kanske inte den bästa uppladdningen inför Sebastians bartömning på kvällen. Han ska flytta till Norge och vill inte flytta med spriten så han bjöd på grill och alkohol.

 

Inga möbler kvar i lägenheten

Ja, sen var det ju det här med alkoholen. Strax efter midnatt fick jag konstatera att jag nog inte borde vara kvar och gick hem. På bilden nedan poserar jag med de flaskor som tömdes medan jag var kvar och hur mycket jag än vet att jag gör mig till på bilden så vet jag också att den faktiskt ligger ganska nära verkligheten...

All time low...

Hur som helst så vet jag nu att sushi (2006) och tysk korv (2012) ska man hålla sig ifrån...

Nattliga möten

Publicerad 2012-06-14 23:47:38 i Allmänt

X antal förbipasserande undrade varför 5 vuxna människor sent ikväll stod tysta längs cykelbanan som går längs Tinnerbäcken. Svaret är väl att den ovanliga Busksångaren (som Mattias och jag åkte till Norrköping för att lyssna på) satt och sjöng i snåren. Under den timmen jag var där var vi totalt 8 personer som lyssnade.



Sen undrar man ju om det bara är för mig som skumma saker händer. En av kvinnorna där såg visserligen lite bekant ut och när hon klämde ur sig att hon var från Borensberg och jag såg något som förflyttade mig 22 år tillbaka i tiden var jag tvungen att fråga:

- Ursäkta. Vad heter du?

- Len-Marie

- Ok. Jag heter Björn Ingelsson

- Nej men Björn! (Jag får en stor kram)

Japp, det är inte varje dag som man träffar sin lågstadielärare i fält!


Annars i veckan har jag grillat korv på Rödberget med en riktig scout som bara behövde en enda tändsticka på sig att få eld på brasan.


Mm, mycket nödvändigt att jag släpade med mig egen ved...

Jag har också gjort årsdebut på Tinnis...



...och utflyktat mer med Johan och Sigge. Idag var vi på Flygvapenmuseum. Jag tror jag ska tillbaka dit själv och ta mig tid att läsa på alla skyltar. Jag fick dessutom två pussar (ja, eller munningar då munnen är vidöppen) av Sigge. Det är två fler än hans mor fick när hon gick hemifrån imorse :-)



Hann också med två grymma träningspass idag - Functional moves följt av Box&kick. Två riktigt bra pass. Kan faktiskt vara de två bästa i år. Kroppen kändes kanon!

Cykel(o)tur

Publicerad 2012-06-12 21:10:59 i Allmänt

Sigge har fått en cykelsadel och idag gav Johan, jag och Sigge oss iväg på en cykelutflykt. Första delmålet var minigolf i Berg men när vi kommer fram till banorna möts vi av massor av skolungdomar under BA-Henriks vakande ögon...


Istället för att trängas med kidsen fortsatte vi till Malfors sluss och fikade icke prisvärd ost- och skinksmörgås.

 

Även här var det massor med skolungdomar och när vi skulle ge oss iväg hade Johan ingen luft i framdäcket...

Ner till macken i Ljungsbro för påfyllning av luft och sen fortfort hem. Pyspunka eller har någon busat?


600m hemifrån somnade Siggisen:

 

Hemma!

Tiger of Sweden

Publicerad 2012-06-11 15:13:19 i Allmänt

Det gick oväntat lätt att fixa datorn. Jag köpte en ny hårddisk som jag installerade windows på och det gick faktiskt ganska smärtfritt. Tyvärr förlorade jag en del filer från den andra hårddisken. Tråkigt men det mesta har jag kvar. Istället för datorproblem har jag nu mobiltelefonproblem. Huxflux är samtalsvolymen extremt låg. Fast använder jag handsfreen så fungerar det. SUCK.

Jaja, helgen. Massor av träning på lördagen när Medley hade Release-helg av les Mills-pass och igår golfade jag med Christian och Flugan. Eller, vi stod på drivingranchen och slog. Undantaget de tre första slagen på mer än tre år är jag mycket nöjd med min prestation!

 

 

På väg hem från Lambohov hittade jag en outforskad, ny, cykelbana. Det tog tvärstopp efter några hundra meter...

Nära till tårar

Publicerad 2012-06-10 20:52:11 i Allmänt

Två år och tre dagar. Äldre blev intee min laptop. Nog för att jag vet att livslängden på bärbara datorer är kortare än för stationära men så här? Närmare till tårar än jag är nu har jag inte varit sen Rikard flyttade till USA. Tur i oturen är att datorn i alla fall förvarnade mig om att den var påväg att bryta ihop så jag hann rädda det mesta men endel förlorar jag ändå. Suck! Har kämpat länge nu med livsuppehållande metoder men det går inte. Precis när jag gjorde ett diagnostiskt test o får reda på att hårddisken är paj ringer Oscar. Stackarn. Jag var INTE på prathumör. Kanke är jag datorberoende men den står på när jag är hemma då jag spelar musik via den. Jag ägnar rätt mycket tid åt att kolla bloggar, träning, fåglar och nyheter etc så det känns förjävligt just nu. Tur i alla fall att jag är frisk o kan träna för annars skulle allt vara skit just nu. Hur helgen var får ni väl vänta på att få reda på tills jag har en ny livskamrat som jag kan blogga på.

Fy fan va' vi är bra

Publicerad 2012-06-09 08:16:47 i Allmänt

Nattsömnen stördes något av en ensam tjej som från en bänk på innergården kl. 02.30, för full hals, sjöng igenom alla studentlåtar hon lärt sig under dagen.

Jo då. Igår tog man studenten i Linköping och Johan, jag & Sigge åt kebabtallrik och kollade in ekipagen.

 

Sen var tanken att vi skulle spela minigolf på den nya äventyrsbanan i stan men tyvärr hade den vandaliserats under natten och var stängd. Idioter.

 

Idag blir det 3,5h träning i sporthallen. Dags att äta upp frukosten!

Måndag - onsdag

Publicerad 2012-06-06 19:02:26 i Allmänt

Måndag förmiddag:
Tre timmars promenad längs Tinnerbäcken + runt i Tinnerö. Dubbeltrampade i koskit och fick stänk på nytvättade byxorna.

Måndag kväll:
Nattsångarlyssnande i Norrköping. Den ovanliga Busksångaren har hållt till på en tipp och Mattias ville absolut höra den. På kortet nedan spelar Mattias upp Busksångarens läte - utan lycka... Jag fick i alla fall kryssa Flodsångare.

21st century digital birdwatcher

 

Tisdag förmiddag:
Träningscomeback på cykeln. Halsen kändes ok men ju längre dagen gick började det kännas lite igen...

Tisdag kväll:
Indisk mat hemma hos Siri. Mätt som vanligt.

9 par, 3 barn. Och jag...

Idag:
På en filt i solen i Valla för nationaldagsfirande. Jag tyckte att jag var snäll som bjöd dit Åsa&Johan. De kom så gärna så då "det inte lär vara så mycket folk där då alla firar nationaldagen". Synd då att de först när de såg parkeringsvakter insåg att det just var i Valla som Linköping firade nationaldagen. Haha!

 

Imorgon:
Tidig uppstigning då Mattias vill ge Busksångaren i Norrköping en chans till.

Svårt fall

Publicerad 2012-06-04 16:57:22 i Allmänt

Hur man får tiden att gå som arbetslös? Well, tre timmar promenad i Tinnerö, sova på soffan och försök att få ur sina nycklar ur subwoofern.



Alltså, hur lyckas man? Subwoofern stod i hallen för att flyttas upp till vinden. Hemma efter min promenad missade jag kroken som nycklarna skulle hänga på och de föll istället rakt ner i (alltså, i som i inuti) subwoofern. Har en känsla av att det här kommer ta lite tid att greja.

Krig och slem

Publicerad 2012-06-03 17:51:33 i Allmänt

Innan helgens uppdatering kommer blir det först lite gnäll. Alltså, varje kväll som jag går och lägger mig tänker jag "imorgon är jag nog helt frisk och kan träna" men icke! Det är bara mikroskopiska framsteg, om det nu är några framsteg alls, från dag till dag med min hals (och slemmiga hosta). Inte är jag ensam heller. Två andra på gårdagens svensexa hade varit borta från träning i två veckor nu med jobbig hals. Alltså, det är mer psykologisk jobbigt för jag känner mig verkligen inte sjuk! Fan.

Med det sagt kan jag berätta om gårdagen. Uppstigning redan strax efter 06 för kidnappning av blivande brudgummen Stefan.

Första delen av dagen ägnades åt Paintball utanför Åtvidaberg.

 

Tillslut var de båda lagen väldigt jämna. Jämndåliga kanske man ska säga då bara 1 av oss 16 gjort lumpen... Jag och Axel är dock mycket stolta över vår krigsstrategi i ett av momenten. Total kross av motståndarlaget!

 

Efter kaosartad middag på Texas (hur svårt kan det vara att ha koll på hur många menyer som ska serveras och VAD som ingår i menyerna???) avslutades natten på Harrys dansgolv.

 

Själv fortsatte jag krigstemat även på söndagen genom att i fyra timmar ligga raklång i gräset och titta på flyguppvisningar på Malmen. Anledningen till att jag låg raklång var att vinden kändes minst så. Det är inte ofta man kan se lika många mössor, vantar och vindjackor i juni...

 

PC-7

Även om jag inte är någon flygentusiast så är det ju rätt fräckt att se Draken, Viggen, Tunnan och Gripen. Skapliga krafter i de motorerna. Sen insåg jag att jag är väldigt förtjust i helikoptrar!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela