vismut

Inget Criminal Minds

Publicerad 2010-12-30 21:15:48 i Allmänt

När favoritprogrammet är inställt blir det till att zappa runt på andra kanaler och oj vad jag fick lära mig. Vet ni vad de här godisarna heter på engelska?

Pyspunka

Publicerad 2010-12-30 20:50:57 i Allmänt

Inte vet jag var det är, kanske nyårsnoja eller nått, men det är inget kul nu.

När jag är på jobbet tänker jag (nästan skäms för att jag jobbar) att jag borde kanske vara hemma och vara ledig istället. Det är bara folk från vår grupp på jobbet så det är väldigt tomt. Sen, när jag väl är hemma, så längtar jag tillbaka till labb för att få framkalla den där blotten, göra om den där preppen, fortsätta sortera mina artiklar etc etc. Jo, för EGENTLIGEN tycker jag ju att jobbet är roligt.

Något som varit jobbigt är att det är väldigt många som efter Rikards disputation ställt den motiverade frågan: När är det dags för dig Björn? och det har faktiskt fått mig att bli en aning stressad. Bläää.

Träning är ju kul men min formtopp är tappad och då är det betydligt tyngre. Det är väldigt intressant vilken skillnad det är när kroppen är toppad mot när den inte är det. Jag skyller på att kolhydratintaget under julhelgen var <<<< proteinintaget så att musklernas energidepåer är tömda. LCHF - tssss. Spagetti på julbordet nästa år!

Var just iväg och simmade och det gick i och för sig riktigt bra men jag BORDE egentligen åka skidor för 9 mil är långt. Men det är så jobbigt att ta sig till skidspåret utan bil på kvällar och extra jobbigt när man (jag) inte är motiverad.

Nej, jag längtar till cykelutflykter med Johan fina maj-dagar och få höra när han härmar kossor, får och hästar.

Det bästa med julen...

Publicerad 2010-12-24 20:16:13 i Allmänt

...är om man frågar Doris att det kommer fram fina, sköna, dukar som man kan ligga på.

 

Själv gillar jag revbenspjällen och, precis som Dino, paketen! Speciellt mitt nya spel (Power Grid), en fin skjorta och en Jamie Oliver-stekpanna.

Julfriden sänker sig över staden

Publicerad 2010-12-23 21:02:19 i Allmänt

Idag jobbade jag fram till lunch och inledde "julledigheten" med pizzabuffé tillsammans med Dr. Rille och Åsa. Väl i Motala stod även där pizza på menyn men jag varierade mig lite och valde en kebabrulle. Hmm, det där med min vegetariska kost funkade visst riktigt bra - i 9 dagar...

Nu är granen klädd:

Veteranen: Guldig kotte som var den första julklappen som jag köpte helt själv till mamma när jag var 4,5 år gammal.

Ny i granen: Rudolf. Var han kommer ifrån är lite oklart men förmodligen är det något av mammas barn på dagis som gett henne en sån fin present.

Sen hade övriga familjen kul åt det här kortet på mig och kallade mig för Quasimodo och andra s. k. roligheter

Nöjd

Publicerad 2010-12-22 22:48:36 i Allmänt

Idag köpte jag sista julklappen och trots att mina fingrar värkte efter cykelturen till tornby (nya handskar ska inhandlas nästa vecka!) så måste jag konstatera att det känns väldigt bra. Jag är nöjd med alla julklappsinköp..
En av julklapparna lämnades bort idag och jag fick beröm för inslagningen - något som annars brukar vara min verkliga akilleshäl.
Jo då. Nån Grinchen är jag faktiskt inte även om Hanna försöker få mig till det när jag motsätter mig att adventsljustaken på kontoret ska upp i Juli eller nått.


Imorgon blir det en kortdag med plantering och lunch innan hem till disken och vidare till Motala för julfirande.

Det bidde en tumme

Publicerad 2010-12-19 20:29:21 i Allmänt

Dagens friluftsdag i Kisas Tolvmannabacke alt. längdspår ställdes in redan igår men en långtur på längden skulle det i alla fall bli.

Nja, den ställdes in i morse. Men stjärtlapp i Valla med Tobias å Sebastian blev det i alla fall. Eva kom också men hon hann nog bara med två åk innan vi gick hem och drack varm choklad.

Fegade man fick man snö i ansiktet och då var det svårt att se alla hinder (aka. barn)

 

Sebastian försöker stila med en spring-start

Ojojoj

Publicerad 2010-12-18 19:15:26 i Allmänt

Hopp. 2010 hade bara 364 dagar för lördagen 18 December, dagen efter Rikards disputation med efterföljande disputationsfest, existerade knappt.

Och om den nu gjorde det så var det tur att det var den bästa TV-sportdagen på väldigt länge så att jag inte behövde lämna soffan...

Avslöjad

Publicerad 2010-12-13 22:31:51 i Allmänt

Första tandläkarbesöket på tre år idag. Och alla vet väl vad tandläkare tjatar om. Tandtråd. Och hur avslöjar dom en att man har fuskat? Genom att det blöder så fort de petar på tandköttet mellan tänderna.

Sååå. För att undvika detta tjat har jag senaste veckan gjort en offensiv med tandtråden för att härda tandköttet men...

Det lyckades inte. Det smakade som ett slakthus i munnen när tandläkaren började peta och tjata om tandtråd. Suck.

Sen kämpade hon med 7års tandsten och jag samlade saliv som en hamster. När hon kom med stora sugen tänkte jag att nu kan jag ju bli av med det här och flyttade min samling mot sugen. Oops. Den var visst inte så effektiv för istället rann det ur munnen, nerför örat och vidare ner längs ryggen. Blä.

Aja, inga hål i alla fall!

Violet LF

Publicerad 2010-12-12 20:26:30 i Allmänt

Dagen men Petra å Sebastian fortsatte på kvällen med spel hos Sebastian - och lite lek:

 

Att valla i vardagsrummet har sina för- och nackdelar. Undrar hur parketten gillar vallaväck?

Snälla vänner

Publicerad 2010-12-11 18:11:53 i Allmänt

Det är ljust igen! I torsdags kom Sator och med henne ett antal glödlampor så nu lyser tillvaron igen.

Idag inledes snö-skidsäsongen på Vretas golfbana tillsammans med Petra å Sebastian. Det kändes ganska bra faktiskt trots bakhalt i nysnön.

Dancer in the dark

Publicerad 2010-12-08 21:03:20 i Allmänt

I förrgår pajade min 60W glödlampa i vardagsrummet. Åååtypiskt! Jag hade ingen annan hemma att byta ut den mot för den regleras av en dimmer och de lågenergilamporna jag har ger en riktig discokänsla om jag sätter dit dem istället.
Aja, idag hade jag tid att åka till en lampaffär och köpa en lågenergilampa som går att dimma (dimmra?).

What?!? 229:- för en lampa??? Helt sjukt med tanke på att en jämförbar "vanlig" glödlampa kostade 19kr. Hur kan de tro att jag tänker köpa en sån?
Som tur var hade de en annan modell för överkomliga 79:-. Eller, den var slut. Jaja, jag får väl nöja mig med skenet från ljusstaken ett tag då.

Cyklar hem de 500metrarna.

Går in på toan för att tvätta händerna - tänder lampan.

PANG

Nästa 60W lampa pajar.

SUUUUUUUUUUUUCK

Tur jag har min ficklampa-app på mobilen :-)

 

Men på labb var det mer ljust än på länge på flera håll. Skönt, det behöver vi!

Mat mat mat mat mat mat och musik

Publicerad 2010-12-05 20:57:03 i Allmänt

Efter högrepspass (=jobbigt) på gymmet skyndade jag mig ner på stan för någon form av shopping med Sebastian. Jag skulle köpa jacka och jag köpte en jacka och jag är glad att Sebastian stod ut med en hungrig och shoppingfientlig Björn.

Sen snabbt hem och byta om för adventskonsert i St. Larskyrkan. Sitta tyst och still i 90min är som bekant inte min grej och även om de sjunger bra så uppskattar jag det inte fullt ut.
Från kyrkan vidare till Eva-Marias säng (som återfinns i köket!) från vilken jag kunde se Jacob och Meenu laga god indisk mat utan chili så att även jag kunde äta den. Mums!

Det är SÅ BRA att kunna äta mycket när något är så gott! Johan försökte han också, hehe.

Och när är man som mest hungrig? Efter att ha varit i simhallen! Så innan dagens julbord simmade jag lite. Men så mycket barn det är överallt; nästan som katter som konstant springer framför fötterna på en. Tur de inte är i motionsbanan i alla fall.

På julbordet var det skönt att vara omringad av andra storätare. Någon tog dessutom köttbullar och revbenspjäll samtidigt som desserten så att han inte skulle gå miste om nått...

Stig Vig

Publicerad 2010-12-03 19:17:30 i Allmänt

Istället för BodyAttack avslutades arbetsveckan med ett spinningpass tillsammans med Åsa och Johan. Vid stretchning av rumpan slängde jag som vanligt upp underbenet på sadeln och böjde fram överkroppen.

- Du har väldigt fina höftleder du!

Orden kommer från mannen som suttit till höger om mig och skulle kanske kunna misstolkas om man inte visste att mannen är Professor vid LiU, vice ordförande i UEFAs medicinska kommitté, mottagit UEFAs forskningspris och gjort 120 landskamper som läkare för Svenska fotbollslandslaget!

(www.wikipedia.se)

BLLE?

Publicerad 2010-12-01 21:35:29 i Allmänt

Oj då. Julfesterna på 13 måste vara de kortaste på hela bygget. Den är redan slut. Men det var trevligt. Thai-buffé och lekar men jag fick inte leka för jag var ju lekledare!

Först var det introtävling. Vill ni testa er själva så är länken till spotify-listan: http://open.spotify.com/user/vismut/playlist/7nECKvu1HLgvsm7uUkKGAj


Haha! Fast då ser ni ju vad den heter!



Sen var det sätt knorr på grisen i annan tappning: Sätt tillbaka dreadsen på Rille

 

Undrar om det var Hanna som satte tat...-skägg på honom. Eller kanske är det en slips?

 

 

Sen fick de räkna bort alla samlade poäng från 40 och flytta motsvarande antal ärtor mellan sig med hjälp av sugrör.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela