vismut

Men jag vill stanna hos Björn!

Publicerad 2010-10-31 19:00:37 i Allmänt

Sator har det så bra hos mig att hon gör allt för att slippa åka hem. Med betoning på just ÅKA.

Fastkilad i utrymmet i soffans ryggstöd

Soffan luktade blött trä ett tag efter allt sprutande med vatten på stackars katten. Annars i helgen råkade jag stänga in henne i en garderob 3,5h medan jag var på jobbet. Sen stannade hon där en timme till när jag hittat henne och öppnat dörren.

Det går bra nu

Publicerad 2010-10-29 21:53:33 i Allmänt

Eller inte.

Fråga: Vad är det här:



Svar: Orsaken till att det blir helgjobb.

SUCK. Jag var helt säker på att de här centrifugrören klarade av att inte fyllas upp helt, men icke. 200 000xg och 4 timmar senare fick jag ägna en halvtimme åt att försöka få ut de demolerade rören ur centrifugens rotor. Svettig blev jag också så det var väl en ok uppvärmning innan BodyAttacken men det var fan inte kul. Labbet here I come - again.

Nörd

Publicerad 2010-10-27 19:12:40 i Allmänt

Sen slutet av Juli har jag ju varit på samma nivå som de flesta andra med en mobil som klarar mms och surf etc. Men sen dess har jag också blivit lite nördigare. Ja, jag har appar för ficklampa, vattenpass, Elitserien, periodiska systemet, en massa GPSer och kompasser etc.

Jag har inte känt att jag utnyttjat telefonens fulla kapacitet men nu uppskattar jag den mer och mer. Jag mailar, kollar wikipedia när jag undrar något, chattar på gmailchat (fast det är mest irriterande att jag hamnar online så fort jag har datatrafik aktiverat) och nu, synkar min gmail-kalender som jag skapade igår.

Björn och kalendrar är en historia för sig. Jag brukar VARJE år gå ut hårt i Januari och skriva ner saker för att sen i Februari helt glömma att jag äger en kalender. Men nu så. Nu har jag ju den med mig hela tiden och jag har redan skrivit upp kemikalieinköpsmöte 10/11. Öppet spår 28/2. Vätternrundan 17/6. Bröllop 2/7. Vansbrosimningen 10/7.

Bröllop och Vansbro ja. De höll ju på att krocka men eftersom både toastmastern (jag!!! Jag är så glad att ha blivit tillfrågad och det ska bli så kul!) och brudgummens mamma tänkt simma blev bröllopet flyttat en vecka. En aning pinsamt faktiskt för jag hade 10 gånger av 10 prioriterat en väns bröllop före att kasta mig i kkkkallt vatten...

Mer nörd än vanligt (http://www.x10minipro.se)

Papapaparazzi

Publicerad 2010-10-26 20:37:00 i Allmänt

Förra inlägget var ju helt dedikerat den störste men nog fanns det fler kända ansikten på plats i Kungliga tennishallen i söndags. Mona Sahlin, Björn Hellberg och Peter Forsberg. Foppa såg jag dock tyvärr bara på storbildsskärmen.

Thomas Johansson och Jonas Björkman var som man kan se också där:

#1

Publicerad 2010-10-24 21:02:20 i Allmänt

Dagens utflykt var alltså finaldagen i Stockholm Open. Först dubbelfinalen som bjöd på ganska så dåligt spel. Mest serve-retur-poäng.

Men sen.
Federer!

 

 

Populär

Publicerad 2010-10-23 09:44:29 i Allmänt

Igår fick Rikard mig att gå längs korridoren och be om ursäkt för att det luktade merkaptoetanol på hela våningen. Vivian och Lotta med kontor närmast brottsplatsen fick stänga kontorsdörren... Jaja, learn by doing och tur att min favorit inte var där säger jag!

Från wikipedia.se

Fredagsmys med Roger

Publicerad 2010-10-22 20:41:22 i Allmänt

Igår var det en väldigt trevlig spelkväll med plan12 folk och Johan hemma hos Sebastian. Efter tacos och två icke 100%-iga partier av Carcasonne i lag med Åsa var det så dags för Settlers. Starttid 21.00 (mao missade jag säsongsstarten av Criminal minds och fick inte se upplösningen av clifhangern från i våras...) så lite senare läggdags än vanligt blir det väl men så speciellt lång tid tar väl inte ett parti, eller?

Jo då. Om Eva "jag köper aldrig utvecklingskort och jag brukar vinna" Å Sebastian "jag köper alltid utvecklingskort och jag brukar vinna" hamnar i samma lag..........

Ingen av dom vann den här gången för mig och Åsa rådde ingen på!

Zzzzzzzzz.


Var är snön? Inte i Linköping i alla fall men i Motala har de en del.

 

Nu ska jag ligga i soffan och heja på Roger Federer. Går han inte till final i Stockholm Open skickar jag räkningen på min finalbiljett till honom. Go Roger!

Uppföljning

Publicerad 2010-10-20 20:31:13 i Allmänt

Annelie vs. Björn

Jag hade ätit upp först!

 

Efter jobbet var det dags för den uppskjutna afterworken. Mat, öl och biljard på Plaza med Eva, Lotta och Vivian.

 

Lotta och Eva slog mig och Vivian i 8-boll:-(

 

Nu bonde söker fru!

Syror&Baser

Publicerad 2010-10-18 21:52:44 i Allmänt

Favoritsyra - Ättiksyra för att den luktar så gott!

Hatsyra - MJÖLKSYRA för att den gör så ont!

Efter att i två månader på gymmet ha kört enligt träningsguiden för vasaloppsåkare (tunga vikter;få repetitioner) så har jag nu två träningspass i rad chockat kroppen med många lätta.

Bild från wikipedia.se


Å fy.

Efter sista bicepsövningen i torsdags hade jag så mycket mjölksyra att det inte fanns något annat alternativ än att sjunka ihop på huk och kväva ett skrik. Idag var det triceps tur att få sig en omgång och jag ser INTE fram emot tricepsarmhävningarna på BodyAttacken imorgon (om jag hinner gå på den dvs).

Hoppas bara det leder till mer tålighet mot mjölksyra så uppförsbackar i skidspåret går obemärkt förbi i vinter!

Back on tra.. nä

Publicerad 2010-10-14 20:48:27 i Allmänt

Ok mer positivt var det ja. Igår kväll när jag ..., ehh skitsamma, ringde Oscar och frågade om jag sett Bonde söker fru. Nej det hade jag inte men nu har jag sett det på TV4 play och om bara rätt person får stanna hos bonden så kommer jag följa varenda avsnitt framöver!

För hur ofta ser man någon på TV som under flera års tid nypt och klappat en på rumpan, kramat en, haft vattenkrig med en och i princip delat med sig av allt. Allt. Allt alltså.

Ja, tills hon såg Christian förstås. Tur för bonden att han inte var singel...


Här är mina kallingar allt annat än torra. Resten av arbetsdagen blev det till att laga mat som cowboy...

...

Publicerad 2010-10-12 20:33:32 i Allmänt

Nej, jag är inte på bra humör. Tror söndagens skit sitter i och det blev ju inte bättre idag. Och inte får man mycket positiv energi från andra doktorander, det verkar gå skit för alla; om det inte bara är så att jag har en negativ syn på allt.

Men tisdag=BodyAttack och idag var Sebastian med för första gången på lääääänge så det var ännu roligare idag! Och svettigare. Ofy.

Onsdag=på labb kl. 06 igen. Blä.

Nästa inlägg kanske (hoppas på ni) blir muntrare...

101010

Publicerad 2010-10-10 19:57:10 i Allmänt

Gjort i helgen:

  • Flyttat möbler åt Johan och Åsa
  • Kastat bort 3h på labbet
  • Blivit arg för att labbandet gick så uselt
  • Tagit ut mina aggressioner på rullskidorna och gymmet
  • Lagat supergod gryta
  • Kommit på ett sätt att rädda mitt annars havererade experiment
  • Lagat mat så att en propp gått
I veckan fick jag en fråga om vad jag lyssnar på för musik och jag kunde inte svara. Fördomarna säger att jag bara lyssnar på Roxette och Gyllene Tider men det är inte alls sant.
Så nu har jag tänkt efter och har en lista här på musik som gör mig lite gladare så fort de kommer på Spotify:

  1. Robyn
Sen övriga utan rangordning:
  • Regina Spektor
  • Sambassadeur
  • David and the citizens
  • Hello Saferide
  • Queen
  • Sahara Hotnights
  • Bruce Springsteen
  • Popsicle
  • Lisa Ekdahl
  • Mando Diao
  • La Roux
  • Ceasars
  • Mika
  • Pink
Sen har jag också åtgärdat ett problem som nästan stoppar mig från att ta hem gäster: Städat akvariet. Nu är det ju bara hem åt räkan Roger (eller var det Gunnar? Hmm) och han tycker nog egentligen att ju mer alger desto bättre...

Akvariets kung

Snuskigt

Publicerad 2010-10-06 21:59:53 i Allmänt

Jag gjorde ett nytt experiment för första gången idag och på flaskan till en av kemikalierna jag använde stod det 'cancerogenic' på. Blä. Oftast när jag använder sådana är det inte så mycket baltande (grymt bra östgötskt ord-kan inte hitta någon bra synonym här) med proverna men idag skulle det pipetteras och hällas och blandas mest hela tiden. Jaja, var bara försik......tig.

Jaha, så spiller jag ut 5ml i kylskåpet med galler till hyllplan=dropp dropp dropp hela vägen ner tills det stannar på Rikards låda med gamla Westernblots. SUCK.

1. Göra ny buffert
2. Skölja alla flaskor/lådor i kylen som det droppat på
3. Byta handskar X5 (Hanna: det är dags att beställa nya!)
4. Kolla säkerhetsbladet för att se när jag ska dö

Product Name: TERGITOL(TM) NP-40 SURFACTANT

Skin Absorption: No evidence of harmful effects from available information.
Nähä, det var ju bra.

Swallowing: No evidence of harmful effects from available information.
Jag har ju verkligen inte slickat på mina handskar och tror inte Rille slickar på sin äckliga låda heller.

ACCIDENTAL RELEASE MEASURES
Floor may be slippery; use care to avoid falling.

Hehe, tur jag tvättade flaskorna annars kanske de kunde glida ur händerna!

Mortality: 0/6
Ingen av 6 exponerade råttor dog?

MEN CANCER DÅ???

This product contains the following chemical(s) known to the State of California to cause
cancer:
Component CAS # Amount
1,4-Dioxane 123-91-1 <= 0.0015%
Acetaldehyde 75-07-0 <= 0.0006%
Formaldehyde 50-00-0 <= 0.0004%


Haha, jag överlever nog! Tror min gröt är mer cancerframkallande än den här kemikalien. Acetaldehyd bildar väl levern när man dricker etanol och ang. 0,0004% formaldehyd: alltså fanns det motsvarande 0,2microliter formaldehyd i det jag spillde ut. Och det mesta kom ju trots allt på Rilles låda:-)


Addicted

Publicerad 2010-10-05 20:13:53 i Allmänt

Just för tillfället(?) känns jobbet jobbigt. Helst av allt skulle jag vilja vara ute och sparka i löv eller något annat. Tur då att den nya BodyAttack-releasen är så rolig! Tisdagar och fredagar är alltså veckans bästa dagar!

Eller, kvällar som det finns tid att ligga i soffan och titta på serier är ju rätt bra de också. Idag kom säsong 3 hem till min brevlåda!

Och på torsdag blir det kanske after work med tjejerna på jobbet och det är ju också kul.

 

Men först ska onsdagen klaras av. Uppgång 05.30, mkt labbande följt av tvättning. Usch. Tur i alla fall att jag inte behöver måla...

6 juni 2008

Publicerad 2010-10-02 22:49:36 i Allmänt

Kan man glömma den fredagen?

På kvällen var det inflyttningsfest hos Jonas. Umesh, jag och Axel flockades runt vattenkranen efter en solig dag på sjön.



Nej Umesh, jag har inte glömt...

Hur svårt ska det egentligen vara att åk...

Publicerad 2010-10-02 08:23:43 i Allmänt

Hur svårt ska det egentligen vara att åka buss? Sist jag skulle hem från Motala hade jag kollat upp min reskassa på nätet dagen innan o visst fanns det pengar. Eller nä. Den uppdaterades bara en gång per dygn så när jag gick på bussen hade jag inte alls tillräckligt för att komma hem. Igår skulle jag då ladda kortet via nätet så jag kunde åka till Motala idag. Då var man tydligen tvungen att göra det innan kl. 18 för att få in pengarna till nästa dag. Jaja, det finns ju Quickomat på reseC. Dygnsbiljett 140kr. Nä då är det ju billigare att betala tor. Väl på bussen säger chauffören att du ska väl ha ett dygnskort om du ska hem idag. Det kostar 110kr om du köper här på bussen. SUCK!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela