vismut

Ett steg fram - och ett tillbaka

Publicerad 2012-10-01 17:55:00 i Arbete

Ja, inte vet jag hur kul ni tycker det här är men samtliga som hittills fått se det ni ska få se har inte kunnat hålla sig för skratt. Tror de flesta här skulle ha skrattat mer åt min något förvånade uppsyn när kopieringsmaskinen spottade ut det den spottade ut:
Bakgrunden till konstverket här ovan är att jag vill separera (jätte)stora proteinkomplex vilket uppenbarligen inte fungerar på det traditionella sättet. Därför har jag letat i litteraturen och sett att folk ibland använder en annan metod med agaros i stället för akrylamid vid separationen. Lite mer insatt så förstod jag snart att det fanns en uppsjö av olika sorters agaros och jag valde en som skulle passa mitt experiment. B.la. hade denna agaros en "low melting point".
 
Jag körde min agarosgel och jag färgade proteiner för att se så att de separerats och jo, det hade fungerat. Bara kvar att dokumentera resultatet och fundera på morgondagen då jag ville fortsätta experimentet. Vid det här laget var gelen redan i 8 bitar men jag har ju pusslat trasiga geler förr så på kopieringsmaskinen placerades en gel som visade det jag ville dokumentera.
 
Men sen var det ju det här med low melting point. Allt är ju relativt och en kopieringsmaskin alstrar ju i alla fall lite värme...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela