vismut

Saker som man kan göra en Valborg

Publicerad 2007-04-30 18:27:29 i Allmänt

  • Vakna skittidigt och undra om inte klockan kan ringa snart så man får börja dagen.
  • Vakna som ett vrak när klockan ringer 06.45 och bara vill sova vidare.
  • Äta frukost framför datorn som i gamla tider.
  • Vara på labb klockan 8.00 och inse att det inte kommer vara så många där idag.
  • Tänka på att 4 veckor är lång tid.
  • Äta potatis, falukorv med senapssås och ärtor under tystnad.
  • Labba tre labbar parallellt och vara klar 15.30. Dvs, gå hem lite tidigare för typ första gången!
  • Åka och gymma. Ett rejält träningspass dessutom!
  • Tänka på att 4 veckor nog ändå går ganska snabbt.
  • Inse att det inte blir någon grillning och steka falukorv istället (även om man knappt äter falukorv annars).
  • Prata i telefon.
  • Cykla till T1 för bubbelbad, bastu och någon öl med vänner.

Sen vet jag inte riktigt vad man kan göra mer. Kommer jag på något kommer en uppdatering imorgon.

Jobbigt

Publicerad 2007-04-29 14:58:24 i Allmänt

Precis just nu åkte Charlotta iväg för att vara borta på praktik i Västervik i en hel månad. Det känns jättejobbigt! 

Extra lång gurka

Publicerad 2007-04-29 10:01:04 i Allmänt

Nu har jag förbättrat min allmänbildning då jag tillslut lyckats att se alla StarWars-filmerna. Nu kan jag inte längre anses som konstig när sånt kommer på tal.

image4
Linjal=15cm

På min födelsedag och allting!

Publicerad 2007-04-26 17:45:10 i Allmänt

Idag fick jag jordgubbar, vindruvor, juice, nyponsoppa med mandelbiskvier och ostmackor med gurka på serverat i sängen när jag vaknade!
Med andra ord började dagen helt superbra. Men fortsatte den så? Nä.

Väl på labb gick det mesta fel. Gelen jag kastade för att den var dålig visade sig efter kastningen vara helt ok. Det var bara början..... När jag gick hem sa min ryss (på engelska): "Bli inte besviken för att du bara han med 50% av vad du planerat. Det är som det ska vara".

Jaja, nu kommer snart mamma och pappa och då ska vi äta tahi-mat i Ryd.

Western blots, innebandy och Konsum

Publicerad 2007-04-24 20:35:18 i Allmänt

Idag har jag fått ett litet eget projekt att ägna mej åt. Känns bättre att kunna planera min egna tid istället för att haka på ryssens alla infall.

Idag var jag lite stressad. Vi skulle bara bli två spelare till kvällens (17.15, skittid!) innebandymatch så jag ville lämna walk over men turneringsansvarig sa att han skulle fixa spelare åt oss. Eller hur. Klockan halv 12 får jag ett sms där det står att han inte alls kan fixa några spelare för han har ändå fullt upp. Kunde han väl sagt igår kväll istället?! Är man tre spelare (av 4) så får man spela ändå så jag skyndade mej massor och bad ryssen gör sista steget (sätta in proverna i frysen...). Vi blev tillslut 5 spelare så vi fick in en helt ny person samtidigt som CR spelade med sin stukade fot. Vet inte hur det gick till men vann gjorde vi även om de andra var ganska mycket bättre!

Nyss skulle jag handla. Skrev upp 7 saker: "Mjölk, socker, p.mjöl, grädde, grillspett + grönsaker". Glömde att jag hade en lapp (har aldrig det annars) så jag kom hem med mjölk, champinjoner, zuccini, tomater och grillspett. Känns - kasst! Nu måste jag handla imorgon också!

Nu ska jag fixa matlåda och slänga mej i soffan.

Slut på helgen

Publicerad 2007-04-22 20:28:22 i Allmänt

Igår var jag inställd på en hemmakväll med städning, diskning och annat kul men sen räddade Umesh mej från tristessen och jag hamnade på en kul förfest där det fanns karaoke! Först "fick" jag inte sjunga för Umesh men sen (efter några glas vin i hans kropp) uppmuntrade han mej och jag sjöng Elvis - Suspicious minds. Trots en duktig motståndare lyckades jag få ihop 6900p (eller 7900p, hmm) och vann. Sen fick jag inte tag i mikrofonen nåt mer för det var många som ville sjunga.

Det hade serverats tårta på festen innan vi kom. Det fanns en bit kvar, ros-biten. Jag tog rosen.... Jag tog också den sista jordgubben. En riktigt stor sak som smakade ganska ok.

Idag visste jag redan innan att det skulle bli en tråk-dag så jag satte igång med storstädning. Innebandy stod också på schemat och som vanligt var vi bara 4 pers vilket är väldigt jobbigt. Vi var nära att vinna ändå....

James Blunt - you are beautiful, är INTE passande som gymmusik...

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen i soffan. Och lite i köket.

Kräftpremiär i april

Publicerad 2007-04-20 22:25:04 i Allmänt

Det sista som hände innan jag gick hem för helg var att ryssen gav mej ett pep-talk om att det snart kommer bli roligare. Han utgår ifrån att jag får ett eget projekt att jobba med snart. Han har nog märkt att jag inte varit superintresserad den här veckan.
Nu ikväll skulle jag äta kräftor. Jag var inte helt säker på att de skulle gå att äta då potatissalladsförpackningen som de låg i var märkt med "8st kräftor 21/8 -03" dvs, kräftor som legat 3,5år i min frys. Mina farhågor besannades för de var verkligen vidriga. Även om man stod ut med extremt salt och segt kött så fanns det en skum smak som inte var kräftsmak. Fick nöja mej med räkor och varma mackor istället.

Nu har jag sett fyra Star Wars-filmer i hela mitt liv.

Ryssen gillade inte att svensk media snackade skit om Moskva idag (appropå att utländska studenter i Moskva hålls instängda pga vissa ryssars firande av Hitlers födelsedag).

Antal ggr jag slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet för ogräset: 2. (Man får ont i ryggen av att stå böjd under dem när man planterar).
image3

Ja, jag ska dammsuga mattan...

Fortfarande inte vuxen

Publicerad 2007-04-19 15:59:57 i Allmänt

Idag var det så kallad spik-tårta här på avdelningen och jag ville ha en kopp choklad men chokladen var slut. Jag tänkte "en liten kopp kaffe med massor med mjölk kanske funkar", men blä, ush fy och tvi! Hällde ut äcklet. Nu sitter jag här med två bitar tårta och dricker H2O. Jag lyckades iaf ta rosen på prinsesstårtan...

Igår var det säsongspremiär för kubb: Två matcher - två segrar.

Nu äter jag rosen, den är vidrig... Nu labba lite till!

Aktivitetsmätningar

Publicerad 2007-04-18 18:04:56 i Allmänt

Idag var det dags för en långdag som visade sig inte bli lika lång som jag befarade. Jag skulle mäta aktiviteten på en av de mutanter som ryssen odlat fram och det började som man kanske kan gissa: kasst!
Den trasiga maskinen som nu är lagad visade sig inte tycka om större delen av provet så istället för att analysera 8ml prov blev det nu lite mindre än 3ml.
Sen fortsatte det. Spektrofotometern som jag använder till aktivitetsmätningarna fick nog efter 98 mätningar och en omstart (tog 45min) krävdes innan jag kunde fortsätta med de 40 sista mätningarna. OBS. Inga av de här felen var pga mej.

Jag har blivit bjuden på disputation + tillhörande fest (350:-) 10maj. Ska nog gå. Kan vara kul att klä sig i kostym igen. Var ett antal år sen sist.
Nu ska jag äta lax och potatis. Over and out.

Blött PÅ byxan

Publicerad 2007-04-16 17:34:06 i Allmänt

Labbade ganska mkt idag men det som gick mest fel var väl diskandet då jag på något sätt får vattenstrålen mitt på ett ställe på byxan där man inte vill ha en stor blöt fläck...

Klockslaget på bloggen

Publicerad 2007-04-15 21:33:13 i Allmänt

Jag såg precis att klockslagsangivelserna för mina blogginlägg inte överensstämmer med verkliga tidpunkten. Big deal? Njae, men om jag skriver "Snart hemgång. Jippie!" och klockslaget som visas är 15.03 istället för 17.03 så kan jag ju uppfattas som slapp!
Nu är t.ex. klockan 21.34 och jag ska snart se resten av StarWars-filmen jag började kolla på igår.

Sol, sol & sol!

Publicerad 2007-04-15 18:49:08 i Allmänt

Mm, det har varit en solig helg som kan sammanfattas i punktform:

* SjukHUsfest på fredagen
* Två glassar
* Storseger över Charlie i Boule
* Storstryk av Charlie i Canasta
* En halv StarWars-film
* Ishockey på TV
image2
* Allmänt slappande i solen
* Skruvat ur alla lampor i lägenheten för att försöka skrämma Charlie men utan att lyckas. (Ett osäkert "Bjööörn??" innan hon såg mej i spegeln fick jag i alla fall...)

* och lite till...

Nu ska jag till Tempo och köpa grillbriketter och sen tända på dem!

Öde på lab

Publicerad 2007-04-13 13:20:09 i Allmänt

Idag är det verkligen avslaget här. Ryssen åkte hem pga sin förkylning och var alla andra på den här avdelningen är kan jag bara gissa. Går nog hem lite tidigare idag jag också.

Lång mening:

"The 19-kDa Rieske iron?sulfur protein, consisting of an N-terminal single transmembrane a-helix domain and a 140-residue soluble extrinsic domain with a linker region connecting these two domains, has an overall function similar to that of the iron?sulfur protein in the bc1 complex, deprotonating the membrane-bound quinol and transferring electrons from the quinol to the membrane-bound c-type cytochrome."


Långt namn:
Kunchithapadam Swaminathan

 

Torsdag

Publicerad 2007-04-12 17:03:03 i Allmänt

Idag är det ryssen som är Rudolf. Han är en dag efter mej i sin förkylning så idag är det han som snyter sig konstant. Idag har jag gjort en massa mätningar och även om jag tyckte att det blev fel många gånger så blev resultatet ganska så bra faktiskt.

Bad om att få en STOR portion idag när jag handlade mat (chili con carne). "Jaha du, det vill du?" sa kvinnan o tittade på mej och gav mig kanske två riskorn och en böna mer än vad den lilla tjejen framför mej fick.........

Igår såg jag min första (hela) StarWars-film någonsin! Den första av de nyutgivna. Den var väl ok. Antar att den inte passar sig lika bra på en 15" laptop-skärm (även om den var widesceen) som på en bioduk.

Snart hemgång. Jippie!

Rudolf

Publicerad 2007-04-11 17:00:10 i Allmänt

Idag har jag snytit upp två förpackningar näsdukar + ett antal pappersservetter. Min näsa (och överläpp...) är röd(a) och svider.

Snart ska jag gå hem, ska bara blanda till lite torrmjölk först.

Idag klarade jag mej från att slå huvudet i lysrör men lyckades på något sätt slå i det i ryssens bak istället. Det är lite trångt i växtrummet som ni kanske förstår...

Zzzzzz

Publicerad 2007-04-10 16:45:37 i Allmänt

Är trött och förkyld och vill bara hem! 20min kvar...
En rättelse ang. gårdagens TP-spelande. Då ingen av oss lyckades hamna i mitten och dessutom svara rätt på någon fråga delade vi på vinsten. Och på förlusten.

Antal ggr jag slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet för ogräset: 4

Total disaster with the FPLC machine

Publicerad 2007-04-10 09:58:04 i Allmänt

Jo då. Det var anteckningarna i ryssens labbok från i fredags. Hela maskinen står i ett sånt där skåp som andra (kiosker) har dricka i. Under natten hade den gått ner ganska många grader i temperatur och fått tillföljd att glas pajat och att maskinen är obrukbar!
Han verkar inte alltför nedslagen för hans handledare har tydligen yppat orden " När moderjord verkar arbeta mot dig är du något stort på spåren" fast på ryska.

Nu är det fika och sen ska jag leka med akrylamid.

Annandag påsk - slappardag no.1

Publicerad 2007-04-09 17:38:08 i Allmänt

Idag har jag gjort - inget. Eller, två maskiner tvätt, 1,5 filmer och spöat Charlie i TP. Fast spelet är inte slut än. Vi bröt för mat men jag har alla tårtbitar och ska bara lyckas hamna i mitten.
Jag är lite ursäktad för jag har fått ett äckligt virus på halsen. Rätt åt mej. Skröt i lördags över att jag inte varit förkyld en enda dag sen efter Cypernresen, dvs slutet av augusti. Sen var det ju snö ute i morse och då får man vara innomhus och göra - inget.

Hockey i Cloetta Center igår. Vi stog som gamar när dörrarna öppnade för att få sittplats och tack vare en formtoppad CR lyckades vi sitta ner hela matchen även om jag hade en irriterande stolpe framför mej...
Tråk-match! Det kändes verkligen inte som att det var en SM-final vi var och tittade på. Tur iaf att LHC vann men det blir till att heja på MODO i en av matcherna som kommer så det blir en match till i Linköping. Bara för det så förlorar de väl hela matchserien.
Nu göra - disken.

Modem

Publicerad 2007-04-06 22:00:13 i Allmänt

Är i Motala några dagar i Påsk och för art fördriva lite tid när det inte är något att se på TV så tänkte jag surfa. Surfa på modem... Pappa bad mej fixa en uppdatering av webläsaren och att surfa samtidigt som jag tankar en ENORM fil (5.9Mb) är verkligen tidsfördriv! Att logga in på webmailen tar typ 3min (kanske lite längre men jag vill inte överdriva) och att surfa hockey på ABs hemsida är hopplöst.
Jaja. Jag är ju iaf ledig! Igår kom Oscar från Lund på besök och vi tog oss till Platå för en utekväll. Rykten om halva priset i baren hade fått 10 000 andra (ok, nu överdrev jag nog) att också komma dit vilket innebar ett proppfullt dansgolv och köer som kunde mätas i mil (hmm) i baren.
W/e, vi hade kul ändå!

Hockeyn: Underskattade LHC MODO? Kanske. Men om de i fortsättningen spelar som de gjorde i den tredje perioden blir det 4-1 i matcher. Jag hoppas dock på 4-2 i matcher för det innebär att de spelar hem guldet på hemmaplan och jag ska se till att ha biljett.

NU ska jag installera uppdateringen o sen sova. Godnatt!

Skärtorsdag

Publicerad 2007-04-05 12:32:47 i Allmänt

Dagen började på bästa möjliga sett även om jag tvättade mina blottar 20 min innan ryssen sa att jag bara hade behövt skölja av dom lite... Idag är läsdag. Lite labbande men inget speciellt.
Ikväll kommer Oscar hit från Lund och då ska vi hitta på något. Typ nån öl eller så. Har lite hjärngympa idag. När ska jag få tag i hockeybiljetterna till söndag? Hur ska Charlie få sin? Var ska jag parkera cykeln idag? Vad ska jag äta ikväll? Hmm, svåra frågor som kräver sina svar innan kvällen...
Nu ska jag iaf äta lunch. Kyckling.

Btw. LHC-MODO 4-0 i matcher? Mycket troligt faktiskt. Modo var usla.

Antal ggr RYSSEN slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet för ogräset: 1 (haha, jag är inte ensam!)

A cool experiment

Publicerad 2007-04-04 18:48:37 i Allmänt

Jo då. Idag hade jag långkallingar, fleecetröja och vinterskorna på labb. Jag tillbringade några timmar i kylrummet för att ta fram lite proteiner från ogräset. Det gick bra. Ända till det var dags för ultracentrifugering (45 000 rpm). På någotvis kommer extra vätska i mitt prov. (nästan) Helt oförklarligt!
Kanske får kasta skiten.
Svårast idag var att klippa till 12 papper med storleken 8,3*6,7cm. Det blev 9 med någon helt annan storlek. Ryssen skrattade och sa åt mej att gå hem och titta på hockeyn istället.

Sagt och gjort. Nu soffan, mat och HEJA LHC

Déjà vu

Publicerad 2007-04-03 16:34:56 i Allmänt

Igår kom jag till labb klockan 8.00. Klockan 15 var jag övertygad om att jag skulle kunna gå hem 17 men: Nej.
Min ryska tidsoptimist frågade om vi skulle köra lite till (17:30): Sure, det går väl bra. Jadå. 19:30 kunde jag väl låsa upp cykeln för "hem"färd. Tur då att jag blev serverad mat direkt när jag kom igenom dörren. En hungrig Björn är inte så kul att umgås med.

Idag har jag gjort lite roliga tabbar: Värmt min köpta torskfilé i micron och ni skulle bara veta hur remuladsås ser ut efter att man har värmt den! Annars kan ni ju fråga mej. Jag skulle också starta en proteinseparation. Jo då. Startade strömmen utan att ha någon buffert i kassetten...
Jag har också fått resultatet från gårdagskvällens labbande. Haha. Alexey (postdoc och min handledare på lab) fattar inte hur de kunnat bli som de är. Tyvärr förstörde HAN andra proteinseparationen igår så vi kunde inte jämföra med ett annat protein. Gör om gör rätt.

Ikväll kanske det blir gym! Fast man vet ju aldrig. Jag kanske blir kvar här....

Humor

Publicerad 2007-04-03 11:44:25 i Allmänt

Just nu håller doktoranderna och en posdoc på att diskutera vikt, träning och kcal.
Den ena (man) vill väga 60kg! Shit, jag väger mest här........ Jag som känner mej spinkig just nu!

Hmm, nu regnar det på längden utanför mitt fönster. Tufft.

Ny skada

Publicerad 2007-04-02 13:30:26 i Allmänt

Om man gör av med ~300 pipettspetsar under en förmiddag får man en blåsa på tummen på köpet....

DIPP gör tvåsiffrigt!

Publicerad 2007-04-01 19:13:50 i Allmänt

Det hör verkligen inte till vanligheterna men idag hände det. DIPP gör hela 15 mål mot VSF(a)! Tråkigt nog var det nog sista gången DIPP gör tvåsiffrigt. Vi möter aldrig VSF igen...
Min ödmjukhet förbjuder mej att skriva hur många mål jag gjorde. Men är man diva så är man.

Igår kväll var jag och Charlie på ugglesafari! Vi hörde aldrig nån uggla utan fick nöja oss med tofsvipa och några svanar. Det var lite kallt så vi åkte hem ganska snabbt. Glömde tom att äta kakorna vi hade med oss...

Första gången!

Publicerad 2007-04-01 19:06:41 i Allmänt

Lördag 31/3 2007
            

Jag vet! Folk som känner mej väl kommer inte att tro mej! Men så är det.

Nyss var första gången jag hade sönder något i min lägenhet i vilken jag bott 4år i! Jag blev konstigt nog glad när det där glaset pajade. Kändes bra på något sätt. Det har inte saknats lägen tidigare. Otäckast var nog när jag torkade en kastrull framför TV'n och tappar den. Kastrullen får vingar och flyger mot akvariet. Glaset höll...

Mitt samvete är dock inte fläckfritt. Jag har pajat saker tidigare - hos andra... Åsas KostaBoda-glas (hmm, Åhléns kanske det var) samt en tallrik och ett saltkar i porslin på Tränggatan (på 6mån...) mm.

Skönt att vara ledig: tvätt, gym och disk. Nu ska jag ut och gå. JEANSJACKA PÅ!

   

Första veckan på labb är över

Publicerad 2007-04-01 19:05:55 i Allmänt

            

Fredag 30/3 2007

Känns bra idag. LHC i SM-final! Limmet köpte biljetter till tredje finalmatchen åt mej så nästa söndag blir det hockey!

Idag känns mitt frusna finger fortfarande lite underligt. Jag lyckades bränna den idag. På min lasange... Lunchade med Seb.

Annars har jag bara läst, läst och brännt pipettspetsar (för odling av ogräset).

Om jag ska fortsätta klaga på min kropp så är tungan ett annat problemområde efter att jag igår tog en rejäl tugga på den. Fick ett knä på hakan, därav tuggan. Blödde lite.

 Nu ska jag gå hem. Har varit här i 8h 50min nu. Blev kvar lite längre för jag fick min nya emailadress o ville leka lite med den.

HELG!  Regnar det i helgen gråter jag.

 

Antal ggr jag slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet för ogräset: 1

   

Torsdag-dagen då LHC ska gå till SM-final!

Publicerad 2007-04-01 19:05:06 i Allmänt

Torsdag 29/3 2007
            

Idag har jag kört en proteinseparation, planterat ogräs och nyss frös jag min fingertopp i flytande kväve. Gör lite ont nu faktiskt. Skulle gå hem 17 idag men näääää. Jag blir kvar. Ska beställa provrörsställ till mej men måste fundera på vilka färger jag vill ha :-P

Nu ska jag äta på Tränggatan och sen ska jag till Ryd och ockupera Limmets Hockey-soffa nu när han är i Karlstad (avundsjuk).

Antal ggr jag slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet för ogräset: 1 (men kom på mej själv att stå o ducka även när jag inte behövde. Skönt för ryggen...NOT)

HEJA LHC!

   

Utsikt

Publicerad 2007-04-01 19:04:11 i Allmänt

Tisdag 27/3 2007
222529-1
Så här ser det ut från min plats. Kommer bli varmt i sommar när solen gassar in...

First day på lab

Publicerad 2007-04-01 19:02:50 i Allmänt

Måndag 26/3 2007


            

Nu har jag startat arbetet här. Började bra. Skulle
träffa handledaren 9 men tog väl 20min innan han kom. I
mailet han skickade i fredags stod det att dom hade planerat ett
"cool experiment" för mig. Kom just på att cool kan
betyda mer än häftigt...


Min dator är långsam  och space fungerar
dåligt. Nu har jag iaf tvättat av skärmen
från x antal nysningar, bytt bakgrundsbild och fått
musen att funka. Känner igen några personer i
lunchrummet men de andra jag hälsat på har jag redan
glömt namnen på. Konstigt. Jag är ju grym på
namn!


 


Antal ggr jag slagit huvudet i lysrören i odlingsrummet
för ogräset: 3



   

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela