vismut

Hopplöst uppdrag

Publicerad 2008-10-02 20:57:33 i Allmänt

Jag har råkat ut för sniglar/snäckor i akvariet. Den här sorten har jag aldrig sett tidigare faktiskt. De är ganska fina, lite runda med spiraltäckning typ. Men det hjälps inte - de ska bort.
Jag såg den första veckan efter min storrengöring (tre veckor sen) och tänkte att jag skulle ta bort den men den försvann innan jag fick tummen ur. Nu efter Danmark var det jättemånga. Jag har plockat alla jag sett i fyra kvällar nu men det kommer hela tiden fram fler. Eller fler och fler. Troligen är de ju färre fast chansen att jag missar några är väl ganska stor. Känslan är lite som när jag fångade sork i norrland 2004 - det blir efter ett tag som en tävling att fånga så många som möjligt!

Jag har fått tag i ett 20år gammalt 250 litersakvarium. Jag mailade Länsförsäkringar och hörde om min hemförsäkring skulle täcka ett eventuellt läckage. Ja, det skulle det - om det nu inte var ett fuskbygge. Hur ska jag veta det? De kan ju säga att det är det fastän det inte är det. Jag är lite nervös för att fylla upp det faktiskt. Ska nog bättra på siliconet först. Fast det får bli julledighetens nöje. Jag har ingen lust att ha ett fyllt akvarium i sovrummet när Stångåstaden kommer och ska renovera.

På tal om renovering. Jag behöver smakråd (eller någon som kan ta beslutet åt mig) vad gäller tapeter i köket (mina är mindre än ett år men jag får nya ändå) och golv i badrum/hall/kök och sovrum. Suck. Kan det inte bara finnas ett alternativ?

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2008-10-02 21:22:08

Attans sniglar. Det finns ju små nematoder man kan köpa för att döda mördarsniglar, det kanske finns nått passande till akvariesniglar också? Biologisk bekämpning verkar kul :p

Postat av: Ulrika

Publicerad 2008-10-10 17:31:04

Välj mig välj mig välj mig! För att välja tapeter och golv alltså.

Postat av: Björn

Publicerad 2008-10-12 14:26:47

Om jag väljer dig Ulrika finns risken att jag får ett rosa badrum och ett rosa kök. Det är ju visserligen fint hemma hos dig men mja, jag vill nog ha en annan färg. Säg till när du är i Linköping nästa gång så åker vi till Smarta hem och väljer!

Postat av: Ulrika

Publicerad 2008-10-16 09:27:16

Du har väl sett att jag även har upptäckt färgen svart nu också? Det gillar du väl?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela