vismut

Uppgraderad

Publicerad 2010-07-29 18:13:03 i Allmänt

Jag tänkte köpa en mp3-spelare. Och en mobiltelefon som klarar mms. Men nu tog jag gigantiska steg ur forntiden och köpte en mobiltelefon som klarade båda delarna och lite till. Kamera har den också så eftermiddagen med Umesh förevigades med den.

Lunchbuffé på Tropikhuset (mamma&pappa: Vi borde ha ätit här i måndags istället!)

 

Byxshopping som slutade med t-shirt-köp

Mums

Publicerad 2010-07-28 10:22:08 i Allmänt

I måndags var jag på bio. Även om den inte verkar vara en Björn-film så är Inception bra!

Igår åkte jag till mitt superhallonställe och plockade snabbt ihop hallon...

 

... som blev till efterrätt hemma hos Christian som tyckte att det var för lång tid sen vi sågs och lockade med grillat.

 

Fokus på ramlösan?

Förklaring

Publicerad 2010-07-25 18:54:52 i Allmänt

Det förra inlägget symboliserar vad jag har gjort idag. Dvs inget. Eller, jag har gjort om en jeansjacka till en jeansväst för jag har ändrat plan inför nästa helgs fest med 90-tals tema...

Igår åt jag goda kakpr, spelade Wii och hälsade på Sator (som låg på soffan först men sen la sig under soffan) hos Stefan och Lena.

I fredags var jag på fest hos Eva. Jag och åtta tjejer.

Idag skulle jag ha fiskat med Axel men det var ju inte så lockande väder. Träningen borde återupptas men jag har skum röst och lite hosta så det får vänta.

Semester#3

Publicerad 2010-07-22 20:58:24 i Allmänt

Hej och hå. Jag överlevde jobbandet i Umeå men så här är läget:

  • Träningsmängden har gått från massor till nästan inget
  • Träffat mycket folk
  • Alkohol
  • Dåligt med sömn
  • Stress
  • Ingen sömn
  • Dålig mat
Ja, allt det här kan ju göra en sjuk och jag tror nog att jag är förkyld. Jag har haft feber sen i måndags men kroppen har vägrat låta förkylningen bryta ut. Eller så gjorde den det på tåget i natt men i så fall är jag up and running snart igen. Blä.

Sen vill jag passa på att be om ursäkt till alla som pratade med mig i telefon i tisdags: Oscar, Åsa, Stefan och Lena samt till de vars sms jag inte svarade på: Axel och mamma. Jaja, man kan ju inte vara på topp jämt :-)

Fint bodde jag en natt i alla fall. Men ack så mjukt.

Vill inte, vill inte, vill inte!

Publicerad 2010-07-18 22:18:52 i Allmänt

Nej, nej, nej. Jag vill verkligen inte jobba. Jag har ju semester! Eller hade. Mina mutanter som växer utomhus uppe i Umeå är visst mer än färdiga att skördas och jag måste ha färska plantor för mina experiment så att de fryser ner dem åt mig duger inte. Dessutom har insekter börjat käka på dem så jag MÅSTE åka upp den här veckan. SUCK.

Ja, ja, ja. Som tur är så hade jag i alla fall en riktigt rolig helg tack vare att Åsa och Johan vill. Vill ha varandra alltså. Bröllop i Leksand i folkdräkt är ju inte varje helg man får vara med om och faktiskt så var det här mitt första besök på ett bröllop. Jag tycker dessutom att jag tog revansch för kläd-fadäsen vid Alexeys vigsel i stadshuset för några år sedan. Dubbelt upp.

Bröllopsbilder får ni titta efter på Åsas blogg de närmaste dagarna men bilder på mig vågar jag publicera här:

Lunch i Guldsmedshyttan. Plankpizza 1. Med potatismos...

 

Mja, några fler får visst vara med. Så fint med alla dräkter! Det blåa jag har runt halsen är en fluga som jag hoppats att någon där uppe kunde hjälpa mig att knyta. Tillslut lyckades Barbro få till något som fungerade.

 

Sen åkte västen på (jag och barpersonal-kusinerna hade väst) och dansgolvet intogs.

 

En sak som fått mig att fundera är liknelsen äktenskap:cykel som togs upp under den traditionella Mallresningen på fredagen. Kortfattat så krävs underhåll för att cykeln ska fortsätta att rulla.

Dock haltar den eftersom man efter några år med sin första cykel (alltså cykeln, ingen liknelse här) vill börja uppgradera den lite (ny sadel, nya hjul, bättre komponenter etc.) eller till och med köpa en bättre och kanske helt i kolfiber (lättare...). Nej, första cykeln man skaffar är knappast den bästa utan går lite mer åt budgethållet då man inte vet om det här med cykling är kul.

Menmen, vad vet jag. Jag kan inte komma med någon annan liknelse eftersom jag långt ifrån har erfarenhet av äktenskap.

 

Sen tänkte jag på hur bra det känns att vara kompis med Johan och Åsa med tanke på hur schyssta alla andra av deras vänner är. Mm, det var en bra helg.

Nöjd ändå

Publicerad 2010-07-15 21:26:48 i Allmänt

Mailade just skalbaggsexperten Nicklas Jansson och frågade vad det var vi sett. Han hann inte svara för nu har vi kommit på vad det var vi såg: Läderbagge

Vi är riktigt nöjda med det fyndet för så här står det om den arten:

"Läderbaggen är en sällsynt och storväxt skalbagge som är en ansvarsart för Sverige. Den har minskat kraftigt i hela sitt utbredningsområde men lever ännu kvar i finare ädellövsmiljöer."
(http://www.lansstyrelsen.se/sodermanland)

"Landets största förekomst av denna bladhorning finns i Östergötland, och därför har den också utnämnts till landskapsinsekt här." (www.lansstyrelsen.se/ostergotland)

"Stor och klumpig men ganska svår att få syn på är några epitet som passar in på denna sällsynta skalbagge. Om du känner doft av torkade plommon eller läder i en ihålig gammal ek kan du vara ganska säker på att den bebos av läderbaggen. Med lite tur kan du också få syn på den, krypandes utanpå någon ekstam en solig dag under sensommaren." (www.lansstyrelsen.se/ostergotland)

Äntligen! Eller?

Publicerad 2010-07-15 19:14:55 i Allmänt

Hmm. Rikard och jag var övertygade om att vi äntligen lyckats att hitta en ekoxe. En hona. Men efter lite googlade är jag inte alls säker längre. Jag tror jag måste be om hjälp från någon. Det här är bilder på den skalbagge vi såg i alla fall:

 

Ett år med FB

Publicerad 2010-07-10 17:09:35 i Allmänt

Som jag skrev så har det inte blivit någon träning att tala om senaste veckan



Men så här ser summan av de senaste 365 dagarna ut. Jag är mycket förvånad över att cyklingen gick om styrketräningen på bara två månader. Det kanske också säger en del om hur mycket jag faktiskt tränade till Vätternrundan.

(min)

Får se hur mycket träning det blir nästa vecka. Jag har oförklarligt fått ont i en tå och under foten:-(

Kejsarens nya kläder

Publicerad 2010-07-09 14:47:43 i Allmänt

Jaha. Är det så här vanligt folk lever? Nu när jag inte måste träna så finns det massor med bra ursäkter för att inte träna. Och för att dricka öl.

Nu kan jag också lägga till Winnerbäck-konsert på Stångebro till min lista över saker äkta Linköpingsbor gör. Men att säga Fobboll om Fotboll kommer jag aldrig att göra.

Vi var förövrigt minst 12 HU/fdHU doktorander på konserten igår.

Tobias Å Sebastian

 

Förutom Winnerbäck spelade två andra band samt Laleh och Melissa Horn. Melissa Horn spelade samma låt om och om igen vilket känns lite konstigt.........
När Laleh spelade köade jag och Tobias till ölen i 50min medan Sebastian väntade vid soptunnorna. Tobias tyckte hur som helst att det var väl uttnyttjade 50min så han slapp se och höra Laleh.

Sen kom då Winnerbäck upp på scen och trots att jag inte lyssnat speciellt mycket på honom så kunde jag förvånandsvärt många texter.

 

Nu: Dax att stryka skjortan för ikväll ska SEMSETERN dansas in!

Vattenskidor

Publicerad 2010-07-07 21:13:29 i Allmänt

Igår åkte jag vattenskidor i Sommen. Så varmt det var i vattnet!

Tredje gången gillt!

 

Jag till och med försökte mig på små hopp.

 

Borta...

 

Anders stilade...

 

... men Tobias var värre och åkte på en (1) skida.

 

Å Sebastian var ensam om att komma upp på första försöket.

 

Men efter väldigt många minuter åkte han (äntligen) i han också. Anders är skadeglad.

 

Är man täppt i näsan kan man rensa systemet genom att hänga efter båten. Host- och drunkningsvarning!

 

Sen grillade vi och åt 1,9kg ytterfilé.

Ensam?

Publicerad 2010-07-03 23:05:40 i Allmänt

Med en helg vars väderprognos pekade mot mer värme än vad min kropp gillar gällde det att fixa badsällskap. Men, Var är alla? Las Vegas, Stockholm, på väg ut i Europa, Borlänge, hemma och städar i väntan på flickvänen etc etc.

En inbjudan till sällskap kom dock i trapphuset på jobbet i torsdags: "Tjena. Läget? Om du inte har något viktigare för dig på lördag får du gärna hjälpa mig att flytta". Well, så kan man ju också tillbringa årets varmaste dag. Men det blev en bra dag!
Först hjälpa Fo-assen att flytta till hus. Gick väldigt smidigt. Sen åt vi pizza i nya trädgården, åkte till Sebastian och tittade på fotboll. Badet kombinerades med grill tillsammans med plan9-Jonas Å Sebastian.

Kyla får man inte klaga på men värme. Blä. Svett som rinner nerför halsen när man bloggar klockan 23 med öppen balkongdörr är INTE min grej.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela