vismut

Could have supported us when we retire

Publicerad 2008-10-30 21:52:50 i Allmänt

Fick hem Hello Saferides nya skiva i brevlådan idag. Nu har jag lyssnat igenom den 4 gånger och jag gillar den! Det är speciellt två låtar jag kommer nynna på imorgon. Jag säger inte vilka för Hanna kommer kalla mig för något med Emo. Mm, kanske ska fortsätta att lyssna och karva mig lite i underarmarna.



Det är bara två veckor tills de börjar renovera min lägenhet nu. Jag måste nog sätta upp små lappar lite här och där för att se om någon har lust att få lite sällskap i novembermörkret (o blasket! Kör mer bil så vi slipper det här!) för det känns lite jobbigt att sova i ett kaos.

Skrev jag inte att jag jobbat för sista helgen på ett bra tag nyss? Hehe, jag vet i alla fall vad jag ska göra på lördag. Helt frivilligt dock. Just nu är det väldigt roligt att jobba så det är väl bäst att passa på!

Nyss kom Sator på weekend-besök hos mig. Med sig hade hon en chokladkaka. Det finns en anledning till att jag aldrig har godis hemma. Nä, nu ska jag ta sista biten för ikväll. Eller näst sista...

Småproblem

Publicerad 2008-10-29 20:57:04 i Allmänt

När när äntligen strumpkrisen är över har det uppstått ett annat klädproblem - byxor. Det är nästan jobbigare än strumpkrisen för jag verkligen hatar att prova byxor (in-av-på-ut-av-på x3). Varför? I lördags pajade jag två byxor inom 12h. Först pajade tyget runt knappen i ett par och senare rev jag upp ett hål i baken på ett par andra när jag fastnade i något vasst på cykeln. Dessutom hade någon snott med sig nyckeln till tvättstugan när jag hade bokat så nu är det kris på alla håll (utom på strumpor!:-)).

Ett annat problem jag har är att hur mycket jag än letar så hittar jag inte mitt avtal med simhallsgymmet. Jag hittar dock kvittot på handpenningen - 1kr. Lyckas jag inte hitta avtalet går jag miste om 1999:- i friskvårdspeng så det känns surt. Sista chansen att hitta pappret är imorgon i en pappersmapp på jobbet. Mm, jag har koll på mina papper.

Idag var det en farbror framför mig på Claes Ohlson som betalade med en 1000-lapp. Antar att han är med i någon maffia. Vem annars har 1000-lappar?

Föräldrabiljett

Publicerad 2008-10-26 20:52:10 i Allmänt

Nu är det (nästan) bestämt. Svart linoleumgolv med något form av mönster i hall och kök. Likadant golv i sovrummet som i vardagsrummet. Vitt kakel med lite struktur på väggarna och svarta klinkers på golvet i badrummet.

Igår var jag alltså barnvakt åt Alex och Mashas barn tillsammans med Hanna. Vi skulle ta med dom på en barnkonsert där Åsa spelade samtidigt som Masha och Rikard gick på auktion. Det gick väl ganska bra. Eller, jag såg väl bara totalt 15 min av konserten för resten av tiden lekte jag med treåringen ute i hallen. När hon vaknade och insåg att mamma inte var med började hon gråta. Men efter en halvtimmes lek i hallen sa hon att hon inte var ledsen längre så vi gick in igen- i 5 min. Sen började hon gråta. Fast vi hade ju roligt ute i hallen i alla fall men jag missade ju Åsas solon...
Efter det började skvallrandet och vindrickandet hemma hos Alex och Masha. När jag gled vidare till mellanfesten hos Mange hade jag redan druckit vin i 4h så jag låg långt före de andra redan från start. Efter det blev det sjukhusfest. Det var så skönt att ligga kvar i sängen i morse utan att känna att man sovit bort hela dagen eftersom det blev en extra timme idag.

Det är inte säsong för toffelinköp. Jag måste ha nya till jobbet men mitt krav är att de har hälrem. Alla sånna är visst nerpackade i affärerna så det blir till att ta fram superlimmet på jobbet igen.

Åsa och Johan hade också haft en segdag så de kom till mig och åt våfflor och spelade spel. Hehe, Johan ska visst vara glad att han får sova i lägenheten över huvud taget efter en taskig block av Åsas järnvägssträckning...

Det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet igen. Jag har massor av saker jag vill göra nu när jag inte "måste".

Nä, nu fick jag magknip. Ryggläge i soffan resten av kvällen. Ajajaj.

Va fan? Är vi i Nässjö?!

Publicerad 2008-10-24 23:24:11 i Allmänt

Tillbaka från Köpenhamn - skönt. Presentationerna (min, Rikards och Lans) gick jättebra. Jag var inte alls nervös utan njöt nästan av att stå där framme framför 90 pers. (hade trott på betydligt fler). Lite skakig var jag allt typ 15min innan det var min tur men det gick över snabbt. Efter presentationen var det Congress Dinner. Det började bra med tre-fyra glas champange, vin till förrätten, ännu mer vin till huvudrätten och ytterligare lite vin till deserten. Sen började ryktet om de enorma 2cl whiskeyna spridas (8or?) fast de kanske bara kompenserade för de små ölen. Sen blev det vidare till ett riktigt hak där bartendern hade mer än EtOH i kroppen. Han fick för sig att jag var fransman och höll på samma fotbollslag som honom men när han fattade att jag var svensk fick jag betala för ölen...
Själv hamnade man ju bland 4 av de största vid middagen medan de andra hamnade med i övrigt utstötta doktorander/forskare (ok, nu överdrev jag lite men bara lite). Hur hände det här då? Jag diskuterade såklart mitt favoritprotein med en dansk-ryska som har samma favvoprotein. Vi satte oss vid ett tomt bord men hon har något som lockar till sig folk så snart satt höjdarna där runt oss. Enligt Rikard finns det en sjukdom som heter Anastassia-sjukan och det kan nog stämma. Folket vid de utstöttas bord hade mest fokus på mitt bord och smygfotade etc... Aja, vi lyckades i alla fall hamna i hyffsat heta diskussioner två gånger under konferensen. Dels när jag ifrågasatte hennes slutsatser och hon anklagade min metod för att vara dålig och dels under middagen. Fast den senare berodde nog mer på att ingen av oss kunde uttala 'Y' på engelska (jag 'aj' och hon 'uv') så det blev ett litet missförstånd.

Enligt vissa på plats kan min hittade fenotypändring leda till Nature - om jag har tur.

Det var mycket varierande kvalité på presentationerna. En professor från Kina hade alla ord han sa skrivna på powerpointsliden och pekade på dem med laserpekaren samtidigt som han sa dem. Men det var bra för hans engelska var obefintlig. Helt klart sämsta presentationen någonsin alla kategorier!
Middagarna har varit grymma! I onsdags blev vi inbjudna av Köpenhamns kommun till Rådhuset där vi fick buffé. Undrar om jag varit i någon finare byggnad någonsin. Och undrar om någon haft fulare skor än Rikard i Rådhuset tidigare ("de funkar med svarta strumpor för då syns inte hålen"):


Bra med svarta strumpor!


Idag har vi gått på Ströget i regn. Det var jobbigt med regnet och att det var lång tid tills tåget hem skulle gå men det var faktiskt ganska så roligt ändå. Rikard och Lan var nära att få mig in i en piercingaffär. Snart kommer jag väl ha en ring i örat. Jag hade förresten lovat att bjuda Lan på öl för att hon hjälpte mig med några experiment. Dock var det förbud mot att bjuda henne vid middagen i torsdags för hon skulle ha sin presentation på fredagen och hon saknar alkoholdehydrogenas så det tar lång tid innan alkoholen lämnar hennes kropp. I stället ville hon bli bjuden på x2000 så visst. Ojojoj. En öl och sen hade hon en roligare tågresa - tills hon somnade.

Men absolut roligast: x2000 hem. En man i kupén ropar på smålänska: "Va fan? Är vi i Nässjö?! Jag ska ju av i Alvesta! Jaja, typiskt SJ!"

Rikard och jag vek oss av skratt. Han tog sin väska och hoppade av. Väl på perrongen ställde han sig och dansade. Ja, han hade nog också EtOH i kroppen...

Danmarksresa igen

Publicerad 2008-10-20 22:29:02 i Allmänt

Helgen gick fort. Precis som veckorna gör. Hanna och jag konstaterade att det var typ i förra veckan som det var 20maj - nästan.
Det blev några timmars jobbande i helgen. Tredje helgen i rad men nu får det vara nog på ett tag. Fast nästa lördag ska jag ju i och för sig vara barnvakt men hur svårt kan det va? Hoppas de inte rymmer bara. Jobbigast blir nog att de går så lååååååångsamt...
Jag bakade äpplekaka och åkte till Christian för att bli bjuden på mat och titta på hockey+film. Jag hade ju ett lockande erbjudande att åka till Stockholm på inflyttningsfest men tillslut bestämde jag mig att det inte var så klokt med tanke på veckan som kommer.

I söndags blev det som vanligt lite simning. 1100m crawl. Jag ökar 200m varje gång så tillslut lär jag väl palla 3000m. Men jag får så mycket vatten i vänster öra. Min teori är att det beror på att jag opererat det örat o att hörselgången är lite vidare. Kanske badmössa vore något? Bättre att se fånig ut i simhallen än på stan när jag försöker slå ut vattnet (utan att lyckas).

Imorgon 7.00 går tåget till konferensen i Köpenhamn. Det känns bra inför presentationen också (fast jag har införskaffat en deo bara för att vara på säkra sidan...). Jag är ju trots allt den som kan mest om mitt område där. Bossen tror också på mig. Det ska bli kul att se Rikard för hans uppgift är att poängtera att andra, som sitter i publiken, har fel! Man kanske ska filma diskusionen?
Bossen sa åt oss (Rikard och mig) att inte bara dricka öl och prata om tjejer utan prata lite science också. Hehe, han känner inte oss. I Odense pratade vi science i en kvart innan vi sa godnatt och släckte - kl. 22.30. Fast någon öl kanske det blir. Med Mikko&CO.

Usch, nu går snart tåget. Ska väl packa klart. Jag har hela två extra byxor med mig den här gången!

Möhippa

Publicerad 2008-10-17 17:33:01 i Allmänt

Igår var det möhippa för Hanna på jobbet. Hon höll visserligen på att förstöra det hela med att labba sent men jag fick (lite motvilligt från Hannas sida) hjälpa henne med sista steget i hennes labb innan jag cyklade ikapp resten. Förutom jag och Hanna var Rikard, Åsa, Pontus och Cissi med på möhippan. Först spelade vi "riktig" bowling och sen gick vi hem till Cissi och åt tacos samt spelade wii-bowling. Inte för att skryta men..... ja, jag skröt tillräckligt igår så det räcker med några punkter här och en siffra: 256.
Åsa och Cissi hade förberett något slags quiz med frågor till Hanna för att lista ut hur deras LasVegas-bröllop borde se ut. Alla svar sammanslagna pekade på ett bröllop med StarWars-tema. Men det skulle väl funka. Gifta sig med Chewbacca som vittne.
Jag trodde jag skulle ha ont i skrattmusklerna idag för vissa personer är helgalna. Som t.ex. att två av ovanstående personer gillar att fisa i tomma hissar innan de kliver ur dem. Inga namn nämnda (som tur är...) Sen fick fler än bara Rikard och jag höra om den berömda bävernäven. För er som inte vet vad det är så samlar man upp sina fisar i handen och kastar dom på personen man älskar. Japp...
Dessutom vet vi nu alla att ett skämt är roligast andra gången inom en minut som någon säger det.

Se och lär. Allt hänger på tummen ;-)

Hanna hade svårt att svara på vissa frågor. Andra var mer självklara som t.ex att Saturnus var perfekt för en bröllopsresa.

Återigen synd att det inte går att ladda upp rörliga bilder här. I så fall hade ni kunnat se Åsas lilla skutt i bowling-ansatsen för att komma fram med rätt fot vid rullningen...
Det är tydligt att vi börjar bli äldre. Vid halv tio var det fler än jag som började gäspa och folk pratade om att annars vid den här tiden är det dags för tandborstning. 20 min senare var det slut på det roliga. Haha.

Igår fick jag ett paket. Jag hade beställt en grej som vägde 1mg. Paketet vägde 2.5kg... Priset? Tja, 3400:-. Ett gram kostar alltså 3 400 000 och ett kilo 3 400 000 000:- ...

Idag har jag berättat för alla i de båda växtgrupperna att jag inte litar på någon alls förutom mig själv. Det slutade med att jag ensam blev ansvarig för att blanda till näringslösning för växterna. Perfekt!

Ingen risk att jag blir tjock i alla fall

Publicerad 2008-10-14 20:32:57 i Allmänt

I söndags var det skördedags på balkongen! Eller, jag började plocka ordning på allt som står där och passade på att titta till morötterna. Vitlöken var inte riktigt färdig men morötterna blir nog inte större. Goda var de inte heller...


HÄR SKULLE EN BILD PÅ DE SMÅ MORÖTTERNA IN MEN USB-KABELN ÄR VISST PÅ JOBBET. KOMMER IMORGON!


Idag har jag labbat på Valla igen. Ensam i mörkret i tre timmar. Ja, det var synd om mig. Trött blev jag också. Fast det berodde nogh på att resultaten inte blev riktigt som jag ville. Ok, det var inte helt kasst men varför måste en sådan sak som variation få förekomma? Det vore bättre om allt var svart eller vitt.

I måndags kom de från Stångåstaden och tittade vad som skulle göras. Jag fortsatte min vana trogen att tjata om min köksfläkt. Bygg-killar har sagt att den var felaktig medan reparatören (2st!) sa att den var ok. De här männen bara skakade på huvudet och sa att den bara var halvfärdigt byggd. Skönt att fler än jag är smarta. Aja, har jag levt med imma på fönstren vid spagetthikok i snart ett år står jag väl ut två månader till.

Mask på ögat och under skon

Publicerad 2008-10-12 11:04:54 i Allmänt

Labbandet i onsdags gick över förväntan. Jag lyckades hålla mig lugn hela dagen. Fick två sms av varandra beroende personer att jag skulle vara snäll mot min lärare för dagen. Nu kan jag labba själv, så på tisdag blir det Valla och labb igen. Det är lite konstigt hur snabbt vissa drar slutsatser om resultat. Hade jag (och Alex) varit lika snabba hade jag redan haft 5 publicerade artiklar - visserligen helt felaktiga men ändå:-)

Jag har nytt LIU-kort och en ny bild. Jag fick en vit mask mitt över ansiktet och trodde att det skulle vara så - tills jag såg Hannas kort. Well, det kanske bara var en framtidsutsikt för vad som skulle komma i helgen................

Planerna för helgen var: utgång, jobb, simning och strumpinhandling. Jag har klarat av de tre första och nu ska jag få följa med Åsa och Johan till tornby så då ska jag köpa strumpor och jobbtofflor. Man ska inte missbruka ordet 'kris' men just nu har jag en stor strump-kris.

Alla som lätt blir äcklade slutar att läsa här. Jag menar allvar. Även vissa tuffa killar pallar inte det här.

Jag har haft en soppåse som var lagom att kasta i torsdags. Jag ställde den i hallen men glömde den i två dagar. Den hade inte hunnit börja lukta men igår kom jag ihåg att kasta den. Lyfter upp påsen och ser massor med stora (typ 1cm) maggotar krypa omkring i botten på hinken! Några rammlade ner på golvet och det krasade härligt när jag råkade splatta en med skon. Jag var väldigt lugn men tyckte samtidigt att det var skönt att jag var ensam hemma... Jag tog inget kort men de var lite som dom här som kröp på en grävling förra året. Fast mina var färre och större! Nu har jag i alla fall jagat ut den stora spyflugan som förmodligen var orsaken till maggotarna.


MarioCart på Nintendo wii är det roligaste tv-spel jag någonsin spelat. Jag tror att jag är beroende. Igår lyckades jag faktiskt att köra två hela lopp utan att säga något. Jag hoppade i och för sig upp och ner de gånger jag körde utanför banan, men jag svor i alla fall inte...

Creepy!

Publicerad 2008-10-07 22:01:13 i Allmänt

Satt här och funderade. Jag tänkte att snart ringer nog någon från Corren och frågar om jag vill fortsätta att få Corren i brevlådan. Sen tänkte jag att - det är lite svårt att få tag i mig. Jag är inte hemma speciellt många timmar i veckorna. Två minuter senare ringer det. Första tanken "haha, det är Corren!" Andra tanken: " Nä, det är mamma."

Det var Corren...

Jag skulle få 4 månader för halva priset (>400) men jag tycker inte att mina lördagar i sängen med tidningen är värd det. I veckorna läser jag knappt något alls.


Imorgon är det labb på campus Valla hela dagen. Ska bli kul att vara där igen men samtidigt, brrr, hur ska det gå? Jaja, det kan väl inte gå sämre än att jag får göra om experimenten när JAG vet hur de ska göras.


Idag har vi (jag och Rikard iaf) enats om att labbets nya labb-låt är 'I can see clearly now'. När den kom på radion sjöng båda två för full hals. Det var visst så illa att Hanna kom ut från sitt kontor och berättade att det finns andra labb i närheten som kanske inte uppskattar vår sång. Haha, när Rikard sjöng labb-låten på bussen i Odense vände sig italienskan om och bara stirrade på honom - jag var tyst.

FAST, vi (fortfarande Rikard och jag) enades också om att vi väntar med att kröna den till labb-låt tills efter Köpenhamn. Vi kan faktiskt se några hinder i vägen...


16.00

Zach Adam, The Hebrew University of Jerusalem, Israel:
The thylakoid proteases FtsH and Deg - roles in biogenesis and maintenance

16.35

Björn Ingelsson, Linköping University, Sweden:
Peptidyl–Prolyl Isomerase Activity in Thylakoid Lumen is not the Essential Function of Immunophilins in Arabidopsis thaliana

17.00

Rikard Fristedt, Linköping University, Sweden:
Phosphorylation-mediated quality control of photosystem II in Arabidopsis thaliana

17.25

End


Man är ju i fint sällskap i alla fall!

"Ingen stress - bara fart och fläkt ändå"

Publicerad 2008-10-05 18:09:15 i Allmänt

På gruppmötet i fredags fick Rikard och jag veta att våra presentationer på konferensen ska vara jättebra. "Alla" är där och våra framtida karriärer hänger på våra 25min i rampljuset. Även om jag har vetat om det så är det lite extra jobbigt att bli påmind om sånna saker... Jaja, i veckan som kommer ska jag i alla fall fixa de sista (?) resultaten som jag vill kunna visa på konferensen och jag är lite skraj eftersom jag kommer att behöva hjälp med en av mätningarna på campus-valla. Hoppas verkligen att den som ska hjälpa mig kan sin sak men jag är inte säker.

I fredags var jag bjuden på Rikards flickväns födelsedagsfest i Motala. Utgång till Bryggeriet blev det. Sist jag var där höll Oscar på att åka på stryk och jag låg väl rätt illa till jag också när jag skulle hjälpa till. Det var inte mycket bättre den här gången. Det fanns inte ens en garderob att hänga av sig jackan i och dansgolvet var, ehh, litet (om det nu ens fanns något). Partyt tog slut när en i sällskapet skålade och pajade ett glas som skar upp hans finger så det blev en tripp till akuten för några.

I lördags plockade mamma, pappa och jag svamp. Jag hittade ett riktigt praktexemplar av blomkålssvamp!


Väl i Linköping igen blev det en sväng till Flamman. Roligaste: det här sms:et som kom från ett för mig okänt nummer. Thank God för eniro!

Men good for you!! Asshole!
För vi ingenting med nånting att göra. GÖRA you jul ja!!


Hanna säger alltid att folk som använder två utropstecken har någon form av mental störning...

Economics is an imprecise science

Publicerad 2008-10-02 21:16:24 i Allmänt

Tack Hanna!
http://www.phdcomics.com/comics/archive.php?comicid=1077

Ekonomer för all del men de har verkligen inte samma världsbild som mig. Fast det har inte riktiga biologer heller minns jag efter en grön biologikurs där vi på ett seminarie diskuterade biologisk mångfald. Hur som helst. Det är sjukt att alla världens ekonomier styrs av förväntningar och prognoser - och att vinsterna inte blir så höga som man trott. Sen är det extremt konstigt att när riktiga experter (jag hoppas i alla fall det) kommer fram med ett krispaket (som tydligen många tyckte var rätt klokt) så röstar politiker ner det. Jaja, konstigt är det också att ingen "expert" kunde förutse hela den där bolånekrisen i USA. Ekonomer...

Tur man är doktorand och "fortunately used to disappointment"!



http://www.phdcomics.com/

Hopplöst uppdrag

Publicerad 2008-10-02 20:57:33 i Allmänt

Jag har råkat ut för sniglar/snäckor i akvariet. Den här sorten har jag aldrig sett tidigare faktiskt. De är ganska fina, lite runda med spiraltäckning typ. Men det hjälps inte - de ska bort.
Jag såg den första veckan efter min storrengöring (tre veckor sen) och tänkte att jag skulle ta bort den men den försvann innan jag fick tummen ur. Nu efter Danmark var det jättemånga. Jag har plockat alla jag sett i fyra kvällar nu men det kommer hela tiden fram fler. Eller fler och fler. Troligen är de ju färre fast chansen att jag missar några är väl ganska stor. Känslan är lite som när jag fångade sork i norrland 2004 - det blir efter ett tag som en tävling att fånga så många som möjligt!

Jag har fått tag i ett 20år gammalt 250 litersakvarium. Jag mailade Länsförsäkringar och hörde om min hemförsäkring skulle täcka ett eventuellt läckage. Ja, det skulle det - om det nu inte var ett fuskbygge. Hur ska jag veta det? De kan ju säga att det är det fastän det inte är det. Jag är lite nervös för att fylla upp det faktiskt. Ska nog bättra på siliconet först. Fast det får bli julledighetens nöje. Jag har ingen lust att ha ett fyllt akvarium i sovrummet när Stångåstaden kommer och ska renovera.

På tal om renovering. Jag behöver smakråd (eller någon som kan ta beslutet åt mig) vad gäller tapeter i köket (mina är mindre än ett år men jag får nya ändå) och golv i badrum/hall/kök och sovrum. Suck. Kan det inte bara finnas ett alternativ?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela