vismut

Stupid

Publicerad 2012-02-29 17:03:49 i Allmänt

(Stupid med Chickenpox)

Idag har jag suttit hemma hela dagen för att jobba på avhandlingen. På jobbet finns så många små störningsmoment som ihop blir stora. Hemma finns bara ett - jag själv - och det räcker gott och väl. Hur tar man förresten reda på vilken form av bokstavssjukdom man har? Suck.

Jaja, det var ju rätt schysst att ta förmiddagsapelsinen på balkongen.


Men det här med trådlöst internet är ju överskattat. Inte ska man behöva stå ut med att signalen går ner stup i kvarten. Tur då att jag har nätverkskabel nog att förflytta mig runt i hela lägenheten...

 

På eftermiddagen flyttade jag till soffkontoret för att läsa artiklar. Jag somnade inte men det var inte speciellt upphetsande heller. Hur ska det här gå egentligen.

 

 

Behöver nog lite riktiga stresshormoner för att det ska bli effektivare. Vi får se om tre veckor!

Nu är arbetsdagen slut och det är dags för kvällsaktivitet iform av macka, te och planering inför en annan disputation. Rolig sådan.

Det var tre månader sedan idag...

Publicerad 2012-02-28 21:15:37 i Allmänt

... som Per tog ett rakblad och skar det... Nej, stopp. Men jag har allvarligt tänkt på att använda låtnamn som rubriker, tycker ofta att jag hittar någon passande. I det här fallet var det Säkert!'s Det var tre månader sedan idag.

Jo, för jag kom att tänka på hur snabbt tre månader går. Förra året hade två dagar då jag hade en lite extra bra känsla i kroppen, ni vet, vissa dagar är bara lite bättre än alla andra. En sådan var andra halvan av 24 september (första halvan var däremot usel) och den andra var 28 november. Nu är det den 28 februari och om tre månader är det redan 28 maj och jag tror att jag kommer ha en bra känsla i kroppen då också. Dessutom, så fort som tiden går just nu med uppbokade helger och deadlines hit och dit så är vi snart där!

Det var 5månader och 4dagar sedan idag

Imponerad och konfunderad

Publicerad 2012-02-26 20:29:47 i Allmänt

Statusuppdatering:

Tog en tidig buss till Linköping och väl hemma i en solig lägenhet såg jag hur skitiga fönster jag hade. Japp. Hade - nu är ytterbågen ren och fin.


Följde Jonte i Vasaloppsspåret via nätet. Heeeeeeeelt galet. Efter att bara ha tränat sen i januari slår han min bästa tid med 40min, Sebastians bästa med 30min och han är i klass med Christians mamma som varit på elitnivå. Tror Jonas borde satsat på skidåkning lite tidigare... Fast, det ska bli väldigt intressant att se medeltiden för årets ÖS då min tid (8.09) gav en 2317e plats och Jonas 7.30 en 2408e plats. Hur som helst så är jag riktigt impad och nu tvivlar jag inte längre på att han kommer klara av sitt sommaräventyr (Cykla till Kebnekaise - bestiga sydtoppen - cykla hem).


Sprang en timme i ett soligt Tinnerö.


Ville boxas och köra CX men fick inte med mig någon att slåss med. Fanny ville men hann inte. Mia ville men kunde inte. Madelene ville men kunde inte. Sebastian ville men kunde först en timme senare. Jaja, jag fick en bra sparringpartner trots allt.


Skulle tvätta men hade glömt att boka tvättstugan. Dammsög istället.


Snart inne i mars och nu ska jag trappa upp skrivandet. 5e april ska kappan vara färdig för provtryck så jag tror det blir långa kvällar nu några veckor framåt...

Kvar i Östergötland

Publicerad 2012-02-25 18:55:26 i Allmänt

Den här helgen har jag varit i Dalarna 2009, 2010 och 2011 men det här året nöjde jag mig med en 60min bussresa hem till mamma och pappa. Utflykt till Omberg stod på programmet.

Vättern var dramatisk idag

Dags för korvgrillning. Även pappa behövde flera tändstickor på sig för att tända...

Men nog blev det grillad korv tillslut:

Haglöfsreklampelare: Skor, byxor, fleece och jacka. Bara mössan som är udda - Islands 'Haglöfs': 66 degrees north...

 

Hemma visade mamma upp sina glaskonstverk som hon gjorde i Mantorp.

 

Väldigt skönt att inte ha något skidlopp att tänka på till imorgon!

2v

Publicerad 2012-02-24 22:06:29 i Allmänt

Nog trodde jag att det skulle vara längre efter två veckor men jag är väligt nöjd med täckningen!

 

Och ja, jag har fuskat och rakat mig på halsen.

I'm very good in pipetting

Publicerad 2012-02-22 21:07:13 i Allmänt

Oj då. Att sätta sig in i 4 år gamla beräkningar är inte lätt. Speciellt inte när man inte vet vad f*n siffrorna kommer ifrån (eller ens hur man fick in rådatan i beräkningsprogrammet...).

Så, efter en eftermiddag på lite så där.... kort humör (har jag rätt Hanna?) såg jag äntligen en grön plupp i gmail framför namnet på min ex-postdoc som var den som lärde mig de där mätningarna/beräkningarna en gång i tiden:


jag: Hi!
Can you remind me (again...............)
When we calculate the PPIase activity, we multiply the obtained rate constant with A2. A2 is the absorbance at t=0. Why do we do that?
jag: Is it because the rate constant equals d[C]/dt and that d[C]/dt=k[C] where C is the initial concentration of the cis isomer?
Leha: oups :-)
I really forgot all that :-)

Det var absolut INTE det svar jag hade hoppats på :-) Jaja, ytterligare några timmar senare med Stryer, artiklar från 1990/91 och google vet jag i alla fall var A2 kommer ifrån och jag tror jag förstår (eller i alla fall vet varför - det är skillnad) varför man skulle multiplicera med A2. Exponentialekvationer och derivator. Ojojoj, det var länge sedan.

Rinkrostig

Publicerad 2012-02-21 22:13:43 i Allmänt

Pinsamt nog var det säsongspremiär i Cloetta Center först idag för både mig, Christian och Annica. Annica, som för några år sedan kunde samtliga LHC-spelares nummer, undrade varför den där mannen hälsade på henne i trappan. "Känner han oss eller?" Den där mannen var för övrigt Mike Helber, klubbdirektör, och han ville väl bara vara trevlig.
Christian i sin tur kunde inte närmaste vägen till P-sektionen och själv insåg jag att jag glömt bort icing-regeln...


Det är så konstigt att LHC ligger där de ligger i tabellen (långt ner, Ulrika). De har ett bra lag och de spelar ganska bra men gör få mål. Fast idag gjorde de ju faktiskt hela 5st och vann. Innan matchen konstaterade Christian att: Det måste vara första gången vi är i CC och ser LHC-Brynäs när LHC är underdogs.

Annars är ju kvalseriehotet närvarande. Det har aldrig varit någon kvalseriematch här sen de flyttade in i CC men en kvalserie skulle faktiskt kunna bli lite rolig i år med Linköping, Leksand och (hoppas hoppas) Malmö. Shit, då skulle jag åka och kolla hockey landet runt!


De dyraste reklamplatserna i arenan är väl förmodligen de som finns vid mittlinjen på sidan som visas i TV. Där finns, precis som tidigare år, LiUs logga men även ett Linköpingsföretag som heter Webropol. Någon som hört talas om dem? Well, jag har. Mia har nyligen börjat jobba där men jag måste erkänna att jag fortfarande inte riktigt fattat vad de gör. Enkäter något...

Nattsudd

Publicerad 2012-02-19 01:56:46 i Allmänt

Sist jag bloggade efter att ha druckit öl gjorde jag det i alla fall via SMS från Kina till Åsa men i väntan på att jag ska bli trött kan jag lika gärna blogga nu.

Ja, jag är jäkla pigg faktiskt. Vet inte om det var cykelturen hem från Lambohov som gjorde det men att sova nu blir nog svårt.

Inledde lördagen med 2,5h jobb. Förra veckan gick väldigt fort (förutom torsdagen som verkligen seeeegade sig fram) så jag kände att jag behövde göra lite idag också. Väl hemma somnade jag framför Vinterstudion så jag hade ju inget roligare för mig ändå...

Men sen. Kvällen till ära var faktiskt dubbelbokad. Den inleddes med fördrink ur Jörgens egenhandblåsta glas tillsammans med BodyAttackarna...

 

... och presentutdelning i form av hans massproducerade glashjärtan:


Sen gick vi vidare för Mias födelsedagspresent - middag på Tapas. Ang. förra inläggets 'att liten blir stor': Vissa saker ändras dock aldrig. Finns det en vattenansamling så är risken/chansen för en blöt Björn stor.

 

Maten var i alla fall god.

 

Men vad tyckte Mia egentligen om musslor och hur avundsjuk är Madelene?

 

Som man fick man gå hur många som helst samtidigt på toan:

 

Här lämnade jag sedan Attackarna och deras Melodifestivaltittande för efterrätt och Melodifestivaltittande hemma hos Christian och Annica. Bebismys med en glad Tilde ingick också.

 

Även här blev det visst blött, och nej, det var inte Tilde som spillde ut min öl. Det klarade jag så bra själv..

Tur tvättstugan är bokad imorgon (idag)

 

Mys med CR ingick visst även det.

 

Nehä. Kanske dags att se om det går att somna.

Liten blir stor

Publicerad 2012-02-17 20:08:05 i Allmänt

Tänk att den lilla lilla fredskallan som flyttade in i mitt fönster på Tröskaregatan år 2003 har blivit så här stor!

 

Och tänk att den 20åring som flyttade in samtidigt och som då rakade sig varannan vecka bara-för-att nu vuxit till sig och det senaste halvåret känt sig tvingad att raka sig varje kväll.

Fast inte senaste veckan. Nu undersöker jag hur bra täckning jag egentligen har-det var flera år sen sist.

 

7 dagar

Det ska nog få sitta kvar ett tag men det försvinner direkt om Axel lyckas med sin uppgift ;-)

Myskoplasma & vardagsproblem

Publicerad 2012-02-14 19:04:47 i Allmänt

I söndags var jag helt övertygad om att jag skulle vakna frisk på måndagen och började planera träningsveckan. Tyvärr i onödan. Hade jag varit hypokondriker skulle jag ha varit övertygad om att jag har lunginflammation...


Nästa gång jag får för mig att äta kvällsmat med pinnar väljer jag en annan grönsak.

Körvgrillning

Publicerad 2012-02-12 18:51:15 i Allmänt

Dagen efter natten då Linköping förvandlades till en vit fläck på snökartan fick jag följa med 2x Johan, 1x Åsa, 1x Sophie och 2x Sigge ut på fiske-/korvgrillningsutflykt i trakterna runt Björsäter i superväder!

15cm is håller tom för bilar...


Efter att ha sett blek ut på kort från igår passade jag på att försöka få lite färg


Åsa och Sigge


I väntan på lite varmare mat dög mina isdubbar fint att tugga på


Nu börjar det hända saker: Åsa gör tre korvbröd - till sig själv. Johan gnäller lite och han och jag förbereder varsitt egna korvbröd.

Åsas egna korvbröd

I ett obevakat ögonblick försvinner dock mitt korvbröd.........

Mums!

Sen blir det ännu mer irriterat när Johan och jag inser att hamburgedressingen är slut och att det bara var Åsa och hunden som fick smaka.

Johan lånar Johans spö och får napp på direkten. Tjuvfiskare som han är.


Den härliga eftermiddagen slutade dock lyckligt:

Vänner igen

Fullspäckad lördag

Publicerad 2012-02-12 10:11:52 i Allmänt

Bara 12 besökare på min blogg igår. Vad gjorde alla istället för att vara på Internet? Inte ens jag själv var inne på sidan och det här är min ursäkt:

När BA-Jörgen firade sin födelsedag för några veckor sedan fick han veta att han skulle boka in gårdagen utan att veta vad som väntade honom.
Vi började dagen med att åka till Mantorp där han fick prova på att glasblåsa och massproducera hjärtan.

 

Faktiskt roligt för oss andra som bara tittade på också.

 

Sen åkte vi till Norsholm och åt lunch...

 

... och fortsatte till Grosvad Arena i Finspång där Madelene och Henrik hade erbjudit sig att köra BodyAttack. Attacken var fullbokad och mer där till och det var verkligen roligt. Jag hade väl inte så roligt som jag skulle vilja ha då min förkylning tvingade mig att mest gå lite på stället och ta kort istället för att köra fullt ös.

Sjukt varmt inne i lokalen men jag blev inte svettig förrän gruppbilden skulle tas och jag var tvungen att hålla om folk :-)

Istället för att bli ekonomiskt kompenserade för det hållna Attackpasset hade Madelene och Henrik förhandlat sig till diverse godsaker att äta i simhallens relaxavdelning.

 

Kvällen fortsatte med mat, Melodifestival och några få drinkar i Linköping. Planen var att det skulle fortsätta med fler drinkar långt in på natten men det var ett rejält trött gäng som bröt upp strax efter midnatt - verkligen inte likt oss!

I'm only human on the inside?

Publicerad 2012-02-07 17:06:10 i Allmänt

Nu klarade jag mig inte från förkylningvirus längre. 13 friska månader tog slut inatt. Det är inte så farligt men jag är ynklig för det, Man flu ni vet :-) Tog kontoret med mig hem vid lunch när bara läsning stod på eftermiddagens schema. Jag fruktar morgondagen när förkylningen verkligen brutit ut och jag ska stå inne i kylrummet och göra experiment istället för att ligga under en filt och läsa/skriva/dricka te.

Hemmakontoret

Klippa mig och skaffa mig ett liv?

Publicerad 2012-02-05 19:02:55 i Allmänt

I onsdags frågade Pelle mig om jag hade tid att leva nu när jag skriver på avhandlingen. Mitt svar: Träna menar du?

Igår sa en annan Pelle: Är du här igen? Skaffa dig ett liv! när jag för tredje gången för dagen stämplade in på sporthallen. Hmmmmm.

Mm, den här veckan blev det 516min träning men det sista passet igår (30min bodypump+30min bodyattack) skulle jag egentligen inte ha gått på men när både Jörgen och Mia skulle köra ville väl inte jag vara sämre. Nej, jag var bättre. Ingen av dom dök upp!

Men vadå leva? Den här veckan har jag knappt varit hemma alls: Måndag&tisdag: Besök hos farbror + träning. Onsdag: Häng med Axel&Pelle. Torsdag: Träning + hemligt planeringsmöte hos Madelene. Fredag: Träning & däckade vid 22. Lördag: Tre träningspass (90+55+60min) +öl & Harrys med Umesh. Idag: Skridskor & korvgrillning/eldning i Alguvi.

Det var bara dagen som dokumenterades med kamera så hade jag som planerat stannat i soffan hela dagen hade det här varit ett bildlöst inlägg.


Började söndagen med att ta privatbuss(!) ut till Åsa och Johan.


Sen snörades/spändes skridskorna på.

 

Och Roxen intogs

Hade nu barnvagnen gått igenom isen hade vattnet förmodligen bara gått över hjulen ändå...

 

Johan och jag tog en lite längre upptäckartur och insåg att det var kkkkkall motvind hem.

 

Hemma grillades det korv.

 

Fast först hade vi ju problemet med att tända elden igen ja. Inomhus gick det bra!

 

Sigge var uttråkad och ville nog hellre vara inne och åla sig fram på golvet.

 

Sista korven intogs utan bröd något som Johan tyckte såg erotiskt (???) ut.


Åsa hade visst en bild från andra sidan korven som visade på hur illa åtgången den egentligen var. Som vanligt kanske man kan säga. Jag skyller på Johan som alltid är så otålig/hungrig när det är dags för korvgrillning...


Bäst i veckan som kommer: Åsa kommer tillbaka till jobbet. Samtidigt som jag tycker synd om henne så ska det bli väldigt skönt att ha henne tillbaka.

 

Sämst i veckan som gick: Ja, måste kommentera AstraZenecas nedläggning igen. Det är så otroligt tråkigt. Tänkt att några av de bästa forskarna Sverige har lagt ner tid och pengar på att utbilda helt plötsligt står utan arbete och kanske letar sig utomlands. Det är illa. För alla. Läste också att 20% av de disputerade som inte fortsätter inom akademin hamnar (eller, hamnade......) på Astra. Det blir ett svårt hål att fylla.

I den bästa av världar kanske man kan hoppas på att det blir som när AZ la ner i Lund och det startade en massa små företag istället (Medicon Village).

Astra

Publicerad 2012-02-02 19:33:50 i Allmänt

Astra lägger ner forskningen i Södertälje. 1100 personer sägs upp och många av dem kommer ju leta samma jobb som mig. Ojojoj.

Tre män och en baby

Publicerad 2012-02-01 21:33:55 i Allmänt

Nu är alla papper för ansökan om disputation inne:

 

Pelle hade påtvingad kompledighet och hälsade på i Linköping. Mat&biljard med mig, Axel och Tilde fick utgöra "hänget".

Biljard ja. Biljardhallen har ju skaffat en sidobusiness...

 

 

...som inte gillades av pappa Axel så vi gick vidare...

 

 

... till Plaza som förlorat sitt serveringstillstånd="mindre skumt folk".

 

 

Jag var nöjd över att de hade en Boxer och slog personligt rekord:

 

 

Pelle och Axel hade mycket att säga om mig:

"Har aldrig spelat med någon som har sån tur!"

"Shit va' biffig du blivit! Vansinnigt!"

"Det är många saker du är väldigt dålig på"

Eftersom psykningarna biter på mig och min koncentrationsförmåga så vore det dumt av dem att inte använda sig av sådana.

 

Tilde ville vara med och inte sitta i vagnen.

Jag: 2 vinster. Per: 2 vinster. Axel: 1 vinst

Kanske att han kan skylla sista förlusten Tilde men men. Har man otur så har man.

 

Och har man tur så har man och det är inget att skämmas för!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela