vismut

Ringmärkt

Publicerad 2011-06-26 19:28:11 i Allmänt

Låg på rygg i gräset med bara badbyxor på mig. Och så halskedjan förstås. Med låset fram.

Året har 365 dagar...

Publicerad 2011-06-25 19:36:34 i Allmänt

Träningsmålet för 2011 var att snitta 60min/dag. Nu så här hälften in i året är det dags att kolla hur jag ligger till: 60,8min/dag. Brabra, men jag hade räknat med mer eftersom cyklingen samlar tid så vi får se hur det blir när året är slut.


Igår firade jag midsommar i Alguvi.
Jag åkte ut tidigare för att hjälpa till och tog med mig bröd och pålägg så vi kunde äta lite innan övriga gäster kom. Mmmmmmm. Bra köp Björn...

Mögligt bröd och möglig ost

Sen åt vi sill och potatis och jag lyckades för en gång skull dra ett obegripligt och otajmat skämt vilket tydligen uppskattades det med.

Jag vann alla två krocketmatcher. Överlägset. Jag blir mer och mer övertygad om att jag är Kung av Krocket.

Vi grillade...

...och flyttade in för att dricka upp Johans Minttu. Jag smög ut till köket för att slippa bli jättefull och blev jättetrött istället.


Idag åt jag pizza med Åsa&Johan och sen tittade vi på bio - Super8 - som får tre regndroppar av fem möjliga.

Skaplig åskskur vi hamnade i. Tur det fanns skyltfönster med tak.

WHE - Worst Höst Ever

Publicerad 2011-06-23 20:07:40 i Allmänt

Jag kommer dö i höst - av tristess.

Vem kommer, intresserat och ifrågasättande, orka lyssna på mina nya coola&smarta idéer?
Vem ska jag avreagera mig på när experimenten inte funkar?
Vem ska jag skvallra med?
Vems Facebook-konto ska jag låna för att kolla upp folk?
Vem ska jag diskutera Criminal Minds med?
Vem kommer uppskatta mina skämt om buffertar?
Vems fulla pipettspetsaskar kan jag "låna"?
Vem kan man ställa de där dumma frågorna till?
Vem ska göra jobbet så roligt som det kan vara?

Mm, en Hanna jobbandes på 75% kommer få dra ett tungt lass nu när Rikard och Åsa försvinner. Åsa gick hem idag och kommer inte tillbaka förrens i februari och Rikard fick idag veta att han får en finfin postdoc-plats i Los Angeles på UCLA och slutar hos oss i slutet på augusti.

Odense 2008

22cm

Publicerad 2011-06-21 17:16:23 i Allmänt

Hmm. Min våtdräkt kom idag. Tur man brände lite kalorier i lördags.

Konsumentinflytande

Publicerad 2011-06-19 20:48:47 i Allmänt

Ser ni skillnaden mellan Vätternrundans karta 2010 (t.v) och 2011 (t.h)?

Före och efter Axel, Johan och mig kanske man kan säga då vi beklagade oss för min mamma att vi inte hittade några bananer förrän i Fagerhult.
Mamma hade sen pratat med någon på ett Vätternrundamöte i höstas och i år finns det bananer utsatta på kartan där det finns bananer att äta! Perfekt!

Igår testade jag pizzeria Empoli (som nu har öppnat, "inom kort" har fått en helt annan betydelse). Ojojoj. Worst KebabBåt Ever.


Fyra varv runt Roxen

Publicerad 2011-06-18 17:22:09 i Allmänt

Vad får man för 1150kr?
Jag fick tre bananer, 5liter sportdryck, lite saltgurka, medalj, en öl, potatissallad + något samt ont i knäna. Att jag inte fick mer beror på, precis som Ulrika sa, att jag cyklade de 300km runt Vättern på en supertid! 10h 20min 13s

Jag är hur nöjd som helst. Jag siktade främst på under 10h men det gick alldeles för långsamt i motvinden ner till Jönköping för att jag skulle klara det.

Mest stolt över: Att jag ensam jagade ifatt en snabb klunga efter ett depåstopp så jag kunde ligga och finköra i 30-45km/h i 5mil utan allt för stor arbetsinsats samt att jag kunde hålla bra tempo sista 7milen när jag i princip körde ensam.

Johan och Åsa hejade i mål!

Mm, jag var rätt sliten.

Men sen var det skönt!

 

Får se om jag kör igen. Förutom den kraftiga motvinden ner till Jönköping som man inte fick tillbaka fullt ut i form av medvind så var vädret helt perfekt! Jag kommer nog aldrig ha sån tur igen.

 

Men det skulle ju vara kul att gå under 10h...

95-

Publicerad 2011-06-17 11:24:10 i Allmänt

I natt kör vi! Eller, i alla fall jag, Axel, #1 och kanske 18000 andra.

Här kan man följa mig. Jag har fortfarande inte bestämt hur fort jag ska cykla men vill man se mig gå i mål och sen äta pizza/grilla ihop med mig bör man nog vara i Motala runt 12 +/- några minuter.

Min lånade våtdräkt inför Vansbro tar in vatten i ryggen så jag bestämde mig för att köpa en egen i bra storlek=behov av att mäta diverse kroppsmått. Kan ju säga att jag upptäckte att all cykelträning i kombination med icke-existerande styrketräning fått alldeles för stora effekter på överkroppsmuskulaturen. Men, vem vill egentligen pumpa på ett instängt gym när solen skiner och man kan glida runt på sin cykel? Får fixa det i höst...

Dags igen

Publicerad 2011-06-15 22:06:42 i Allmänt

Nej fy tusan. Kolhydratuppladdningen har börjat igen och jag fortsätter med mitt Vitargo eftersom jag vet att det faktiskt funkar - våga byta då! Men bläääää. Det blir bara äckligare och äckligare för varje gång.

Nog för att jag brukar överdriva och vara ironisk ibland men det här är helt sant. Jag började må illa redan när jag plockade fram shakern för kvällens dos och när skiten var färdigblandad satt jag i soffan och stirrade på den med en ännu större klump i halsen. Då bestämdes det att äcklet skulle intas - på toan. 8dl i tre klunkar så man slipper känna så mycket smak.

Nu är jag tillbaka i soffan men mår fortfarande illa. Suck. Bara fyra gånger kvar...

Flygande kor?

Publicerad 2011-06-15 07:57:52 i Allmänt

Möttes av den här på jobbet i morse

 

Undrar hur länge den kommer att sitta kvar där. Jag gissar på ett bra tag.

ABCDEFGHIJKLMNO

Publicerad 2011-06-13 17:20:00 i Allmänt

Jag har säkert sagt det förr men ibland undrar jag verkligen om jag inte har en odiagnostiserad bokstavssjukdom.

Senaste exemplet:

Hur många gånger kan man sjunga med i Säkert!'s låt 'Honung' och istället för 'din hud är doppad i honung' sjunga 'din hud är doppad i håning' och fortfarande tycka det är roligt?

Inte vet jag för jag tycker fortfarande att det är skitkul...

Ta dig genast hem från USA Rikard!

Publicerad 2011-06-12 13:40:49 i Allmänt

Rikard och jag har börjat planera för årets ekoxe-letande. Snart är det midsommar och då är det dags att åka ut och leta.
Men så idag på min tur runt Roxen såg jag något stort på asfalten. Tvärnit (mina findäck gillade det INTE).

Min första ekoxe! Synd att den var död :-(

 

Jag var inte direkt ensam cyklist runt Roxen idag...

Pjucken

Publicerad 2011-06-11 20:24:41 i Allmänt

Sandalerna ser ut som de tidigare fast höger och vänster sko har samma design. Det är faktiskt svårt att köpa sandaler som passar när man har smala fötter.

Nya skor

Publicerad 2011-06-11 14:23:49 i Allmänt

Så, nu har jag både nya skor och nya sandaler. Jag håller vad jag lovar.

Igår hade jag bjudit hit BodyAttackarna på spel och mat men tyvärr kunde bara tre komma. Tur var väl kanske det för två av dem gjorde sitt bästa för att inte bli bjudna hit igen. Mer spill och glaskross under vår lugna spelkväll än vid någon av de större fester jag haft här :-)

Nu har jag i alla fall ett jämnt antal vinglas igen!

 

I ett klurigt spel som Ubongo hade jag inte en chans. Jag fick dock min revansch i Ticket to ride (och vi behöver inte nämna att de andra aldrig spelat det tidigare...). Observera att en av spelarna dricker ur ett plastvinglas och får så göra i fortsättningen också.

Björns variabel

Publicerad 2011-06-10 15:06:47 i Allmänt

Här kommer ett naturvetarnördinlägg.

Jag håller på med ett experiment där jag kan kvantifiera hur stor procent av en viss peptid som har en fosforgrupp bunden till sig m.h.a masspektrometri. Då peptiden flyger lite olika bra beroende på om fosforgruppen sitter där eller inte så kan man räkna ut ett så kallat Flyability ratio för att kompensera.

Men såklart kan man använda liknande ration i andra sammanhang.

Frågeställning: Hur snabbt kommer jag simma Vansbro i år?
Vad vet jag? - Förra gången simmade jag på 54min. Jag simmade 1km i Tinnis på 24min (inklusive lite vila så vi säger 22.5min istället).

Alright. Hade hastigheten i Vansbro motsvarat hastigheten i Tinnis hade jag haft en tid på 3x22.5min=67.5 men nu händer samma sak som i masspeken där ena förhållandet är bättre än det andra. Här får vi då ett Swimability ratio; 67.5/54= 1.25.

Nu simmar jag 1km på 19min i Tinnis. Alltså kommer jag simma årets vansbro på 19*3/1.25= 45min 36s!

Tyvärr är väl statistiken här helt uppåt väggarna eftersom jag bara har ett försök som jag bygger min modell på men om några år kommer träffsäkerheten att vara 100% det är jag säker på.

Inspirerad

Publicerad 2011-06-08 18:24:52 i Allmänt

Ulrika visade sina sandaler på sin blogg idag och då tänkte jag att jag kan ta och visa mina.

Ja, det är samma strumpor som på bilden förra veckan.

Jag köpte ordentliga skor (av Rille kallade gubbskor...) förra året när jag hade ont i tån och de har jag haft på sen dess men nu var gubbskorna för varma så igår och idag har jag haft mitt omaka par. Nu blir jag kallad luffare av Rille istället...

And it hurts with every simtag

Publicerad 2011-06-06 21:43:20 i Allmänt

Alla som vill jobba imorgon räcker upp en hand.


Även om det varit jätteskönt att ha varit ledig så har jag varit sjuk. Eller har jag det? Tre gånger i helgen har jag varit ÖVERTYGAD om att jag varit förkyld och stannat kvar i sängen men så kommer eftermiddagarna när min antihistamintablett kickat in och då har jag mått ok. Fast i lördags var min röst konstig hela dagen och det berodde inte på dagen innan om nu nån trodde det.

Lördag: Glass på stan följt av grillning och spel hemma hos Hanna&Christoffer tillsammans med Åsa&Johan och Christian&Annica.

Söndag: Skulle ha cyklat 15 mil med Axel men eftersom jag var "sjuk" ställde jag in. På eftermiddagen åkte jag ut till husägarna och tittade på när dom rensade i förrådet.

Johan överraskade mig med att ha en välanvänd studentoverall. Dessutom visade det sig att han har oanade goda sidor. Jag visste det!!!

Johan lyssnar säkert på Gyllene Tider när ingen annan är närvarande!

 

Ja, de städade i förrådet men när jag kom optimerade Johan sin flaskraket-setup.

 

Tillsammans lyckades vi riktigt bra.

 

 

Idag cyklade jag runt Roxen och så var det simträning med fokus på armtag.

Jag har varit lite skraj inför dagens träning då idag var första dagen sen i fredags som jag kunnat ha högerarmen över huvudet utan rejäl smärta. Ouppvärmd som jag var på Boda Borg var axeln på väg ur led redan i andra rummet men istället blev det ledband och muskler som fick ta smällen. Och med muskler menar jag både rena axelmuskler samt biceps och triceps. Fattar inte riktigt hur det gick till.

 

Så nej, jag avstår ifrån att räcka upp handen.

Christian

Publicerad 2011-06-05 18:20:17 i Allmänt

I fredags hade vi svensexa för Christian.

Tanken var att han skulle få sina favoriter tiramisu och jäger till frukost men det blev korv och jäger istället.

"Brynäs var lite snällt. Det hade varit värre med HV eller ManU-tröja" Sagt och gjort - på med ManU tröjan istället

Boda Borg.

Mitt lag la ner Däckad när vi insåg att det var ett inslag av tur i sista rummet.

Trots Bylles heroiska insats gick vi bet på Superbanan. Dock så vann vi tävlingen vilket nog mest beror på att vi var det minsta laget rent storleksmässigt samt att mina två lagkamrater var de två största vinnarskallarna av alla.

Vi kommer på Flugans lag med att fuska! BodaBorg-domaren tyckte dock att det var smart. Baa.

Personalen tyckte att vi var en väldigt städad svensexa

Dagens citat: Personal vid tacobuffén "-Man får gå två gånger och ta. Man behöver inte fylla tallriken." Någon av oss "-Jag tror dom flesta tänker gå två gånger ändå."

Christian får gå in på Maxi och fixa mat till kvällen

Inga vegetarianer så långt ögat nådde

Badtunnebadande

Glömde kepsen...

Publicerad 2011-06-02 20:24:18 i Allmänt

Gårdagens fest var trevlig och jag råkade stanna länge nog för att få hjälpa till med städningen. Jag hade för övrigt lyckats matcha in strumpor, skjorta och slips med sånghäftet, ljusen och alla andra gröna färger. Tydligen var grönt kvällens färg. Tur kallas det.

5 timmar sömn blev det i alla fall och idag har jag testat min nya kikare i fält och ätit Bosse-glass med Eva&Elisabeth samt simskolesimmat (i badsjön med våtdräkt).

Jag har även trampat i brännässlor. Svedan från höger vad/smalben försvann väl efter 5min men nu ikväll är det massa röda märken på benet och så kryper det i det. Skum känsla.

Jag är också lite röd och stram i ansiktet och på de fläckar där jag borde ha hår (eller keps...) - Blir nog en svettig natt.

Perfect match?

Publicerad 2011-06-01 17:21:23 i Allmänt

Tror sista Björn goes modeblogg-inlägget var i mars så det är dags för ett nytt!

Vid dagens disputation träffade jag Elisabeth, som spred glädje i labbet under mitt exjobb, för första gången på länge. Hon kommenterade min matchning av strumpor och tröja. Jag försökte bedyra att det var helt utan tanke men hon trodde mig inte...

 

Så till kvällens fest tänkte jag tänka till lite men är det verkligen OK med slitna strumpor på en disputationsfest även om de matchar slips och skjorta? Ja, i min värld i alla fall.

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela