vismut

27,6 grader i januari

Publicerad 2013-01-30 21:30:00 i Vardagsbekymmer

Som ni redan vet är det som händer i simbassängen mitt största irritationsmoment i livet just nu. Jag tänkte blogga om det redan i måndags men då nöjde jag mig med ett sms till någon som upplevde något liknande dagen innan. Efter idag kan jag inte hålla mig längre.
 
Korta versionen om i måndags: MASSOR med folk. Ingen snabbbana. Alla lika irriterade på varandra. Flera som crawlade. Jag bad en badvakt fixa en snabbana men det kunde hon göra först om 20min. Jag gav upp och gick mot omklädningsrummet men ångrade mig: "Motionssim är för alla. Tänk om man bara fick gå i Vidingsjös motionsspår. Vi får samsas och visa varandra hänsyn". Det tunnades ut på folk men prick klockan 18 (som alla måndagar) kommer ett gäng utvecklingsstörda. Dock tyckte vissa av dem att det var roligare att simma med mig än att vara på deras abonnerade bana. Haha, en stackars kille stannade upp fullständigt varje gång jag passerade. Rädd eller fascinerad är frågan.
 
Onsdag innebär morgonsimning. Så här såg det ut idag:
05.20 - Uppvaknande
05.40 - Frukostfixande. Gröt, te och dubbelmacka + två dubbelmackor till senare
06.23 - Åker till simhallen
06.31 - Checkar in på simhallen
06.34 - Vill inte lämna den varma duschen. Det är kallt i simhallen på morgonen.
06.36 - Kommer in och ser att det finns en trippelbana och en dubbelbana för motionssim samt en enkel snabbana. Tjoho! Men, det ligger ju en dam och bröstsimmar på snabbanan. Hmmmmmmmmmmm. Det är ju för tusan bara 4pers TOTALT i bassängen.
06.37 - Sitter på bassängkanten och vill inte hoppa i. 27.6 grader. Brrrrrrr.
06.38 - Hoppar i. Låter damen hållas så länge det bara är vi men plaskar lite extra när jag passerar.
06.45 - Ytterligare en crawlare kommer till snabbanan.
06.47 - Första incidenten. Han kan inte passera bromsklossen för jag kommer farandes i motsatt riktning. Jag stannar upp:
"-Ursäkta, skulle du kunna respektera att det här är en snabbana. Det är verkligen jättesvårt att passera någon som bröstsimmar när det bara är en bana"
"-Ja men. Jag trodde skylten satt kvar sen igår"
...
 
08.03 - På plats på jobbet och äter en av mina medhavda dubbelmackor. Shit alltså. Jag som tänker att de icke-tänkande personerna jag stöter på i simhallen bara finns där men nej, de finns högt upp i akademin också. Tur man kan skratta åt dem i alla fall :-)

Aussie on ice

Publicerad 2013-01-27 21:00:00 i Allmänt

Jaja. Bloggarna jag följer har inte speciellt hög uppdateringsfrekvens de heller (*host host*, Biffen).
 
I torsdags tänkte jag ha bloggat om det hårda livet mina näst nyaste byxor haft sista veckan. Började med att de fick currykyckling på sig i början av veckan. Som tur var kunde de följa med i tvätten redan nästa dag. Dock insåg jag att fettfläckarna inte gått bort. Jaja. Nu var de ju i alla fall lite renare igen men då fylldes det på med både hudkräm, tacos och smör. Hmm, det var något mer tror jag. Knäna såg jag dock till att skydda när jag kravlade på labbgolvet i jakt på en kork lååååååångt in under dragskåpet.
 
***
Tacos och bio i fredags. Django - riktigt bra!
 
***
Firande av Australiens nationaldag igår. Det där med att bara dricka alkohol på IKEdagarna i vår har visst redan skitit sig.
Det var flaggor, specialmuggar, uppblåsbar flipflop (?!) och gnuggisar.
Jag blurar för jag är egentligen inte så spännig som kortet visar (Hanna&Åsa: den är dock inte riktigt lika spännig (och snygg!) som han i matsalen hade :-) )
 
På nationaldagen grillas det i Australien och det gjorde vi även i Linköping. Vi lyssnade också på minst tio olika versioner av Waltzing Matilda, en hel del Midnight oil och drack typisk australiensisk drink (samt Jäger och vodka...).
John skötte så klart grillningen
***
Den här januariveckan har varit fylld av födelsedagar - nästan i klass med den i april. Tre stycken i onsdags men idag säger jag Grattis till två fd. småländskor på deras 30-årsdagar!
 
***
Ni får vänja er med en träningsrapport på söndagar. Den här veckan har huvudet fungerat mycket bättre - nu oroar jag mig för vaderna istället... Tror huvudet har att göra med att det blev två helt träningsfria dagar den här veckan. Trots det nästan 11,5h. En vecka kvar till "vilovecka"!

Pigga ben!

Publicerad 2013-01-20 20:59:00 i Träning

Så hur gick första veckan som hobby-triathlet? Jo då. Hyffsat. Jag fick ställa in ett styrketräningspass pga att gymmet inte öppnade förrän kl. 7 och då tycker jag att jag blir för sen till jobbet. Jag ställde också in mitt andra planerade styrkepass i fredags morse då functional moves tog - rejält.
 
Det stör mig faktiskt en del att jag inte hinner med i alla fall ett styrkepass på gymmet då vaderna verkligen måste få sin styrketräning.
Annars är det inte kroppen utan knoppen som har haft störst problem. Jag undrar jag om jag kommer kunna fortsätta vecka efter vecka så här. Förstå hur många matlådor jag har diskat i veckan.
 
För er som inte förstår vad jag menar med det så har jag varit tvungen att planera mycket mer än vanligt för att hinna med allt och det har varit betydligt jobbigare än jag trott. Hur som helst så har jag flera gånger sett strandpromenaden i Motala framför mig den här veckan  :-)
Från http://www.cykelklubben.se
 
Kroppen har dock känts riktigt bra med undantag för träningsvärken i rumpan då. Kanske ska tacka syrran lite för det. I fredags fick jag ett sms: "jag har fått min massagebänk nu. Idag fick vi lära oss idrottsmassage. Kom hit!".
Hade jag inte haft andra planer för kvällen hade jag kommit direkt men nu fick det vänta till igår eftermiddag. Min första massage någonsin (med undantag från Hamam i Turkiet då men det var typ mer, ja, smek?) fick jag av min syster som hennes första kund någonsin. Jag vet inte riktigt hur det ska kännas med benen är faktiskt riktigt pigga idag. Dessutom kunde hon diagnostisera att mina knä och höftproblem orsakas av samma muskel - som botas med massage.
 
Jag har på avvägar hört att hon på Facebook skrev att hon tyckte att hennes FB-lösa bror borde ha gjort reklam för henne där men jag får väl göra reklam här istället, för mina 20-30 dagliga läsare :-)

Man vet att 75min spinning blir lite roligare...

Publicerad 2013-01-17 20:22:00 i Träning

... när uppvärmningslåten är Gyllene Tider. Jajamen! Under passet kom det dessutom två Roxette-låtar. Snacka om karaokespinning :-)
(och exakt just i denna sekund gör de reklam för Bones på TV. Med 'The look' som bakgrundsmusik!)
 

Tuff träningsdag idag. Inledde med functional moves, smet vid stretchningen för att hinna spinna och avslutade det hela (med ny t-shirt - blir nya underkläder också nästa vecka...) med CX.
 
Nu är frågorna:
1. Hur många gånger kommer jag behöva gå på toan i natt?
2. Kan jag gå imorgon? - Tur det står simning på programmet!

Julen varar än till påska

Publicerad 2013-01-14 21:43:17 i Allmänt

Skit samma att det var tjugondag Knut igår. Jag ser fram emot tisdagens frukost! Och onsdagens. Och torsdagens. Och, ja osv.
 
 
Bara det inte blir som med rödbetssalladen. Jag åt rödbetssallad till "allt" runt julen 2005 men efter det vill jag helst inte ens känna lukten av det...
 
 
Måste också klaga lite. Det största irritationsmomentet i mitt liv just nu är alla dessa förb*** idi*** som envisas med att bröstsimma i snabbsimbanan. Är det, som idag, endast en bana som ugör denna snabbsimbana är det hur drygt som helst att kryssa mellan dem eftersom de tar upp hela banan själva. När jag säger till om saken (så snällt jag nu kan anstränga mig till att låta när jag är så irriterad som jag är) blir de lite förnärmade men byter, oftast, sen till en annan bana. Egentligen är det dock ogjort arbete för de hinner bara lämna så kommer det tre nya bromsklossar och slänger sig i. Jag blir så..... Grrrrrrrrrrrrr.

Great minds think alike

Publicerad 2013-01-13 21:10:17 i Allmänt

Den där nyårs"förkylningen" jag drog på mig var konstig. Inte en enda dag var jag egentligen dålig, bara lite skum, men eftersom jag är feg när det gäller att träna "sjuk" så tänkte jag varje dag från måndagen "bättre en vilodag för mycket än en för lite". Blev ett antal avbokade pass på gymmet i veckan... Hur som helst så kom jag igång igen i fredags och fick ihop nästan 5h fredag kväll-söndag kväll. Mycket? Mja, imorgon, en vecka för sent, börjar träningen med fokus på triathlonen i juli. Jag kommer ha 3v där jag har en vilodag och tränar mycket grenspecifikt + styrka ca. 12h följt av en vecka med tre vilodagar med mer explosiva, korta, pass som typ BodyAttack/Combat. Vi får se hur det här fungerar. Även om det är planerat 12h så kommer det finnas utrymme att ställa in pass för att göra något roligare. Dock är det ett måste att ta igen ett missat löppass. Jag är uppriktigt lite skraj för hur löpningen kommer kännas efter 12 mil på cykeln.
 
Igår kväll bjöd jag bort mig själv och föreslog Rummy och varma mackor. Svaret på sms:et var att planen för kvällen redan var Rummy och varma mackor. Otäckt!!!
 
Idag tog jag och Johan en sväng på Roxen. När vi skulle gå på isen insåg Johan att isen just där var riktigt tunn (~1cm). Trots det fortsatte han utåt med orden "jag är dum i huvudet"... Tilläggas för att djupet just här motsvarade kanske 10cm så ingen risk för drunkning här. Snarare risk för pajade korsband.
 
 
 
Jag tyckte att vi skulle ta närmaste vägen tillbaka hem - över kohagen. Jobbigt bara att det var dubbel-is just där:
 
Kul också att se att Året Julklapp uppskattades :-)
 
 
Sen kommer helgens vackraste sekund. Det är väl en dålig bevarad hemlighet att jag har preferenser för korthåriga brunetter. Eftersom jag inte noterar klädsel i speciellt stor utsträckning har jag inte så bra koll på vad jag uppskattar där men tydligen är det visst "schlagerbrudar i leggings" som gäller enligt utomstående expertis :-)
 
Jaja, dit jag víll komma är att jag igår såg den vackraste tjej jag någonsin sett. Tyvärr såg jag henne bara så lång tid som det tar för någon att passera förbi ett dörrhål. Jag stod och pumpade cykeln nere i källaren när jag hörde att någon var inne i det riktigt otäcka källarförrådet. Jag vänder mig om och precis då kommer denna ängel med långt ljust hår iklädd folkdräkt (!; inte ens jag kunde missa klädseln här) och går förbi.
 
-Hej.
-Hej!

Hon bor inte i min trappuppgång och vore jag lite modigare borde jag väl knacka på alla dörrar i den bredvid. För att fråga varför hon hade folkdräkt på sig så klart...

Blinkande väckarklocka

Publicerad 2013-01-11 16:55:46 i Arbete

När klockan ringde imorse, och jag var i tillståndet mellan sovande och vaken, konstaterade jag att jag nu visste hur det är att vara död. Inatt har jag inte drömt en endaste sekund och jag undrar om jag ens rört mig. Jag tror dock att jag har andats.
 
 
Väl på jobbet blev det en annorlunda förmiddag p.g.a ett stort strömavbrott. Hade det här stora skett på en helg hade vår nya masspektrometer i 4-5miljonerkronorsklassen pajat. Nu kunde vi stänga av den manuellt, alla knappar i rätt ordning, 13min innan dess reservkraftkälla skulle ge upp. Undrar hur det gick på US egentligen. Det måste nog bara ha varit den mest prioriterade utrustningen som hade ström där ett tag då inte ens vår nödbelysning (som är prioriterad) hade det.
 
 
Annars idag konstaterade jag att det snart är dags att skaffa ett Facebook-konto om man inte ens kan komma åt vetenskapliga artiklar utan:
 
 
Vet inte vad det här var för sida som Google skickade mig till. Via Pubmed gick det hur bra som helst att läsa artikeln utan Facebook.

HELA MIN KVÄLL ÄR FÖRSTÖRD!!!

Publicerad 2013-01-08 19:44:00 i Allmänt

Ja, inte min alltså. Däremot för den här stackars tjejen som avreagerade sig på 'väntekartan' där användare kan rapportera in sina förseningar i kollektivtrafiken.
 
 
10min? Hahaha!

Väckarklocka igen imorgon

Publicerad 2013-01-06 19:19:31 i Allmänt

Så skönt det har varit att ha haft en lindrig förkylning att skylla på annars hade jag nog tyckt att de senaste dagarna varit lite väl lata. Sen jag kom hem från nyår har jag i princip bara lämnat vintersportTVsoffan i fredagskväll samt igår några timmar för hockey i CC.
 
Någon form av jul-nyårstradition de senaste 5 åren har varit att måla om hallen. Tanken var att jag skulle göra det i år igen men jag kom aldrig längre än till inköp av grundmålningsfärg...
En ny, mer spillvänlig, köksmatta inhandlades samtidigt:
Den gamla, som nu får åka till soptippen, började sitt liv som matta i vardagsrummet och jag vet när jag köpte/skulle köpa den. Det sammanföll nämligen med första (eller andra) gången som jag träffade Mia Jufvas och hon tyckte jag var hur trög som helst när jag i bilen diskuterade hur ovänlig min nya matta var för strumpor. Sicka minnen man bär på!
 
Slut på semestern, dags för jobb imorgon igen. Det känns rätt bra att komma igång igen för runt jul och nyår finns det allt för mycket tid att tänka på saker och ting som egentligen inte är något att fundera kring överhuvudtaget. Dock har jag en känsla av att det kommer vara riktigt svårt att komma ur sängen imorgon. Jag har vänt lite på dygnet sista två veckorna kan vi väl konstatera.

Nyårsfirandet

Publicerad 2013-01-03 11:17:00 i Allmänt

I lördags var alternativen för nyår: 1. Åka till Stockholm och supa. 2. Nyårsmiddag i Lambohov till vilken jag bjudit in mig själv. 3. Skidor och badtunna i en av Sveriges farligaste städer.
 
Värdinnan för nyårsmiddagen i Lambohov kontrade badtunnan med badkar med tillhörande servering men jag valde trots allt att spela cool och tog badbyxor samt skidor med mig på tåget norr ut.
 

Det var kul att sitta i en badtunna iklädd mössa, en öl i handen och titta på fyrverkerier.
 
Eftersom jag jag befann mig i en av Sveriges farligaste städer kanske det inte är så förvånande att jag lämnade staden med en blåtira vid vänster öga. Gärningsmannen själv fick uppsöka Lasarettet i Falun på nyårsdagen...
 
Det var inte bara en blåtira jag fick med mig hem. För många nyårspussar från den snoriga gärningsmannen gav mig också en förkylning. Bra start om nu målet för 2013 var att minska antalet förkylningsdagar :-)

Bokslut

Publicerad 2013-01-03 11:04:15 i Träning

Det här inlägget har absolut ingenting med exhibitionism att göra. Det är inte meningen att skryta/söka kommentarer om hur duktig jag är utan det här inlägget hamnar i kategorin där jag skriver för mig själv.
 
Vet man med sig att man skulle vilja träna mer och har dåligt samvete för det kanske man ska sluta läsa snart :-) Anledninen till att jag tränar så mycket är väl egentligen att jag inte har något annat att göra och att ju mer man tränar desto mer beroendeframkallande hormoner bildas varpå man vill träna mer och mer.
 
Inför 2012 hade jag inga träningsmål eftersom jag var osäker på hur våren skulle bli. Trots det har jag fler träningstimmar än klassikeråret 2010. 303h fick jag ihop och de flesta av de är kvalitétsträning (ta bort 6h fjällvandring, 55min BodyBalance och 45min ShBam). Januari, juli, oktober, november och december blev bästa träningsmånaderna och största plumpen är att jag hade fler förkylningar första halvåret än jag haft totalt de senaste 3 åren - där försvann uppskattningsvis 30 träningstimmar. Ytterligare några försvann när motivationen var i botten under augusti.
 
Intressant att se att jag bara cyklade i 32 timmar vilket ska jämföras med 84h 2011. 77h styrketräning låter mycket i förhållande till allt annat men det motsvarar ju bara ca 1,5h/vecka vilket känns för lite. Jag är dock mycket nöjd med hur många olika träningsmoment jag fick till - verkligen varierad träning.
 
Inför 2013 kommer cykling och löpning stå ut i kalendern. Jag tror också att TRX kommer ligga bättre till än 2012 och att ShBam inte kommer existera på nästa års sammanfattning. Jag vill också öka antalet pulspass. Jag är lite lat och maler gärna på i samma låga tempo på mina konditionspass. Som det såg ut 2012 så hade jag i princip bara ett pulspass/vecka (BodyAttack/BodyCombat/Box) så det ska jag försöka dubbla 2013 genom att springa fler löpintervaller baserade på puls.
 
Framför allt hoppas jag dock att jag inte kommer ha lika många förkylningsuppehåll 2013...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela