vismut

Slut på det roliga men ändå kanske inte

Publicerad 2009-09-03 18:56:20 i Allmänt

Jaha. Nu vågar jag inte dansa i bara kallingar i köket när jag lagat mat längre. Jag har precis insett att Anita på jobbet bor nästan rakt över mig på Djurgårdsgatan och hon erbjöd andra på jobbet att komma på besök för att spana mot betalning.

Det är riktigt kul att leva i 2000-talet. (Nästan) Allt finns! Idag satt jag med en DNA-sekvens som jag både ville ha den komplementära och inverterade sekvensen av (dvs. istället för ATGTTC ville jag ha GAACAT). Jag satt ett litet tag i Word och ändrade A->Ö, T->A, Ö->T, C->Ö, G->C, Ö->G vilket går lätt med "ersätt alla"-funktionen. Men hur invertera? Att göra det manuellt skulle ta mig resten av dagen och förmodligen ge en del fel. Hmm, någon måste ju ha haft samma problem innan mig?

-> Google
-> Skriv: Invert (*tänktänk*) DNA (och här föreslår google snällt:) sequences.

Tre knapptryckningar senare var min ursprungliga DNA-sekvens med 720baser både komplementär och inverterad...

Sen kan man ju också ha turen att hitta sin favoritbok från barndomen som film på youtube! Pablo, pingvinen som alltid frös. Den finns i en uppspeedad variant om ni inte orkar se hela. Speciellt bilden när Pablo har ett ljus på näbben var min favorit när jag var liten.

Från www.disneyshorts.org

Pappa undrade om jag blev glad när jag hittade filmen och jag säger bara: Fråga Hanna...

Fast på 1900-talet slapp man i alla fall läsa om Ragnar som vill amma sitt barn och Aschberg som vill dricka hans bröstmjölk. Vad är det här?!?!

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2009-09-03 22:13:17

Pablo var faktiskt ganska så söt med ljuset på näbben. Dock så måste jag nog säga att Björn var lite väl entusiastisk över filmens förträfflighet...



Angående knäppa nyheter så får du en till att suga på: http://www.kvp.se/KVP.se/1.1693480/fatima-tvingas-jobba-som-haxa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela