vismut

A good time for a bad time

Publicerad 2011-11-30 18:02:20 i Allmänt

Den här veckan har jag varit väldigt trött - idag är nog värst hittills. Funderar på om jag har något skit i kroppen då alla i gruppen utom jag och Lan haft feber den här veckan. Jag kan ta en förkylning nu, det är lugnt, jag är bara så glad att jag varit frisk till alla klassikerlopp (undantaget hypokondrin då...).

Vissa dagar är bättre än andra. Saker (experiment) som inte blir som jag vill och annars brukar resultera i en irriterad Björn gick idag obemärkt förbi.

Insåg att jag behövde snygga till håret inför helgens bröllop och jag hann inte ut till Johan&Åsa så för första gången på mer än tre år betalade jag för att bli klippt! 10min dörr till dörr tog det. 180kr kostade det. 160kr betalade jag för det var allt jag hade i plånboken och de tog inte kort ;-)


Jag har ingen adventsljusstake men jag tänkte att de här tomtarna kunde få fungera som substitut:


Det var innan jag kom ihåg att jag är allergisk mot tomtar innan Jul - nu är de bortplockade...

Yrskalle

Publicerad 2011-11-28 20:24:42 i Allmänt

Vetitusan vad som hände i morse! Jag var så yr när klockan ringde. Brr. Allt kulminerade när jag skulle iväg till jobbet. Att stå på en fot och sätta på skon höll på att resultera i närkontakt med golvet och när ena benet lyftes för att föras över cykelsadeln var asfaltskontakt otäckt nära.

Som tur var försvann det successivt under dagen men jag kände allt lite snurr i huvudet när jag stod i sidoplanka på kvällens core-pass.


Igår fick jag ner ljusstaken från vinden och upp mitt favoritjulpynt. I år snurrar de också, vet inte vad jag gjorde för fel förra året.

Jävla Berit

Publicerad 2011-11-27 09:06:01 i Allmänt

Snabbt snabbt snabbt tog jag mig från jobbet i fredags för att hinna med bussen till Motala för födelsedagsfirande av mamma. När jag satte mig på bussen var det den första lugna stunden på hela dagen undantaget minutrarna när jag bloggade om paradisträdet. Pust.

På kvällen firade vi mamma och på lördagen var det öppet hus på mammas gym så vi körde ett 30min corepass ihop innan jag åkte tillbaka till Linköping.

Lördagskvällen var supertrevlig med lussekattsbakning, tv-tittande, skönsjungande, spelspelande och - pusslande. I tre timmar låg/satt/hukade/stod jag på Madelenes köksgolv och la pussel innan jag kände hur trött jag var och lyckades slita mig från bitletandet. Inte sa vi många ord (förutom lite svordomar) och inte la vi många bitar under de där timmarna på golvet men kul hade vi!

Väl hemma somnade jag direkt men den förbannade Berit slog/kastade sten på mitt fönster så jag vaknade snart och när jag äntligen somnade igen fick jag inte sova länge ändå. Äh, jag har ju sprungit Lidingöloppet med 2h sömn i kroppen så jag överlever nog söndagen trots allt.

 

Lussekatterna var i min mening ingen höjdare alls men de duger att bjuda på - vem skulle våga säga att de inte är goda?

 


Dags att gå upp på vinden och leta upp ljusstaken!

Blommande paradisträd

Publicerad 2011-11-25 15:18:08 i Allmänt

Jag ärvde ett paradisträd av Rille när han stack till USA - ett riktigt praktexemplar!

 

Den är så stor så att jag inte fått med den hem än så än så länge står den på kontoret. Här trivs den. Den har till och med börjar att blomma något som enl. wikipedia är ovanligt och som bara gamla plantor gör. Kul!

 

 

De små blommorna var svåra att ta bra kort på men de är vita med lite inslag av rosa.

Av en växt-(blom(?)-)polis i min omgivning har jag fått reda på att gröna växter utan blommor inte får kallas för blommor men nu har i alla fall den här växten kvalificerat sig för titeln 'blomma'...

Måndag hela veckan

Publicerad 2011-11-23 17:19:55 i Allmänt

Jag är rädd att jag har blivit den Tråk-Björn jag såg framför mig min sista semesterdag. Usch. Men det gäller att ta vara på det roliga som händer.

När man får NCBI updates om nypublicerade artiklar och ser att någon har hittat en homolog till proteinet SEX4 och döpt det till LSF2 (Like Sex Four2) ler man i alla fall. Kanske mer åt att de varit så nöjda när de kom på namnet än att det egentligen är roligt.

Jag har också döpt ett protein: PPH1 (protein phosphatase homolog 1). Skoj va?

När man inser att det finns två te-sorter folk gillar lite mindre medan jag själv kan dricka rosehip and raspberry är man också nöjd - då gör det inget att tepåfyllaren vabbar.



När man lånar Åsas dator och får tillbringa 15minuter med Cissi inte bara ler man - man asgarvar! Siris historier om korkade studenter på labb är inte helt fel de heller. Tror jag ska använda Scaffold lite imorgon igen. Eller bara gå ner och störa lite.


Annars är dagens bästa stund när man träffar träningskompisar efter jobbet. Idag är det jogg med Sebastian så nu är det dags att hoppa i tightsen.

Är huvudet tungt får hela kroppen lida

Publicerad 2011-11-20 11:36:59 i Allmänt

Hamnade på Harrys dansgolv igår och fram till kl. 13 idag var huvudet lite ömt. Måste ha slagit i det i något :-)

 

Eller så blandade vi drinkar enligt receptet. Hmm, späda ut shoten med sprit?


Inte en dag utan att träffa BodyAttackare. Julia var ruskigt trött på bandyprat men så blir det väl när man följer med på Derbys lagfester. Daniel (Flugan) tog chansen att prata med Daniel (Derbys lagkapten) och har bestämt sig för att slå sig in i B-laget till nästa säsong.

Julia&Daniel

Eftermiddagen tillbringade jag och Umesh ute i Kråkorp hos Axel och AC med fika och titt på nya familjemedlemen Tilde.

Dags att ge sig ut i mörkret och duggregnet för ett träningspass. Man får många pluspoäng av sig själv när man genomför sådana pass. De bästa träningspassen är trots allt de pass som blir av.

Hjärtslitande

Publicerad 2011-11-20 11:16:38 i Allmänt

Min sambo sen fyra år har gått ur tiden. Räkan Roger (eller är det Gunnar? Jag lärde mig aldrig vad h*n hette) är död.

 

Räkan fick jag på köpet när jag fick Rilles akvarieväxter. Länge var det bara h*n och jag eftersom jag ville avveckla akvariet men eftersom Gunnar/Roger visade sig vara seglivad köpte jag 15 neontetror som sällskap i somras. Någon som är spekulant på de nu så jag kan avveckla?

Obalanserad

Publicerad 2011-11-19 17:20:20 i Allmänt

Så skönt! Det var länge sedan jag fick rejäl träningsvärk, oftast känner jag bara en diffus trötthet i musklerna, men idag vaknade jag med rejäl värk i brösten. Härligt!

Jag gav mig på bänkpressen igår då det fanns folk på gymmet som kunde stå bakom och hjälpa mig. Första setet gjorde jag dock själv och det kändes konstigt - högern var betydligt svagare än vänstern. Anledningen: 25kg på höger sida stången mot vänster sidas 22,5kg...

Jaja, jag pumpade på nivåer jag inte gjort tidigare och det, tillsammans med de femtioelva armhävningarna (långt ifrån alla på tå dock) under den efterföljande bodyattacken gjorde gott för bröstmusklerna.

Här är maneten Ulrika! Tyvärr var jag inte ensam nere vid ån idag och kön till fotoautomaten var betydligt längre när den fungerade så det blev inget kort på Scandics vägg.

Död, gå inte till Ithaka

Publicerad 2011-11-18 20:49:56 i Allmänt

Se där. Jag kan citera gamla klassiker. Tänk om någon kunde säga till mig hur jag skulle göra.

Antingen
Björn, gå inte till Ithaca.

eller

Björn, gå till Ithaca.

 

Indirekt har jag fått ett tips/erbjudande om en postdoc-tjänst i Ithaca, New York som jag måste överväga om jag ska gå vidare med. Vill jag så är nog chansen att få tjänsten väldigt stor. Jag vet inte alls hur jag ska tänka. Samtidigt som det känns som en once in a lifetime-chans så vet jag inte om det är vad jag vill. Fan. Vad vill jag egentligen? Eller, det vet jag väl egentligen men jag är rädd att jag skulle ångra mig om jag inte tog en sådan här chans. Det är vid sånna här tillfällen som jag önskar att jag befann mig på en annan plats i livet för jag tror jag skulle ha betydligt roligare om jag inte utvandrade 2-3 år ensam.

Någon som vill följa med?

Nästan vinter i ljus

Publicerad 2011-11-17 20:46:33 i Allmänt

Årets vinterljus promenerad. Jag hade hört talas om två grejer, en interaktiv vägg som man kunde rita på samt en fotoautomat där man blev fotograferad och kortet blev projecerat på Scandics vägg. Väggen var skoj men fotoautomaten var ur funktion :-(

21st century digital girl

Urfunktion

Här hade man hamnat om den funkat.


Bland ljusinstallationerna var de stora, färgade, ballongerna min favorit men tekniska verken var också fint. Fulast var en bläckfisk eller manet eller vad det nu var. Tog visst inget kort på den (jag skrattade mest) men det är nog värt en tur ner igen bara för att ta en bild (och kolla om fotoautomaten funkar).

Bollar

Tekniska verken (roligast: Ljudspelet. Tamtatam tam tam, eller nåt)


En grej. Fy så kass jag är på att läsa på skyltar. Vet inte om det är min läsförståelse, fokusering, intelligens eller intresse det är fel på men jag fattar inte vad det står. Fast samtidigt tycker jag att texten var så jäkla beskrivande så man glömde vad man läst direkt efter att man läst det. Se där. Det är någon annans fel - som vanligt.
I Odense gjorde jag och Åsa annat när de andra läste på skyltar...:

Åsa finns här :-)

Oj så torrt det är nu. Jag får en massa småstötar och vaderna är snart hårfria pga. allt kliande på nätterna.

Bling Bling

Publicerad 2011-11-15 20:55:55 i Allmänt

Imorgon ska jag promenera Vinterljus men på väg till gymmet idag såg jag att de tänt en installation som inte tillhör Vinterljus i år. Min favorit, Bling-Bling for the people i Trädgårdsföreningen!

Åskmoln

Publicerad 2011-11-14 19:58:42 i Allmänt

Stackars Hanna.

När hon kom till jobbet strax efter 8 i morse möttes hon av en kontorskompis på sitt absolut sämsta humör. Då hade han 1. Tvingats ge upp och startat om datorn pga nån uppdatering. 2. Fått fullt på c: och tvingats flytta runt på filer (hur många datorer producerade efter 2008 har endast 10Gb på c:? Min har det i alla fall...) 3. Toppat det hela med att ha analyserat helgens masspekkörning och fått reda på att förra veckans experiment sket sig.

Andra måndagen i rad som fötterna slås undan på mig redan efter 45minuter på jobbet. Fyyyy så less jag är! Och nu börjar jag faktiskt känna mig lite stressad för alla papper inför disputationen ska in i februari och har jag inte en artikel/ett manuskript till innan dess måste jag lämna in avhandlingens kappa samtidigt och då är det HÖG TID att börja fila på den redan nu.

Om jag nu måste skriva den till februari är den stora frågan vad de har tänkt sig att jag ska göra februari->maj. Rulla tummarna och jobba på min presentation?? Stört.

Eftersom jag envetet lever i illusionen om att jag har världens bästa jobb, där jag får betalt för att lära mig saker, och jag har så kul som jag har haft idag så tycker jag synd om alla er som inte har världens bästa jobb........................


Sådär ja. Slut på gnället för idag.

Allt har sin tid...

Publicerad 2011-11-13 18:46:54 i Allmänt

...men jag måste ju erkänna att det tog emot att flytta upp racern på vinden och ha säsongspremiär på rullskidorna.

Ses i vår!


Och GRATTIS Maria till ringen på fingret!

Otur i spel

Publicerad 2011-11-13 00:03:16 i Allmänt

Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om vädret som varit idag. Å ena sidan är det hur grått och tråkigt som helst.

Vägen ut mot Berg

Men samtidigt är träden och spindelnäten väldigt fina och sen så är det så tyst!

 

Efter assistans vid mossplockning och TRXande åkte jag ut till Johan och Åsa för att ta årets sista fika i utemöblerna. Först skottade jag lite löv men sen bestämde vi att fikat nog skulle intas inomhus i alla fall.

 

Familjen Hedenhös är numera fd. familjen Hedenhös då de skaffat en TV och dessutom köpt ett Wii med tillhörande WiiFit. Skitkul även om jag måste erkänna att jag och TVspel inte är riktigt kompatibla. Golf och storslalom visade sig vara mina grenar medan Åsa krossade oss andra i bowling, backhoppning och, hmm, något mer (minns inte!).

Något jag var RIKTIGT usel på var rockring. Se bara:

 

Även här krossade Åsa:

 

 

Dagens citat: "Fick Åsa bara fyra?"

Sagt av mig efter att Åsa bara lyckats nicka fyra fotbollar. Well, efter Åsa var det dags för mig och mitt slutresultat blev: 0

 

Även kvällens omgång av Canasta gick kasst. Hade glömt allt jag lärt mig sist. Och lite till.

 

Jag provade också på att mata Sigge för att visa att jag kan vara barnvakt någon gång. Blöjbyte avvaktar vi med lite till.

 

Nu ska jag sova gott och länge.

Skönt

Publicerad 2011-11-11 14:34:51 i Allmänt

Äntligen fredag. Hur oberörd jag än är inför att ha fredagspresentationer på jobbet så är det väldigt skönt när mötet är över. Det är nästan så att jag går in i helg-mode redan då men idag gör jag en eftermiddagsprep och jag ser att tiden inte är på min sida om jag ska hinna pumpa lite på gymmet innan kvällens BodyAttack.

Med Lan i labb får man reda på intressanta kinesiska grejer. Som till exempel att...:

  • ...man får finnar genom att titta på snusk (vilket Lan tycker är väldigt roligt. Hon menar dock att jag bara måste ha kollat på snusket med ena ögat).
  • ...11 november varje år är alla singlars dag och att 11 november 2011 är en extra bra dag för alla singlar. Det här tycker Lan också är väldigt roligt och har berättat det för mig flera gånger.
  • ...barn får coola namn. Nästa år är Drakens år och Lan funderar på att döpa sitt barn till Den Stora Draken vilket borde bli det coolaste namnet på dagis - någonsin.

 

Nehä. 2,5-trettiominuterscentrifugeringar/inkuberingar kvar av arbetsveckan.

Fortsättning

Publicerad 2011-11-09 06:40:50 i Allmänt

Måste bara följa upp gårdagskvällens inlägg. Jag möttes av följande syn när jag tittade mig i spegeln nyss:

Ögonen är ännu mer osymmetriska än vad de är normalt och ni som undrar hur jag såg ut när jag ätit KangJang kan lägga till minst lika mycket extra på höger sida om näsan också. Vacker är/var jag inte.


Sen skoinköpet igår. Det fanns väl 15fitnesskor för Dam och bara en för Herr så jag fick köra på en annan modell. Men för Dam fanns det som sagt en hel del att välja bland. De här till exempel:


Undrar om det skulle stå något liknande om det nu fanns fitnesskor för män.

Djävulen?

Publicerad 2011-11-08 21:57:45 i Allmänt

Jag börjar få horn. Hornet väcker mig när jag rullar över på vänster sida på natten för att det gör ont. Hornet, aka finnen, jag lyckats få på ögonbrynet ser verkligen inte mycket ut för världen men jag gissar att 90% av storleken är under ytan. Det är en stor klump och tittar man noga ser man hur svullet mitt västeröga ser ut. Man kan även ana en liten blåtira. Ajaj.

 

Jag bjuder min kropp på två vilodagar i rad så idag passade jag på att köpa nya inneskor, jacka till pappa (som blev avundsjuk på min) och skosnören. Skosnörena var välbehövliga då jag lagat de jag har X antal gånger med olika knutar och det ser för jäkligt ut. Synd då bara att jag lämnade kvar skosnörena på disken i skoaffären och la ner kvittot i påsen............

 

Tråkig vecka på något sätt. Dagarna går långsamt och igår hann jag bara jobba 30min innan jag var less och ville ha helg. Gissar på någon form av baksmälla efter den roliga helgen.

Blöt natt

Publicerad 2011-11-06 10:17:24 i Allmänt

Två nätter - två skumma upplevelser

Natt 1. ALLT var dyngsurt. Påslakanet var som om det kom direkt ur tvättmaskinen - på båda sidor. Kan inte förstå att jag svettades så mycket. Min teori är att jag har en sträckning i ryggen som triggade kroppens lagningsprocesser men jag vet inte.

Natt 2. Jag har inte rört mig ur fläcken. Man kan inte ens se att jag sovit i sängen. Kuddarna låg även de som de gjorde när jag la mig på dem.

Jaja, planen för dagen är jobb, någon form av motion och bio. Motionen väntar vi lite med för huvudet känns lite tungt efter gårdagskvällens spelkväll.

Tremannaspelkväll blev femmannaspelkväll när två sikfiskare bjöd in sig själva utan att säga till värden

Först spelades det Shadow Hunters men sådana stillsamma (och knepiga) spel gick visst inte hem riktigt så sen blev det mer action i form av Twister.

Shadow Hunters?

Starka triceps är grejen

Och Vinnaren Är...

Björnis!

Om ni undrar varför det bara är jag och Mia på bilderna så är det för att Henrik var snurransvarig och de andra två inte var lika duktiga som oss och åkte således ut ganska omgående ;-)

Tre vänner

Publicerad 2011-11-03 21:02:29 i Allmänt

En vän delar via gmail med sig av livet i LA:
"2rum med fint kök och balkong i ett flummigt område, pool och jacuzzi på taket med utsikt över Hollywood samt eget privat gym med allting i och garage i källaren (jooo det är sant) :):) samt cykelavstånd till UCLA"

En annan vän skulle köpa jeans åt mig på Lager 157 och känner mig väl.
Vi talas vid i telefon men jag ger henne fria händer vad gäller färg. När vi lagt på tänker jag "Asch, jag borde sagt att jag inte ville ha några trasiga byxor". Två sekunder senare ringer det "Duuu, i din storlek finns det bara sådana med hål på knäna men det vill ju inte du ha". Nope. Man vill ju inte anamma gubbmodet i onödan.

Tredje vännen står på box-passet och tar emot hårda slag från en superfokuserad Björn när hon klämmer ur sig "Det är bra Björnis!". What?! Jag kunde inte slå ett (hårt) slag till efter det. Sämre push får man leta efter. Björnis. Tror inte jag blivit kallad det sen Annis kallade mig det i högstadiet.

Bak Himalayas rand

Publicerad 2011-11-02 17:44:23 i Allmänt

Hoppas inte det här inlägget blir bra översatt i Google translate, jag vill inte såra någon, men jag måste bara få gnälla lite.
Det var inte bara Rilles pipett jag ärvde när han stack, jag fick också hans upplärda student. Ahhhh. Han måste tycka att jag är världens jobbigaste för idag har jag tröttnat på mig själv när allt jag sagt till honom är: Varför gjorde du så? Gör så. Gör inte så. Glöm inte det. Tänk på det. Du måste göra så. Hur gjorde du då? Osv osv.

SUCK.

Det jobbigaste är ändå att jag känner att jag måste hålla ett öga på honom fastän jag känner mig som nån tjatmoster som bara säger vad han gör fel. Men va då? Jag har räddat hans experiment tre gånger idag bara för att jag i ögonvrån sett honom med en kemikalie eller något annat som jag misstänkt inte borde ingå i hans labb. Inte en chans att han får göra något jag ska använda.

För att inte tala om alla otajmade frågor i, för mig, fel situation när jag är koncentrerad på mitt egna. Gaaaa.

Och ingen att gnälla till har jag heller. Försökte med Emelie och hon är bra för hon låtsas i alla fall bry sig på ett bra sätt men tillslut var jag tvungen att kontakta Åsa och insåg att man kan ha det värre. 12 månader istället för 6...


Axel hävdade att göra barn var billigt men det är sannerligen inte billigt att ha dem på dagis och känna sig tvingad att köpa fina kort på dem. Herregud! Snacka om att ge föräldrar som vill det bästa för sina barn dåligt samvete! Observera att detta är rabatterade priser (yea right att de har de där ordinarie priserna). Ville man dock nöja sig med gruppfotot räckte det med 400kr.

 

Nä, nu måste jag ut och andas lite.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela